10 maal origineel overnachten in de Ardennen

10 maal origineel overnachten in de Ardennen
© Ardennes-Etape

Overnachten in een luchtbel in Erezée

Met z'n tweetjes genieten in een cocon weg van de rest van de wereld. De doorzichtige bol ligt in een grote privétuin met vijvertje, houten terras en gezellige dichte hangmat. De luchtbel is knus met retromeubeltjes ingericht. Een televisie en internet is er niet, maar wel een iPod system om naar muziek te luisteren. Verder heeft u een eigen badkamer met douche en wastafel.

Eclectische woonboerderij in Vaux-sur-Sûre

Blauw geverfde antieke meubels, alle luxe in een gerenoveerde boerderij, een Waar is Wally van klassieke elementen in een hypermodern interieur. Dit interieur toont een gedurfde mix van stijlen. De villa, vroeger een boerderij met de bijbehorende stallen, werd aan de binnenkant hypermodern aangekleed en voorzien van luxevoorzieningen zoals een sauna, jacuzzi en bar. Toch kreeg vrijwel iedere ruimte een klassieke touch mee, zij het een spiegel, een klassieke kroonluchter of een antieke kast in een kleurrijk jasje.

Slapen in een vogelnestje in Houffalize

Overnachten als een vogel in een warm en veilig nestje met zicht op de omringende natuur van Houffalize, dat was wat de eigenaar voor ogen had toen hij de chalet ontwierp. Het resultaat is een knusse vakantiewoning bestaande uit één ruimte waarin het woongedeelte, de volledig ingerichte keuken en badkamer met houten badkuip een harmonieus geheel vormen. Aan het houten skelet van de berghut hangt het pronkstuk van de woning: een van hazelaartakken gevlochten, romantisch slaapnestje met zicht op de open haard er net onder. Niet voor niets werden hier al heel wat huwelijksaanzoeken gedaan. De woning ligt rustig in de Ardense bossen nabij de Ourthe, maar niet volledig afgesloten van de bewoonde wereld. U bereikt ze via een wandelpad dat eerst over een camping loopt, maar die ziet u niet vanuit de berghut. U vindt er onder andere een Italiaanse koffiemachine, vruchtenpers en broodrooster. Buiten is er een fijne veranda.

Terug naar je kindertijd in een Pipowagen in Erezée

In Erezée keert u terug naar je kindertijd met deze knusse woonwagen. De pipowagen staat lekker rustig midden in de natuur en is daarom geschikt voor vakantiegangers die willen gaan wandelen, maar ook voor degenen die gewoon van de rust en stilte willen genieten. De woonwagen is geschikt voor twee personen en heeft een slaapruimte, zitgedeelte, klein keukentje, douche, terrasje waar je buiten kan zitten met zicht over de weilanden en wordt verwarmd met een gezellige houtpelletkachel.

Herbronnen in een voormalig jachthuis in Marche-en-Famenne

Dit mooie vakantiehuisje is een oase van rust met een uitzonderlijke ligging, bereikbaar langs een bosweg. Het voormalig jachthuis werd met zorg gerenoveerd met gebruik van ruwe en natuurlijke materialen (muren bedekt met kalk, hout, steen,...). Koppels of families zullen de gezellige sfeer waarderen. Terwijl je beschikt over het nodige comfort, is het een ware terugkeer naar de natuur door de ligging middenin een bos van vier hectaren. Zonder televisie of internet kan je er helemaal terug op adem komen. De woning ligt op enkele kilometers van Marche-en-Famenne waar je de kleine straatjes kan ontdekken. De prachtige wandelingen van Nassogne en de mooie stad Rochefort zijn andere troeven van de streek.

