10 ‘untrending’ plekjes om te ontdekken

Syracuse © iStockphoto

Belgen zijn niet avontuurlijk tijdens hun vakantie. Slechts een kleine 5% treedt buiten zijn comfortzone. Ruim 80% bezoekt alleen plekken op wandelafstand van de bestemming. Daartegenover voelt meer dan 60% zich wel gelukkig na een spontane actie. Reden voor Avis – die het onderzoek deed bij ruim 1000 Belgen – voor een site met untrending plekken: minder bekende plaatsen in de buurt van een populaire vakantiebestemming, om zo reizigers eens te doen afwijken van de vakantieplannen.

Een voorproefje:

1. Alcudia bij Palma de Mallorca (Spanje): een historisch stadje in het noorden van Mallorca, met smalle straten en zorgvuldig gerestaureerde middeleeuwse muren.

2. Val d’Elsa bij Pisa (Italië): goed bewaard historisch stadje op een Toscaanse heuvel met een prachtig uitzicht over de omgeving.

3. Bucks County bij Newark (VS): met zijn heuvels, boerderijen en oude stadjes is Bucks County een van de mooiste landschappen van Pennsylvania.

4. Montigny-Le-Tilleul bij Charleroi (België): bezoek het bij de gemeente behorende dorpje Landelies, en maak een wandeling of fietstocht door de pittoreske haven.

5. Bohuslän op de Koster Eilanden bij Göteborg (Zweden): langs de ruige en dramatische kust van Bohuslän liggen kleine kleurrijke vissersdorpjes en rotsachtige eilandjes.

6. Syracuse bij Palermo (Sicilië): geboorteplaats van de wiskundige Archimedes en werelderfgoed vol Griekse geschiedenis, cultuur en architectuur.

7. Køge bij Kopenhagen (Denemarken): een havenstadje met goed bewaarde vakwerkhuizen.

8. Imampa bij Uluru/Ayers Rock (Australië): dit Aboriginal-dorp is een van de meest afgelegen nederzettingen in Australië en ligt 160 km ten oosten van Ayers Rock en 200 km ten zuidwesten van Alice Springs.

9. Mont-Saint-Hilaire bij Montreal (Canada): in deze buitenwijk van Montreal ligt het bekende Musée des Beaux-Arts en het Gault Nature Reserve met meer dan duizend hectare oerbos.

10. Santa Eulària des Riu bij Ibiza Stad (Spanje): een kuststadje met een mooie jachthaven en vestingkerk uit de 15de eeuw en populair bij gezinnen met kinderen en rustzoekers. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content