10 mooie stranden in Kroatië

10 mooie stranden in Kroatië
© iStockphoto

Veel meer informatie over de stranden in Kroatie lees je op de website van het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme.

Stivina op Vis © iStockphoto

Stivina werd in 2016 door European Best Destinations uitgeroepen tot 'beste strand van Eruopa'. Het strand ligt op het eilandje Vis en wordt omringd door een beschermd natuurgebied. Je bereikt het kiezelstrand via een steil pad of met de boot.

Zlatni Rac op Brac © iStockphoto

Deze landtong die ver de zee inloopt is het beroemdste strand in Kroatie en siert menig reclamebord en toeristische brochures of Kroatie.

Prapratno op Peljesac © iStockphoto

Dit strand behoort tot de mooiste langs de Adriatische Zee. Prapratno wordt omringd door pijn- en olijfbomen en het water is er aangenaam warm.

Susak © iStockphoto

Op het kleine eilandje Susak vind je bijna allemaal stranden van zand. Het belangrijkste is Spiaza waar je een halve kilometer door het water kan waden voordat het diep wordt. Ideaal voor gezinnen met kinderen.

Divna op Peljesac © iStockphoto

Bij dit strand vind je geen restaurantjes en cafeetjes (neem je eigen picknickmand mee), maar wel een schitterend landschap: blauw water, glooiende heuvels en verborgen inhammen.

Sakarun op Dugi Otok © iStockphoto

De kleur van het water is hier anders dan bij de andere stranden in Kroatie. Je hebt hier het idee op de Caraiben te vertoeven. Sakarun is een kilometer lang zandstrand met een laidback sfeertje en een schitterende omgeving.

Mali Bok op Cres © iStockphoto

Dit eiland is enkel via een steil pad te voet te bereiken en daarom nooit druk. Het kleine Mali Bok ligt tussen hoge kliffen en het water is er kraakhelder.

Korcula © iStockphoto

Op het eiland Korcula liggen overal kleine, verborgen strandjes. Vooral rond het dorpje Lumbarda vind je een paar fijne zandstranden.

Nin © iStockphoto

Bij het mooie middeleeuwse stadje Nin ligt een uitgestrekt zandstrand met zicht op de Velebit bergen. Door het ondiepe water is het prima geschikt voor families met kinderen.

Rucica op het eiland Pag © Fiedler, Wikicommons

Kraakhelder water met op de achtergrond desolate, rotsachtige hellingen. Je moet door een kloof wandelen om er te komen en voorzieningen vind je er niet.