Een avontuurlijke hut in Lierneux

Als je ervan houdt om nieuwe ervaringen op te doen, zal deze charmante vakantiewoning je zeker bevallen. De hut nodigt echt uit tot nietsdoen en ontspanning, en werd ingericht met een perfect oog voor detail. De gezellige en zeer natuurlijke inrichting zal ertoe bijdragen dat je er eens helemaal tussenuit bent. De kinderen zullen het fantastisch vinden om vanuit de leefruimte naar hun kamer te gaan door een tunnel. Diegenen die minder avontuurlijk aangelegd zijn, moeten niet ongerust zijn: deze kamer is ook van buiten bereikbaar. Vanuit de woning zijn er zeer veel wandelingen mogelijk.

Met de hele familie in een molen in Orval

Deze oude molen uit de 16de eeuw, vol charme en authenticiteit, is ideaal voor familie- of vriendenbijeenkomsten. Deze plaats heeft een rijke familiale en industriële geschiedenis en is een prima vertrekpunt om de bezienswaardigheden te ontdekken van de Gaume (abdij van Orval), Luxemburg en de Franse oevers van de Maas. Nood om je batterijen op te laden, terwijl je je één voelt met de natuur en even weg bent van de wereld? Je kan er lezen, genieten van het uitzicht over de tuin en de vijver, een frisse neus halen of een glaasje drinken met vrienden bij de grote haard.

Je eigen wellnessparadijs in Henri-Chapelle

Zin in een moment ontspanning en relaxatie met zijn tweetjes? Deze prachtige loft werd volledig ingericht als romantisch verblijf. Bij aankomst zal je een beetje verrast zijn door de atypische ligging van dit verblijf, maar zodra je de wagen in de privégarage geparkeerd hebt, is de verrassing compleet. Deze grote privéruimte heeft namelijk alles voor een heerlijke welnessvakantie: een prachtige douche/stoombad, bubbelbad, home cinema (tegen betaling), super uitgeruste keuken en buiten kan je het hele jaar door gebruik maken van de overdekte jacuzzi en het grote terras.

Een biovakantie in Durbuy

Deze biogîte is de vrucht van een gepassioneerde renovatie in bioconstructie van het oude woongedeelte van een boerderij waarvan de schuur wordt bewoond door de eigenaars en hun twee kinderen. Er is charme, karakter en een open multiculturele geest die de reiziger zeker zal smaken.

Een molenrad in de kamer

De eigenaars van deze molen wilden het gebouw een tweede leven inblazen door hem in te richten als vakantiehuis. Midden in het huis vind je nog de oude mechanismen van hout en in de zitkamer kan je het rad onder je voeten zien draaien. Het comfort werd zeker gerespecteerd door een badkamer in te richten in elke kamer, zonder de sauna en de speelruimte op de kelderverdieping te vergeten. Buiten is er een mooi terras dat uitkijkt over de speeltuigen buiten en de liefhebbers kunnen vissen in de privévijver van het huis. En voor wie van beweging houdt, vertrekken er wandelingen aan het huis.

Nog meer originele adresjes vind je op de website van Ardennes-Etape:

Overnachten in een luchtbel in Erezée © Ardennes-Etape

Met z'n tweetjes genieten in een deze cocon in Erezée weg van de rest van de wereld.

Overnachten in een luchtbel in Erezée © Ardennes-Etape

De doorzichtige bol ligt in een grote privétuin met vijvertje, houten terras en gezellige dichte hangmat.

Overnachten in een luchtbel in Erezée © Ardennes-Etape

De luchtbel is knus met retromeubeltjes ingericht. Een televisie en internet is er niet, maar wel een iPod system om naar muziek te luisteren. Verder heeft u een eigen badkamer met douche en wastafel.

Eclectische woonboerderij in Vaux-sur-Sûre © Ardennes-Etape

Blauw geverfde antieke meubels, alle luxe in een gerenoveerde boerderij, een Waar is Wally van klassieke elementen in een hypermodern interieur.

Eclectische woonboerderij in Vaux-sur-Sûre © Ardennes-Etape

Dit interieur toont een gedurfde mix van stijlen. De villa, vroeger een boerderij met de bijbehorende stallen, werd aan de binnenkant hypermodern aangekleed en voorzien van luxevoorzieningen zoals een sauna, jacuzzi en bar.

