10 rolstoeltoegankelijke trips in Tirol

1. Uitkijkplatform Adlerblick in het Kaunertal

Dit platform ligt bovenop een 100 meter hoge rotspartij en biedt een prachtig uitzicht over het Kaunertal en de 3000 meter hoge bergen eromheen. Het platform is makkelijk te bereiken voor mensen in een rolstoel (tenminste een elektrische rolstoel) via een 250 lang pad dat geleidelijk omhoog loopt.

2. Boottocht op de Achensee

De twee schepen MS Tirol en Stadt Innbruck zijn speciaal ingericht voor mensen die slecht ter been zijn. Vooral de avondtochten langs verlichte rotsen en muziek aan boord zijn een aanrader.

3. Grawa waterval in het Stubaital

De breedste waterval in de oostelijke Alpen is het hoogtepunt van de Wilde Wasser Weg in het Stubaital. Sinds 2013 zijn deze watervallen te bereiken via een breed, voor rolstoelen geschikt, pad.

4. Handbike-tour in Leutasch

Handbikers kunnen een prachtige tocht door het Gaistal, een van de mooiste dalen in Tirol, maken. Langs de route ligt het cultuurhuis Ganghofermuseum dat eveneens toegankelijk is voor rolstoelen.

5. Hindernisvrije tours door Innsbruck

Mensen die moelijk ter been zijn kunnen een tour langs alle belangrijke bezienswaardigheden in de Tiroolse hoofdstad maken. Ze kunnen dit op eigen gelegenheid of samen met een gids doen. Er bestaat ook een speciale wandeling voor blinden en slechtzienden langs de Sill rivier. Onderweg staan zes borden met informatie in brailleschrift. Ze kunnen bij de toeristische dienst een folder in brailleschrift halen. Ook leuk is een tocht in de voor rolstoelen geschikte Nordkettenbahn naar de Seegrube waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad, het Inntal en de bergwereld.

6. Swarowski Kristallwelten in Wattens

Deze fonkelende wereld van kristal behoort tot de populairste bezienswaardigheden in Oostenrijk en is volledig aangepast op de behoeften van bezoekers in een rolstoel.

7. Rolstoelwandeltocht op het Mieminger Plateau

Bij het Zauscherhof (een vakantieboerderij met rolstoeltoegankelijke appartementen) start een 6,2 kilometer lang wandelpad langs de Mieminger Kalkbergen.

8. Wellness in Aqua Dome bij Langefeld

Aqua Dome ligt tussen de Ötztaler bergen op een prachtige locatie. Het saunalandschap, baden en andere faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk en dat geldt ook voor het viersterrenhotel dat erbij hoort.

9. Hexenwasser bij Soll

Dit waterpark is te bereiken met een voor rolstoelen toegankelijke kabelbaan. En bij de Zeitreise Hochsoll kunnen bezoekers zien hoe kaas, brood, honing en was gemaakt wordt.

10. Een reis naar het eeuwige ijs bij de Hintertuxer gletsjer

De Hintertuxer gletsjer is het enige gebied in Oostenrijk waar het hele jaar door geskied kan worden. Het is bereikbaar met een kabelbaan toegankelijk voor iedereen. U heeft er een schitterend uitzicht dat reikt tot de Grossglockner en de Dolomieten in Noord-Italie. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content