10 tips voor een relaxte huurautovakantie met kinderen

© iStock

Verveelde kinderen kunnen de ontspannen sfeer behoorlijk doen kelderen. Om het goede vakantiehumeur vast te houden, is goede voorbereiding én het juiste vermaak van groot belang. Sunny Cars geeft 10 tips om autoritten tijdens de vakantie gezellig te houden.

Op vakantie rijden we gemiddeld 3,2 uur per dag met de huurauto. In die periode kan het er heftig aan toe gaan op de achterbank: verveelde kinderen kunnen de ontspannen sfeer behoorlijk doen kelderen. Om het goede vakantiehumeur vast te houden, is goede voorbereiding én het juiste vermaak van groot belang. Sunny Cars geeft 10 tips om autoritten tijdens de vakantie gezellig te houden.

1. Reserveer je autostoel of maxi-cosi vooraf Wacht niet tot je op de vakantiebestemming aankomt om dan pas naar een kinderstoel te vragen. Kinderzitjes zijn beperkt aanwezig bij autoverhuurders. Grote kans dus dat ze op zijn, zeker in het hoogseizoen. Geef ook door hoe oud je kind is, zodat de juiste kinderstoel voor zijn of haar leeftijd gereserveerd wordt.

2. Neem zonneschermen voor in de huurauto mee Leuk een zonbestemming, maar niets is zo vervelend wanneer je kinderen op de achterbank last hebben van de zon. Het meenemen van zonneschermen voorkomt een hoop geklungel met doeken tussen ramen etc. als jullie onderweg zijn naar dat afgelegen strandje.

3. Neem je kinderstoelhoes mee van thuis Vind je het geen prettige gedachte dat er al andere kinderen op de kinderstoel hebben gezeten? Neem dan je eigen kinderstoelhoes mee. Desnoods kan je zelfs nog een extra exemplaar meenemen zodat je een reserve exemplaar hebt, mocht het misgaan en je kind wagenziek worden.

4. Zorg voor het juiste vermaak op een tablet én een tablethouder De tablet is tegenwoordig bijna standaard bagage op vakantie. Zorg ervoor dat je er genoeg spelletjes, puzzel- en tekenapps op hebt staan en je hebt weer uren vermaak voor de kinderen geregeld. Neem ook aan een tablet-houder mee, zodat je kroost relaxt een filmpje kan kijken.

5. Huur een auto die groot genoeg is We weten allemaal dat je met kinderen veel spullen bij hebt. Zorg dat de auto die je huurt voldoende kofferruimte heeft. Door te kiezen voor een grotere autocategorie weet je ook zeker dat er achterin voldoende veiligheidsriemen zijn. Onze tip: neem je eigen auto als uitgangspunt, dan zit je altijd goed.

6. Vergeet de hoofdtelefoon niet Wil je zelf ook nog een normaal gesprek voeren of naar je eigen muziek luisteren? Zorg dan voor een hoofdtelefoon. Dan hoef je niet aldoor mee te luisteren naar de filmpjes of kinderliedjes op de achterbank.

7. Zorg voor spuugzakjes aan boord Het kan zijn dat een rit naar mooie bezienswaardigheden (onverwachts) veel bochten heeft en als je kinderen wagenziek worden, wil je daarop voorbereid zijn. Het zijn trouwens ook perfecte afvalzakken.

8. Kies voor snelheid bij het ophalen van je huurauto Kies bij het boeken van je huurauto voor ‘desk at airport’. Zo verlies je geen tijd aan het wachten op een shuttle bus die je naar de verhuurder brengt. Om ook het lang in de rij staan bij de verhuurder te voorkomen, is ook het Premium Pakket zeker een aanrader.

9. Creëer een ‘speelzak’ voor onderweg Een tas vol met spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Te denken aan; muziek, knuffels, spelletjes, (kleur)boeken, kleurpotloden, raamstickers, iets om te snoepen. Altijd een succes.

10. Ken de old-school autospelletjes Als ouder is het van ‘levensbelang’ de old-school autospelletjes te kennen. Om samen te spelen met de kinderen of als bron van inspiratie. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” blijft populair, maar vergeet vooral het namenspel (waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter moet verzinnen), “Ik ga op reis en ik neem mee”, het tel-spel (wat simpelweg neerkomt op het tellen van zoveel mogelijk kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto, etc.) en autobingo niet. (LP)

Info: www.sunnycars.be


Sunny Cars bemiddelt in meer dan 120 landen en op 8.000 verhuurstations. Bij hen kan je een auto huren zonder onverwachte kosten of extra toeslagen bij het ophalen of inleveren van de auto. Ze werken met een ‘all-in formule’, een totaalpakket met optimale verzekeringsdekking die zorgt voor een zorgeloze huurautovakantie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content