Eclectische woonboerderij in Vaux-sur-Sûre © Ardennes-Etape

Toch kreeg vrijwel iedere ruimte een klassieke touch mee, zij het een spiegel, een klassieke kroonluchter of een antieke kast in een kleurrijk jasje.

Eclectische woonboerderij in Vaux-sur-Sûre © Ardennes-Etape

Eclectische woonboerderij in Vaux-sur-Sûre © Ardennes-Etape

Slapen in een vogelnestje in Houffalize © Ardennes-Etape

Overnachten als een vogel in een warm en veilig nestje met zicht op de omringende natuur van Houffalize, dat was wat de eigenaar voor ogen had toen hij dit chalet ontwierp.

Slapen in een vogelnestje in Houffalize © Ardennes-Etape

Het resultaat is een knusse vakantiewoning bestaande uit één ruimte waarin het woongedeelte, de volledig ingerichte keuken en badkamer met houten badkuip een harmonieus geheel vormen.

Slapen in een vogelnestje in Houffalize © Ardennes-Etape

Aan het houten skelet van de berghut hangt het pronkstuk van de woning: een van hazelaartakken gevlochten, romantisch slaapnestje met zicht op de open haard er net onder. Niet voor niets werden hier al heel wat huwelijksaanzoeken gedaan.

Slapen in een vogelnestje in Houffalize © Ardennes-Etape

De woning ligt rustig in de Ardense bossen nabij de Ourthe, maar niet volledig afgesloten van de bewoonde wereld. U bereikt ze via een wandelpad dat eerst over een camping loopt, maar die ziet u niet vanuit de berghut. U vindt er onder andere een Italiaanse koffiemachine, vruchtenpers en broodrooster. Buiten is er een fijne veranda.

Terug naar je kindertijd in een Pipowagen in Erezée © Ardennes-Etape

In Erezée keert u terug naar je kindertijd met deze knusse woonwagen.

Terug naar je kindertijd in een Pipowagen in Erezée © Ardennes-Etape

De pipowagen staat lekker rustig midden in de natuur en is daarom geschikt voor vakantiegangers die willen gaan wandelen, maar ook voor degenen die gewoon van de rust en stilte willen genieten.

Terug naar je kindertijd in een Pipowagen in Erezée © Ardennes-Etape

De woonwagen is geschikt voor twee personen en heeft een slaapruimte, zitgedeelte, klein keukentje, douche, terrasje waar je buiten kan zitten met zicht over de weilanden en wordt verwarmd met een gezellige houtpelletkachel.

Terug naar je kindertijd in een Pipowagen in Erezée © Ardennes-Etape

Terug naar je kindertijd in een Pipowagen in Erezée © Ardennes-Etape

Herbronnen in een voormalig jachthuis in Marche-en-Famenne © Ardennes-Etape

Dit mooie vakantiehuisje is een oase van rust met een uitzonderlijke ligging, bereikbaar langs een bosweg. Het voormalig jachthuis werd met zorg gerenoveerd met gebruik van ruwe en natuurlijke materialen (muren bedekt met kalk, hout, steen,...).

Herbronnen in een voormalig jachthuis in Marche-en-Famenne © Ardennes-Etape

Koppels of families zullen de gezellige sfeer waarderen. Terwijl je beschikt over het nodige comfort, is het een ware terugkeer naar de natuur door de ligging middenin een bos van vier hectaren. Zonder televisie of internet kan je er helemaal terug op adem komen.

Herbronnen in een voormalig jachthuis in Marche-en-Famenne © Ardennes-Etape

De woning ligt op enkele kilometers van Marche-en-Famenne waar je de kleine straatjes kan ontdekken. De prachtige wandelingen van Nassogne en de mooie stad Rochefort zijn andere troeven van de streek.

Een avontuurlijke hut in Lierneux © Ardennes-Etape

Als je ervan houdt om nieuwe ervaringen op te doen, zal deze charmante vakantiewoning je zeker bevallen.

