10 populaire pubs in Ierland

© iStockphoto

Niet alleen Dublin, maar heel Ierland staat bekend om de gezellige pubs waar je kunt opwarmen met een biertje en fijne muziek. Ierland Toerisme maakte een selectie van de tien meest geliefde pubs in Ierland.

Niet alleen Dublin, maar heel Ierland staat bekend om de gezellige pubs waar je kunt opwarmen met een biertje en fijne muziek. Ierland Toerisme maakte een selectie van de tien meest geliefde pubs in Ierland.

1. Conway’s Bar in Ramelton, County Donegal

Conway’s Bar is een van de oudste pubs in Donegal. Kenmerkend zijn het rieten dak, de open haard, de rustieke sfeer en de uitstekende muzieksessies.

2. Crown Liquor Saloon in Belfast

De geschiedenis van deze victoriaanse pub gaat terug tot 1826. Gehuisvest in een gebouw dat een nationaal monument is.

3. The Long Hall in Dublin

Deze traditionele Ierse pub rekent politici, toneelschrijvers en andere beroemdheden tot zijn gasten. En wanneer Bruce Springsteen in Dublin speelt, vindt hij om een Guinness te drinken de weg hiernaartoe.

4. Johnnie Fox’s in Glencullen, Co. Dublin

Gelegen in de Dublin Mountains, is dit een van de beroemdste pubs in Ierland en de bakermat van traditioneel vermaak.

5. Matt Molloy’s in Westport, County Mayo

Matt Molloy is eigenaar van de pub en tegelijk fluitist in de bekende Ierse band The Chieftains. Muziek en bier zijn hier dan ook de belangrijkste kenmerken.

6. Canty’s Bar in Cork

De typische Ierse Canty’s Bar is al sinds 1892 dé ontmoetingsplaats in het historische centrum van Cork.

7. Tigh Neachtain in Galway

Met zijn gezellige houten zitjes en een haardvuur is deze authentieke pub een plek waar schrijvers, kunstenaars en studenten graag vertoeven.

8. Grace Neill’s in Donaghadee, County Down

Grace Neill’s is misschien wel de oudste pub in Ierland. Er wordt gezegd dat het er spookt, maar dat houdt de gasten niet buiten.

9. Hargadon’s in Sligo

In Hargadon’s kom je niet alleen om te drinken, maar ook om te genieten van het lekkere eten. Het interieur : houten panelen, stenen vloeren en nissen gevuld met flessen.

10. The Old Thatch Inn in Castledawson, County Londonderry

Dit pub-restaurant behoort tot de oudste in Noord-Ierland. Er wordt regelmatig Ierse muziek gespeeld, maar er is ook plaats voor country. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content