10 tips om kosten te besparen op een huurauto

© iStockphoto

Het merendeel van de Belgen huurt weleens een auto om op vakantie te gaan. Met deze tien tips kan je flink op de kosten van zo’n wagen besparen.

Het merendeel van de Belgen huurt weleens een auto om op vakantie te gaan. Met deze tien tips van Sunny Cars kan je flink op de kosten van zo’n wagen besparen.

1. Stem het ophaal- en inlevertijdstip op elkaar af

Let bij het huren van een wagen altijd op de 24-uursregel. Als je de auto een uurtje te laat inlevert, kan dat je een extra dag autohuur kosten. Zorg er dus zeker voor dat je rekening houdt met je gewenste ophaal- en inlevertijden tijdens het plannen van je reis.

2. Reserveer een huurauto met shuttle service

Als je op het vliegveld landt, wil je graag zonder veel gedoe in je huurauto stappen en genieten van je vakantie. Toch kun je soms met een korte, extra rit in een shuttlebus veel besparen. Sommige verhuurders hebben namelijk geen duur kantoor op de luchthaven, maar zijn op enkele kilometers gesitueerd en werken daarom met een shuttle service. Met tien minuutjes extra, kan je wat meer budget voor je vakantie overhouden.

3. Neem een all-inn service

Niets zo vervelend als onverwachte kosten voor je huurwagen bij het aankomen op je vakantiebestemming. De twijfel slaat toe, want ben je wel voor alles verzekerd? Om dit soort onaangename extra’s te vermijden, kun je voor een all-in service kiezen. Eén prijs, al het nodige inbegrepen.

4. Rerserveer je wagen op tijd

Net als bij vliegtickets stijgen de prijzen van huurauto’s wanneer je vakantieperiode dichterbij komt. Zodra een groot deel van de auto’s van de verhuurder gereserveerd is, gaan de huurprijzen de hoogte in. Zeker als je een voorkeur hebt voor een bepaald type auto, budget of leuke snufjes kan het moeilijk worden wanneer je er niet op tijd bent.

5. Boek voor een tweede bestuurder voordat je op reis vertrekt

Ter plekke een tweede bestuurder toevoegen aan je huurcontract, kan soms duurder uitkomen dan wanneer je dat op voorhand regelt. Boek dus thuis al je extra bestuurder bij of maak gebruik van het AD-pakket van Sunny Cars. Soms is een tweede bestuurder bij de prijs inbegrepen, maar vergeet niet dat die ook altijd het huurcontract moet ondertekenen om verzekerd te zijn.

6. Houd in je kostenraming rekening met One Way-kosten

Als je een roadtrip wil maken, kan het handig zijn om je huurauto op een andere locatie in te leveren dan waar je hem ophaalde. Dikwijls betaal je daar extra kosten voor, maar die lopen nogal uiteen. Soms is het zelfs zo dat een goedkope auto hogere one way-kosten heeft dan een duurder exemplaar. Ga dus zeker na wat jou het voordeligst uitkomt.

7. Stem je auto af op de route die je wil rijden

Afhankelijk van je parcours, is een grotere auto soms voordeliger dan een kleiner exemplaar. In de bergen zorgt een krachtige motor er bijvoorbeeld voor dat je een stuk zuiniger rijdt en dat je aan het eind van je roadtrip minder aan benzine hebt betaald maar wel in een grotere auto hebt gereden.

8. Neem je eigen GPS mee

Voor een lange tijd een GPS huren kan best kostelijk zijn, maar een navigatiesysteem is natuurlijk onmisbaar op reis… Neem daarom gewoon je eigen GPS mee of download een van de vele navigatieapps op je smartphone. Vergeet ook je oplader niet.

9. Kies voor een gunstige tankregeling

Sommige autoverhuurders laten hun klanten bijbetalen voor een tankbeurt na afloop van de huurperiode. De servicekosten zorgen ervoor dat die regeling voor huurders dikwijls duurder uitkomt. Een full-paid of een vol-vol regeling is dan een betere optie. Vergeet met andere woorden dus niet te controleren welke tankregeling er van toepassing is.

10. Contoleer vooraf de waarborg en de huurvoowaarden

In veel gevallen loopt de waarborg van een huurauto flink op. Wanneer die waarborg geblokkeerd wordt op je kredietkaart, kan dat soms even slikken zijn. Vergelijk daarom de huurvoorwaarden van verschillende auto’s die jou interesseren. Toch liever die auto met de hoge waarborg? Dan kun je een extra creditcard meenemen. En heb je geen creditcard? Opteer dan voor het Geen waarborg-pakket van Sunny Cars, waarbij zij garant voor de huurauto staan en dus de waarborg van je overnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content