Een avontuurlijke hut in Lierneux © Ardennes-Etape

De hut nodigt echt uit tot nietsdoen en ontspanning, en werd ingericht met een perfect oog voor detail. D

Een avontuurlijke hut in Lierneux © Ardennes-Etape

e gezellige en zeer natuurlijke inrichting zal ertoe bijdragen dat je er eens helemaal tussenuit bent.

Een avontuurlijke hut in Lierneux © Ardennes-Etape

De kinderen zullen het fantastisch vinden om vanuit de leefruimte naar hun kamer te gaan door een tunnel. Diegenen die minder avontuurlijk aangelegd zijn, moeten niet ongerust zijn: deze kamer is ook van buiten bereikbaar. Vanuit de woning zijn er zeer veel wandelingen mogelijk.

Met de hele familie in een molen in Orval © Ardennes-Etape

Deze oude molen uit de 16de eeuw, vol charme en authenticiteit, is ideaal voor familie- of vriendenbijeenkomsten.

Met de hele familie in een molen in Orval © Ardennes-Etape

Deze plaats heeft een rijke familiale en industriële geschiedenis en is een prima vertrekpunt om de bezienswaardigheden te ontdekken van de Gaume (abdij van Orval), Luxemburg en de Franse oevers van de Maas.

Met de hele familie in een molen in Orval © Ardennes-Etape

Nood om je batterijen op te laden, terwijl je je één voelt met de natuur en even weg bent van de wereld? Je kan er lezen, genieten van het uitzicht over de tuin en de vijver, een frisse neus halen of een glaasje drinken met vrienden bij de grote haard.

Met de hele familie in een molen in Orval © Ardennes-Etape

Je eigen wellnessparadijs in Henri-Chapelle © Ardennes-Etape

Zin in een moment ontspanning en relaxatie met zijn tweetjes? Deze prachtige loft werd volledig ingericht als romantisch verblijf.

Je eigen wellnessparadijs in Henri-Chapelle © Ardennes-Etape

Bij aankomst zal je een beetje verrast zijn door de atypische ligging van dit verblijf, maar zodra je de wagen in de privégarage geparkeerd hebt, is de verrassing compleet.

Je eigen wellnessparadijs in Henri-Chapelle © Ardennes-Etape

Deze grote privéruimte heeft namelijk alles voor een heerlijke welnessvakantie: een prachtige douche/stoombad, bubbelbad, home cinema (tegen betaling), super uitgeruste keuken en buiten kan je het hele jaar door gebruik maken van de overdekte jacuzzi en het grote terras.

Een biovakantie in Durbuy © Ardennes-Etape

Deze biogîte is de vrucht van een gepassioneerde renovatie in bioconstructie van het oude woongedeelte van een boerderij waarvan de schuur wordt bewoond door de eigenaars en hun twee kinderen.

Een biovakantie in Durbuy © Ardennes-Etape

Er is charme, karakter en een open multiculturele geest die de reiziger zeker zal smaken.

Een biovakantie in Durbuy © Ardennes-Etape

Gastronomisch weekendje weg in de Ardennen? Le fou est belge en Le cor de chasse behoren beide tot de beste restaurants van de Belgische Ardennen.

Een biovakantie in Durbuy © Ardennes-Etape

Een biovakantie in Durbuy © Ardennes-Etape

Een molenrad in de kamer © Ardennes-Etape

De eigenaars van deze molen wilden het gebouw een tweede leven inblazen door hem in te richten als vakantiehuis.

Een molenrad in de kamer © Ardennes-Etape

Midden in het huis vind je nog de oude mechanismen van hout en in de zitkamer kan je het rad onder je voeten zien draaien.

Een molenrad in de kamer © Ardennes-Etape

Het comfort werd zeker gerespecteerd door een badkamer in te richten in elke kamer, zonder de sauna en de speelruimte op de kelderverdieping te vergeten.

Een molenrad in de kamer © Ardennes-Etape

Buiten is er een mooi terras dat uitkijkt over de speeltuigen buiten en de liefhebbers kunnen vissen in de privévijver van het huis. En voor wie van beweging houdt, vertrekken er wandelingen aan het huis.