10 tips voor een geslaagde roadtrip

10 tips voor een geslaagde roadtrip
© Getty Images/iStockphoto

Je kent het filmisch moment wel: een auto die scherp aflijnt tegen de kiemende voormiddagzon, feestelijk gekleurde reistassen en drankjes in de kofferbak en de ochtendpersoon van de bende die de armen uit het raampje steekt en "whooooo road trip!" schreeuwt. Altijd al eens willen ondernemen maar geen idee waar te beginnen? Dan helpen deze tips van Sprs.me je misschien letterlijk een eind op weg.

Bij het online reisbureau hebben ze namelijk ook roadtrips in de aanbieding die volgens dezelfde formule als hn vliegvakanties werken: pas op het ogenblik dat je in de auto springt ontdek je waar je naartoe zal rijden. Dan kan je maar beter goed voorbereid zijn. Deze tips komen ongeacht je bestemming altijd van pas.

Tip 1 © Getty Images/iStockphoto

Vul de avond voor vertrek enkele flessen tot de helft met water en leg ze op hun zijkant in de diepvries. Het water komt dan tot net onder de opening. 's Ochtends haal je de flessen eruit en vul je aan met fris water. Ook al is het 30 graden buiten, gegarandeerd koel water bij de hand voor de komende 4 uur en plaats over in de frigobox!

Tip 2 © Getty Images/iStockphoto

Bereid een leuke playlist voor. Niets is leuker dan te cruisen op het ritme van je favoriete liedjes! Maak je gebruik van mobiele internet streamingdiensten als Spotify? Maak dan enkele lijsten offline beschikbaar door ze te downloaden op je toestel via Wifi. Zo vermijd je torenhoge data-kosten

Tip 3 © Getty Images/iStockphoto

Koop een USB-splitter waarmee je verschillende apparaten kan laden onderweg. Zo kan je gemakkelijk telefoon, camera, tablet en GPS op hetzelfde moment opladen zodat je bij aankomst meteen de stad of de omgeving kan gaan verkennen.

Tip 4 © Getty Images/iStockphoto

Breng toiletpapier mee. Bijna overal langs de Europese wegen vind je propere toiletten, alleen gebeurt het wel eens dat het wc-papier op is. Het is trouwens ook een goede manier om snel vriendjes te maken langs de weg!

Tip 5 © Getty Images/iStockphoto

Draag in de wagen een trui met kap. De kap kan dienen als geïmproviseerd hoofdkussen, zonnescherm én als masker voor je ogen om een dutje te doen (als passagier liefst).

Tip 6 © Getty Images/iStockphoto

Voor verschillende vakanties heb je verschillende soorten koffers. Op vliegvakantie reis je bv. beter met harde en lichte koffers. Wanneer je echter met de wagen reist, gebruik je beter zachte reistassen en pak je verschillende spullen in in kleinere zakken. Zo heb je makkelijk de juiste spullen bij de hand en hoef je niet telkens alle bagage uit te laden.

Tip 7 © iStock

Pak je toiletgerief afzonderlijk in en leg deze binnen handbereik. Deo kan je nooit teveel gebruiken, een tandenborstel tussendoor kan deugd doen en wedden dat je vriend(in) plots een nagelschaartje nodig heeft terwijl je in de file staat?

Tip 8 © Getty Images/iStockphoto

Hou er rekening mee dat het meestal iets goedkoper is om te tanken net buiten de snelweg. Zo heb je alvast budget opgespaard voor een extra cocktail in het hotel!

Tip 9 © Getty Images/iStockphoto

Een kerkhof van vliegen op de voorruit? Giet er de overschot van je intussen warm geworden blik cola over. Het koolzuur zorgt ervoor dat ze makkelijk afvegen. Spoel erna met water.

Tip 10 © Getty Images/iStockphoto

Eentje waar weinig mensen aan denken: de extra autosleutel! Neem hem zeker mee en bewaar hem in de broekzak of handtas van je reisgenoot.