Een vakantie met het vliegtuig verloopt voor de ouders een stuk aangenamer wanneer de kinderen het naar hun zin hebben. De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways vroeg haar bemanningsleden naar tips voor een fijne vlucht met de kleintjes.

1. Neem een zak speelgoed mee aan boord (bijv. kleurboeken, knuffels, strips, spelletjes, Ipad etc.), waarmee ze zich onderweg bezig kunnen houden. Haal op verschillende momenten iets anders uit de zak.

2. Houd een pen bij de hand zodat ze tijdens de reis kunnen tekenen of dingetjes op kunnen schrijven.

3. Trakteer je kinderen tijdens het opstijgen en het landen op een zuigsnoepje. Dit voorkomt dat ze last krijgen van hun oren.

4. Wanneer kleine kinderen huilen tijdens het opstijgen of het landen, is dit vaak hun manier om hun oren vrij te houden of te maken, op dezelfde manier als volwassenen in hun neus knijpen.

5. Informeer de steward of stewardess over hoe je als gezin de maaltijd aan boord het liefst organiseert (bijv. eerst de kinderen bedienen, dan afruimen en vervolgens eten de ouders).

6. Wil je voor je kinderen een andere maaltijd dan het aangeboden menu, bestel dit dan van tevoren online.

7. Voorzie een dikke trui, want de temperatuur aan boord is soms net iets te koud voor kinderen. Uiteraard kan je ook steeds een dekentje aan de steward of stewardess vragen.

8. Houd natte doekjes bij de hand om plakkerige handjes op te kunnen frissen.

9. Neem rietjes mee, de meeste luchtvaartmaatschappijen hebben die niet aan boord.

10. Denk eraan om bepaalde medicijnen zelf mee te nemen, vloeibare paracetamol voor kinderen is bijvoorbeeld niet overal in het buitenland zo gemakkelijk te vinden, en al zeker niet aan boord.

Extra tips voor een vliegreis met een baby
- Vergeet niet om voldoende luiers mee te nemen - zeker voor langeafstandsvluchten

- Neem voldoende babyvoeding en potjes mee. Het cabinepersoneel heeft een kleine extra voorraad flessenvoeding, maar beschikt niet over de flesjes zelf.

- Je neemt best een kleine, opplooibare buggy mee, die in de opberglades past. Grotere exemplaren moeten vaak in het bagageruim.

- Breng een eigen verschoningsdoek mee, die je op de verschoningstafel kan leggen in het toilet.

Een vakantie met het vliegtuig verloopt voor de ouders een stuk aangenamer wanneer de kinderen het naar hun zin hebben. De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways vroeg haar bemanningsleden naar tips voor een fijne vlucht met de kleintjes.1. Neem een zak speelgoed mee aan boord (bijv. kleurboeken, knuffels, strips, spelletjes, Ipad etc.), waarmee ze zich onderweg bezig kunnen houden. Haal op verschillende momenten iets anders uit de zak. 2. Houd een pen bij de hand zodat ze tijdens de reis kunnen tekenen of dingetjes op kunnen schrijven. 3. Trakteer je kinderen tijdens het opstijgen en het landen op een zuigsnoepje. Dit voorkomt dat ze last krijgen van hun oren. 4. Wanneer kleine kinderen huilen tijdens het opstijgen of het landen, is dit vaak hun manier om hun oren vrij te houden of te maken, op dezelfde manier als volwassenen in hun neus knijpen. 5. Informeer de steward of stewardess over hoe je als gezin de maaltijd aan boord het liefst organiseert (bijv. eerst de kinderen bedienen, dan afruimen en vervolgens eten de ouders). 6. Wil je voor je kinderen een andere maaltijd dan het aangeboden menu, bestel dit dan van tevoren online. 7. Voorzie een dikke trui, want de temperatuur aan boord is soms net iets te koud voor kinderen. Uiteraard kan je ook steeds een dekentje aan de steward of stewardess vragen. 8. Houd natte doekjes bij de hand om plakkerige handjes op te kunnen frissen. 9. Neem rietjes mee, de meeste luchtvaartmaatschappijen hebben die niet aan boord. 10. Denk eraan om bepaalde medicijnen zelf mee te nemen, vloeibare paracetamol voor kinderen is bijvoorbeeld niet overal in het buitenland zo gemakkelijk te vinden, en al zeker niet aan boord. Extra tips voor een vliegreis met een baby - Vergeet niet om voldoende luiers mee te nemen - zeker voor langeafstandsvluchten - Neem voldoende babyvoeding en potjes mee. Het cabinepersoneel heeft een kleine extra voorraad flessenvoeding, maar beschikt niet over de flesjes zelf. - Je neemt best een kleine, opplooibare buggy mee, die in de opberglades past. Grotere exemplaren moeten vaak in het bagageruim. - Breng een eigen verschoningsdoek mee, die je op de verschoningstafel kan leggen in het toilet.