10 winterse activiteiten in Spanje

10 winterse activiteiten in Spanje
© iStockphoto

In de zomer bezoeken de meeste toeristen Spanje voor het mooie weer en de stranden. In de winter kan je andere kanten van Spanje ontdekken. The Local somt tien activiteiten op die je juist in de winter kan doen.

1. Wintersport © Epa

Bij Spanje denk je niet direct aan wintersport. Toch zijn er meerdere plaatsen in Spanje waar je prima terecht kan voor een skivakantie. In het noorden kan je skiën in de Pyreneeën en in het zuiden in de Sierra Nevada (het meest zuidelijk gelegen skigebied in Europa).

Wintersport © Epa

2. Winterse tapas © iStockphoto

Een koele gazpacho is heerlijk in de zomer, maar het stevige winterse eten is nog smakelijker. Zoals deze Dátiles con beicon (dadels gewikkeld in spek)

Winterse tapas © iStockphoto

of Chorizo a la sidra (in cider gekookte chorizo).

3. Actief © iStockphoto

In de winter is het vaak veel te warm voor sportieve activiteiten zoals hardlopen of fietsen, maar in de winter is het weer er uitstekend voor.

Actief © iStockphoto

4. Churros met warme chocolademelk © iStockphoto

Geniet van 'churros con chocolate': heerlijk om mee op te warmen op een koelere dag. Churros is een Spaanse lekkernij gemaakt van tarwedeeg dat gefrituurd wordt.

5. Lachen © Reuters

Ideaal om de winterblues te verdrijven: een comedy show (zowel in het Engels als Spaans) in steden als Madrid en Barcelona bezoeken.

6. Charmante onbekende stadjes ontdekken © iStockphoto

In de zomer komen veel toeristen niet verder dan de Spaanse stranden. De winter is het seizoen om erop te trekken en onbekende plekjes te ontdekken zoals het prachtige stadje Albarracin in Aragon...

Stadjes: Morella (Castellon) © iStockphoto

of Morella in Castellon.

7. Kerstlichten: Madrid © Epa

Madrid, Barcelona, Granada en Seville worden schitterend verlicht tijdens de decembermaand. Ook zijn er gezellige kerstmarkten.

Kerstlichten: Barcelona © iStockphoto

8. Bezoek een museum © Reuters

Het Prado in Madrid behoort tot de mooiste musea ter wereld.

Musea: Guggenheim Museum in Bilbao © Reuters

Ook het Guggenhem Museum in Bilbao ontworpen door Frank Gehry behoort tot de topmusea. Het museum zette Bilbao bovendien als toeristische bestemming op de kaart.

9. Wandelen © iStockphoto

De winter (en ook de herfst) is een prachtige tijd om de Spaanse bergen in te trekken. Na een actieve dag in de buitenlucht kom je weer op temperatuur met een kop warme chocolademelk met churros.

Wandelen © iStockphoto

10. Winkelen © iStockphoto

Het zal geen verrassing zijn dat je in Spanje prima terecht kan voor kerstinkopen, vooral tijdens de wintersolden is het een echt plezier.

Winkelen © Epa