10 originele tips voor een weekendje Parijs

5675857

Parijs is lichtstad, liefdesstad en museumstad. Het is een fantastische stad, maar niet enkel omwille van de Eiffeltoren, het Louvre, Montmartre, de Champs Elysées, en andere wereldberoemde plaatsen. Daarom hebben we 10 originele tips verzameld.

1. Huiveren in het Manoir de Paris

Zin om eens goed te huiveren? Fan van geschiedenis en bizarre anekdotes? Het Manoir de Paris zou wel eens iets voor u kunnen zijn. Het Manoir, dat ergens tussen pretpark en museum schommelt, dompelt de bezoeker onder in de geschiedenis van Parijs, met het verhaal en de mise-en-scène van legendes, van “Het spook van de opera” tot het verhaal van Philibert Aspairt, de bewaker van de catacomben…

Manoir de Paris, 18 rue de Paradis, 75010 Paris. Vanaf 22,50 euro

2. Kuieren in de smalste straat van de hoofdstad

Het Sentier des merisiers ligt in het 12de arrondissement en is met zijn 100 meter lang en 1 meter breed, op sommige plaatsen zelfs minder, waarschijnlijk de smalste straat van de Lichtstad, bekend om zijn brede lanen. Het steegje verbindt de Rue du Niger met de boulevard Soult. Het ongewone straatje dat in 1837 geopend werd is een oase van rust en herbergt individuele huizen, waarvan één vakwerkhuis zoals je er in Bretagne of in de Elzas vindt.

3. Een nacht op de Seine doorbrengen

Je kan er niet in zwemmen, maar je kan er wel de nacht doorbrengen dankzij het eerste hotel op het water van Parijs. In het hotel vind je een bar, 54 kamers, 4 suites, een cocktail- en tapasbar, een bassin en een watersportplaats. Voor elk wat wils dus.

OFF Seine, 20-22 port d’Austerlitz, 75013 Paris.

4. Herbronnen in het Jardin du Panthéon bouddhique

Parijs is een bruisende en dus vermoeiende stad. Voor een moment van rust moet je in deze Japanse tuin zijn, eigenlijk de tuin van het Guimetmuseum. NB/ De tuin is momenteel gesloten, maar heropent in de lente van 2017.

Galeries du Panthéon bouddhique, 19 avenue d’Iéna 75016 Paris

5. In groep rijden

De vereniging PCR (Paris Chill Racing) wil de fiets via verschillende events promoten, maar ook in het dagelijkse leven en in de stad. Daarom spreekt het collectief elke woensdagavond af met al wie die Parijs fietsend willen verkennen voor een wandeling in de straten van de Lichtstad, in het gezelschap van een honderdtal andere fietsfans.

6. Naar gipsy jazz luisteren in een garage

In deze oude garage in de arbeidersbuurt Mouzaia boven de Buttes Chaumont luister je in alle eenvoud naar gipsy muziek. De sfeer is sympathiek en het uitje is ook de gelegenheid om de oude arbeidersbuurt te verkennen. De arbeidershuisjes zijn vandaag erg in trek.

Aux Petits Joueurs, 59, rue Mouzaïa, 75019 Paris

7. Meer te weten komen over de dierenwereld

Dit fascinerend museum (vlakbij Parijs) ligt in de befaamde dierenartsschool van Maisons Alfort en herbergt een inventaris van dierenkwalen. Het is ook één van de oudste musea van Frankrijk.

Musée Fragonard de l’Ecole vétérinaire, 7 avenue du Général De Gaulle, 94700 Maisons Alfort.

8. Incognito en glas drinken in een wassalon

Je vindt er uiteraard wasmachines, maar na een druk een verborgen knop kom je terecht in een andere wereld. Een trap leidt de bezoeker naar een gezellig appartementje waar je verse cocktails met tapas kan proeven. Er is ook een kleine rookkamer.

Le Lavomatic, 30 rue René Boulanger, 75010 Paris

9. Naakt zwemmen

Naakt zwemmen, ’s nachts, in hartje Parijs… zonder rellen te veroorzaken. Een droom? Het is nochtans mogelijk. En de Vereniging van Parijse naturisten organiseert al 60 jaar lang sessies naaktzwemmen. Je kan er drie keer per week vanaf 21u terecht. Net zoals in andere openbare zwembaden kan je aquagym, spiertraining, zwemlessen, enz. volgen en zelfs naar de hammam trekken.

Zwembad Roger Le Gall, 34, boulevard Carnot, 75012 Paris. Maandag en woensdag van 21u tot 23u – Vrijdag van 21h30 tot 23h30 Toegangsprijs: gratis voor personen van beneden de 27, 10 euro voor de anderen.

10. Je een avond in een geekwereld onderdompelen

De Dernier bar avant la fin du monde is een geekbar, maar ook een spelotheek waar fans van een gezellige sfeer met City of Horror, Dragon’s Gold of Cosmic Attack kunnen wedijveren. En uiteindelijk de zon zien opkomen op de Seine.

Dernier bar avant la fin du monde, 19 avenue Victoria, 75001 Paris.

(Aurelie Wehrlin, vertaling Céline Bouckaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content