10 mythische hotels uit de filmgeschiedenis

Van ‘Scarface’ tot ‘Lawrence of Arabia’ en ‘Coco avant Chanel’ in deze hotels werden deze legendarische films opgenomen en u kunt er overnachten. Ze zijn alle tien te boeken via Booking.com.

1. La Dolce Vita van Federico Fellini, 1960: Grand Hotel Plaza in Rome

De beroemde Italiaanse cineast Federico Fellini was verliefd op Rome en gebruikte de hoofdstad meermaals als decor voor zijn films. Zo koos hij voor ‘La Dolce Vita’ het Grand Hotel Plaza als locatie.

2. Lawrence of Arabie van David Lean, 1962: Hotel Alfonso XIII in Sevilla

Verschillende scènes uit dit meesterwerk van David Lean werden gedraaid in de centrale binnenkoer van het Hotel Alfonso XII, zoals de scène in de officiersclub waar Lawrence de onverwachte overwinning van zijn troepen meedeelt aan zijn verbaasde oversten.

3. Scarface van Brian De Palma, 1983: Fontainebleau Miami Beach in Miami

In ‘Scarface’ wordt het zwembad van het Fontainebleau Miami Beach de favoriete plek van Tony Montana omdat hij daar samen met zijn beste vriend Manny Ray de mooie meisjes in bikini kan bewonderen. Het Fontainebleu, met uitzicht op de Atlantische oceaan, behoort tot de meest luxueuze hotels van Miami Beach.

4. Octopussy van John Glen, 1983: Taj Lake Palace in Udaipur, India

In het dertiende deel van de James Bond-saga verkleedt 007 zich als krokodil en zwemt tot het drijvende paleis in Udaipur, India. Hij vindt er Octopussy, die hij ervan verdenkt betrokken te zijn in het smokkelen van een Fabergé-ei.

5. The Bourne Identity van Doug Liman, 2002: Regina Hotel Paris

Op zoek naar zijn identiteit, neemt Jason Bourne ons mee in een razendsnelle race doorheen Europa. Zijn zoektocht naar zijn eigen verleden leidt hem onder andere naar het Regina Hotel in Parijs.

6. Lost in Translation van Sofia Coppola, 2003: Park Hyatt, Tokyo

De bar van het Park Hyatt Hotel in Tokio is de plek waar de jonge, net getrouwde Charlotte en de in midlifecrisis verkerende acteur Bob Harris kennismaken. Een groot deel van ‘Lost in Translation’ speelt zich tussen de muren van dit hotel af.

7. The Bourne Supremacy van Paul Greengrass, 2004: The Westin Grand Berlin

In het tweede deel van de Bourne-trilogie vinden we Jason Bourne terug wanneer hij het Westin Grand Berlin verlaat. Het luxehotel, gelegen in het hart van Berlijn, biedt haar gasten een adembenemende lobby aan en een magnifieke trap.

8. Indigènes van Rachid Bouchareb, 2006: Ksar Ighnda Hotel in Asfalou, Marokko

Meerdere scènes uit ‘Indigènes’ werden gedraaid in het Ksar Inghnda Hotel dichtbij Ouarzazate. Deze Marokkaanse trekpleister diende als decor voor verschillende scènes waarin Algerijnse en Marokkaanse soldaten naar Frankrijk worden gestuurd om hun ‘moederland’ te bevrijden van de nazi-bezetting.

9. Coco avant Chanel van Anne Fontaine, 2008: Grand Hôtel de Cabourg in Frankrijk

In deze biopic, gewijd aan de vormingsjaren van de gevierde modeontwerpster Coco Chanel, gaande van de zeer bescheiden afkomst tot het succes die haar het symbool van de moderne vrouw zal maken, speelt Le Grand Hôtel de Cabourg de rol van paleis van Deauville.

10. The Great Gatsby van Baz Luhrmann, 2013: The Plaza, New York

De voorlaatste scène uit ‘The Great Gatsby’ vindt plaats in één de suites van The Plaza, waar Gatsby en zijn vrienden een suite nemen om zo te ontkomen aan de verstikkende hitte van New York. Het hotel heeft ook gediend als decor voor Gatsby’s weelderige bals.

(Booking.com/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content