10 leuke adresjes in Antwerpen

Wie binnenkort een dagje vrij heeft, kan eens richting de ‘koekenstad’ trekken. Wij geven alvast 10 adresjes die zeker een bezoekje waard zijn.

Wie binnenkort een dagje vrij heeft, kan eens richting de ‘koekenstad’ trekken. Wij geven alvast 10 adresjes die zeker een bezoekje waard zijn.

1. Lombardia

Deze ietwat ‘sjofele’ lunchbar is erg gezellig. Sinds 1972 is de Lombardia een sterkhouder in Antwerpen. Ook sterren als Sting en Sigur Ros schoven er al aan voor een hapje. Probeer zeker eens de Gingerlove, een zoete gemberthee.

Lombardenvest 78 – www.lombardia.be

2. De Muze

Dit legendarische jazzcafé heeft een stevige reputatie uitgebouwd in Antwerpen. De bruine, donkere kroeg is een wirwar van verdiepingen. Wie houdt van een streepje muziek moet zeker eens een optreden meepikken.

Melkmarkt 15 – www.jazzmuze.be

3. Wouters & Hendrix

De juwelenontwerpers Wouters & Hendrix, voormalige studenten van de Antwerpse Academie, hebben ondertussen al hun naam gemaakt in de modewereld. Elke keer opnieuw verrassen ze met sierlijke, vrouwelijke juwelen. Ook hun etalages zijn telkens ware pareltjes.

Lange Gasthuisstraat 12 – www.wouters-hendrix.com

4. Normo

Voor een dampende kop koffie mag je zeker koffiebar Normo niet over het hoofd zien. De bonen worden er ter plekke gebrand en kan je ook aankopen. De kranten en magazines liggen er verspreid, zodat je gezellig onderuit kan schuiven in één van de zetels om bij te benen met de actualiteit.

Minderbroedersrui 30 – www.normocoffee.com

5. Othello

Deze nieuwe bookstore uit 2012 heeft een uitgebreid aanbod van zowel romans, reisboeken, kookboeken en gadgets. Op zoek naar een origineel postkaartje of een gekke agenda, dan moet je zeker eens langs Othello passeren.

Handschoenmarkt 3

6. De Burgerij

Hamburgers zijn ‘in’ dezer dagen en het restaurant De Burgerij is volledig mee met deze trend. Een vaste kaart wordt aangevuld met ‘specials’. Wie past voor een hamburger, kan er ook terecht voor een slaatje. De Burgerij ligt in de schaduw van ’t MAS, ook het bezoeken waard.

Sint Laureiskaai 8 – www.burgerij.be

7. Zaterdagmarkt

Als je op zaterdag in Antwerpen bent, kan je langs de zaterdagmarkt op het Theaterplein wandelen voor een hapje en een drankje. Eet een garnaalkroketje, proef de kazen, snuif de exotische geuren van de kruiden op en koop wat vers fruit.

Theaterplein (op zaterdag) 8. Umami

Wie houdt van Oosters eten moet zeker eens stoppen bij Umami. Dit restaurant aan het Antwerpse Zuid, sinds 2012, geeft een hedendaagse touch aan de Oosterse keuken. Een leuke sfeer en heerlijk eten, een aanrader dus.

Luikstraat 6 – www.umami-antwerp.be

9. Moose in the City

Hou je van Scandinavische mode en design? Dan is Moose in the City ’the place to be’ voor jou. Interieurspullen van Hay, looks van Filippa K of alles om eropuit te trekken. Wie zin heeft om meteen richting het Noorden te vertrekken, kan er ook meteen een reis boeken.

IJzerenwaag 10 – www.moose-in-the-city.com

10. Red Star Line Museum

Dit gloednieuwe museum vertelt het verhaal van de twee miljoen landverhuizers die hun grote droom wilden realiseren en naar Amerika en Canada vertrokken. Het museum heeft een schat aan archiefmateriaal verzameld én de bezoekers worden via verschillende media ondergedompeld in hun verhaal. Ook een bezoekje aan de toren met schitterend zicht over de Schelde moet er zeker bij.

Montevideostraat 3 – www.redstarline.be

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content