100 x Parijs

Het bijzondere aan het boek 100 x Parijs is dat het een persoonlijke reisgids is van de hand van een groot kenner en liefhebber van Parijs.

Over Parijs zijn al duizenden boeken volgeschreven. Nu heeft uitgeverij Lannoo een nieuwe reisgids voor de Franse hoofdstad uitgebracht: 100 x Parijs.

Het bijzondere aan dit boek is dat het een persoonlijke reisgids is van de hand van een groot kenner en liefhebber van Parijs. Chris Rachel Spatz strandde tien jaar geleden in Parijs en kent de stad intussen door en door. Niet alleen door haar erg leuke manier van schrijven, maar ook door de indeling wijkt dit boek af van de gebruikelijke reisgids.

100 x Parijs bevat, zoals de titel al zegt, 100 verhalen over Parijse toppers. Die variëren van bekende bezienswaardigheden zoals het Sacré-Coeur en het Panthéon tot kleine minder bekende musea, historische gebouwen en groene plekjes.

Bijzonder is ook het hoofdstuk Parijs in thema’s met onderwerpen als absint, de guillotine, Joodse sporen en Parijs voor kinderen. Achter in het boek vindt u een zeer originele selectie van sfeervolle en betaalbare hotels en restaurantjes.

Zeer handig ten slotte is de uitklapbare plattegrond vastgehecht aan de achterflap van het boek. Ook over Berlijn en Wenen heeft Lannoo onlangs 100 x-reisgidsen uitgebracht.

Chris Rachel Spatz – 100 x Parijs
Uitgeverij: Lannoo
Aantal pagina’s: 264
Prijs: 17,95 euro
Isbn: 978-90-209-8752-2

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content