10 maal eigenzinnig overnachten in Noord-Ierland

© GF

1. Overnachten in een spookkasteel

Verblijf, als je durft, in Ballygally Castle Hotel in county Antrim: één van de beroemste spooklocaties in Ierland. Breng er de nacht door met het risico om de geest van Lady Isobel tegen te komen.

2. Slapen in een vuurtoren

Verblijf in de Blackhead vuurtoren op slechts 25 kilometer rijden van Belfast. Deze vuurtoren ligt aan het noordelijke gedeelte van Belfast Lough vlakbij Island Magee en Carrickfergus.

3. Altijd willen slapen in een gypsy caravan?

Op de camping Tepee Valley vlakbij Markethill in county Armagh vind je een veel alternatieven voor een overnachting. Denk aan een glamping in een tipi, een herder’s hut, een blokhut of de schattige Rosie-Lee gypsy caravan.

4. Voor de echte whiskey fans

Verblijf in de Bushmills Inn in county Antrim. Dit bouwwerk, daterend uit 1608, had geheime doorgangen en kamers waardoor gasten ongezien konden arriveren en vertrekken. Met Bushmills, de oudste gelicenseerde whiskey distilleerderij ter wereld, een deur verderop is dit een bijzondere plek om te overnachten.

5. Wegdromen in je eigen bubbel

Staar naar de sterrenhemel boven Finn Lough in county Fermanagh in een unieke doorzichtige bubbeltent. Een kans om terug te gaan naar de natuur. In deze privé tenten met comfortabele bedden en badkamers kan je vanuit je bed naar de sterren kijken.

6. Geniet van muziek en lokale verhalen in Ballyeamon Barn

Ballyeamon Barn is een hostel in de buurt van Cushendall dat wordt gerund door professioneel verhalenverteller Liz Weir. Luister iedere zaterdagavond naar haar mooie verhalen en de aanstekelijke muziek. Bovendien kun je in deze goedkope hostel perfect de Glens of Antrim of de Causeway kustroute verkennen.

7. Op bezoek bij een oud-Ajax voetbalspeler

We weten niet wat leuker is: The Vandees Boutique B&B in het dorp Aghalee (30 min. buiten Belfast) of het levensverhaal van de eigenaar Jean-Paul Van der Velde. Jean-Paul was professioneel voetballer bij Ajax in de jaren ’80. Toen zijn voetbalcarrière voorbij was, begon hij aan een carrière in de luchtvaart. Zo ontmoette hij zijn Noord-Ierse vrouw Noreen. Hij werd verliefd op haar én op de mooie Mourne Mountains. Hij verhuisde naar Noord-Ierland om te werken aan zijn droomhuis, nu bekend als The Vandees Boutique B&B.

8. Voor fans van Game of Thrones

Als achtergrond voor de populaire tv-serie zou Noord-Ierland op de bucketlist van elke Game of Thrones fan moeten staan. Verblijf in één van de plaatselijke bed & breakfasts en geniet van de vele verhalen van achter de schermen over de filmlocaties. Wie weet kom je wel één van de filmsterren tegen.

9. Verblijf in een luxe voormalige bank

The Merchant Hotel in hartje Belfast was vroeger het hoofdkantoor van de Ulster Bank. De inrichting van het 5-sterren hotel doet denken aan het Titanic tijdperk toen Belfast één van de belangrijkste steden ter wereld was op het gebied van scheepsbouw.

10. Romantische overnachting in het Belle Isle kasteel

Het prachtige Belle Isle kasteel is een verborgen parel aan het meer Lough Erne. Bovendien ligt hier één van Ierland’s beste kookscholen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content