Nieuwe producten moeten toenemende honger in Latijns-Amerika stillenCulinair

Nieuwe producten moeten toenemende honger in Latijns-Amerika stillen

Voor het derde jaar op rij neemt de honger toe in Latijns-Amerika. "Je kunt het accepteren in een jaar van grote droogte of een crisis, maar als dit drie jaar op rij gebeurt, wijst dit op een trend." Verschillende organisaties zoeken nu naar oplossingen.

Kunststudenten tonen hun werk op LUX ShowcaseRadar

Kunststudenten tonen hun werk op LUX Showcase

LUCA School of Arts zet van 16 tot 20 oktober het beste studentenwerk van het vorige academiejaar in de kijker. Met een groot aanbod aan activiteiten verovert het festival van de jonge én gevestigde kunstenaar Leuven.

Echt Chinees porselein of niet?Antiek

Echt Chinees porselein of niet?

Mijn grootmoeder - nu 91 - heeft al sinds ze een jong was een kruikje staan dat lijkt op Chinees aardewerk.Ze heeft het gekregen van de zus van haar grootvader, dus oud is het wel ? Deze groottante was dienstmeisje bij een rijke familie in Brussel en kreeg het kruikje bij haar afscheid van de familie.Ze is nieuwsgierig naar de herkomst en eventuele waarde ervan.Er staan geen Chinese merktekens op, enkel een letter "B" op de onderkant.Hier en daar is de verf losgekomen, het lijkt aardewerk met een dun laagje verf.Zou dit echt uit China komen, denkt u?

95 procent Noordzeegarnalen wordt duurzaam gevangenCulinair

95 procent Noordzeegarnalen wordt duurzaam gevangen

Een jaar nadat de Duitse, Deense en Nederlandse garnalensector het MSC-keurmerk voor duurzame visserij kregen, maakt de organisatie de balans op. De Belgische vissers hinken achterop.

Bezoek aan de vuursteenmijnen van Spiennes: 2.000 jaar ouder dan de piramidenVrije tijd

Bezoek aan de vuursteenmijnen van Spiennes: 2.000 jaar ouder dan de piramiden

De prehistorische vuursteenmijnen van Spiennes, nabij Bergen, behoren tot de oudste plekken door mensen gebruikt, die je nog kan bezoeken. Ze zijn 2.000 jaar ouder dan de piramiden in Egypte én ze zijn Unesco Werelderfgoed. Maar ze tonen vooral hoe slim onze voorouders waren.

In beeld: de wondere wereld van de paddenstoelenReizen

In beeld: de wondere wereld van de paddenstoelen

De herfst is misschien wel het mooiste seizoen voor een wandeling in het bos: prachtig gekleurde bladeren aan de bomen en op de grond de meest vreemde paddenstoelen.

In de hoek: vier decoratieve woontrendsWonen

In de hoek: vier decoratieve woontrends

Ieder interieur heeft wel een lege hoek die wat leven kan gebruiken. Daarom: vier woontrends, netjes uitgestald en tentoongespreid op vier plaatsen in huis, van minimalisme tot maximalisme.

Zoniënwoud opgetuigd met vier kunstwerkenNatuur

Zoniënwoud opgetuigd met vier kunstwerken

De provincie Vlaams-Brabant heeft vier kunstzinnige installaties geplaatst aan evenveel Vlaams-Brabantse poorten tot het Zoniënwoud: in Tervuren, Overijse, Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode.

Week van de Fair Trade eindigt met grote choco-ruilactieCulinair

Week van de Fair Trade eindigt met grote choco-ruilactie

Dit weekend eindigt de Week van de Fair Trade. Op Wereldwinkeldag op zaterdag 13 oktober willen de Oxfam-Wereldwinkelvrijwilligers zoveel mogelijk potten gangbare choco ruilen voor een eerlijke pot.

Ontwerper Glenn Martens in de schijnwerpers op Pitti UomoMode

Ontwerper Glenn Martens in de schijnwerpers op Pitti Uomo

In januari is de Belgische Glenn Martens hét gezicht van Pitti Uomo in Firenze. Tijdens deze belangrijke beurs voor herenmode zal de designer van Y/Project zijn nieuwste collectie presenteren.

'We Are Fashion': Brussel staat maand lang in teken van Belgische modeMode

'We Are Fashion': Brussel staat maand lang in teken van Belgische mode

Design- en modeplatform MAD zet vijf weken lang Belgische mode in de schijnwerpers. Tijdens de eerste editie van We are Fashion tonen expo's, modeshows en workshops wat onze ontwerpers allemaal in hun mars hebben.

Belgische mode in de prijzen: dit zijn alle winnaars van de Belgian Fashion AwardsMode

Belgische mode in de prijzen: dit zijn alle winnaars van de Belgian Fashion Awards

Tijdens de uitreiking van de Belgian Fashion Awards werden weer heel wat gevestigde en beloftevolle namen uit de Belgische modewereld in de bloemetjes gezet. Zo werd onder meer ontwerper Martin Margiela gelauwerd voor zijn creaties van de voorbije jaren en werd Glenn Martens bekroond tot Ontwerper van het Jaar.

De zes woontrends van het momentDesign

De zes woontrends van het moment

Goed design is een kwestie van evenwicht, een perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit. Dat vindt Designer van het Jaar Frederik Delbart en dat is tegelijk de rode draad in de woontrends van nu.

In beeld: het Empire State Building in een teletijdmachineCitytrips

In beeld: het Empire State Building in een teletijdmachine

Het Empire State Building in New York behoort tot de paradepaardjes van de Art Deco architectuur. Maar het had ook in een andere stijl gebouwd kunnen zijn. Bekijk de iconische wolkenkrabber in negen verschillende architecturale kleedjes.

Aarde kan 10 miljard mensen voeden in 2050 (op enkele voorwaarden)Culinair

Aarde kan 10 miljard mensen voeden in 2050 (op enkele voorwaarden)

Het kan, 10 miljard mensen voeden zonder milieugrenzen voor de aarde te overschrijden, stelt een nieuw onderzoek in Nature. Maar dan moeten we wel flink sleutelen aan onze voedsel- en afvalproductie, en vooral veel minder vlees eten.

19 uur zitten: de langste vlucht ter wereld heropgestartReizen

19 uur zitten: de langste vlucht ter wereld heropgestart

Een toestel van luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines vliegt weer voor het eerst in vijf jaar weer tussen de Zuidoost-Aziatische stadstaat Singapore en de Amerikaanse stad New York.

Veggie én vullend: herfstgerechten zonder vleesCulinair

Veggie én vullend: herfstgerechten zonder vlees

Jij vreest met honger van tafel te gaan als er geen vlees aan te pas komt? Deze gerechten bewijzen dat die angst ongegrond is. Zelfs als je wat extra nodig hebt, zoals op een grijze herfstdag.

Homoseksualeit in Cambodja: 'Me verkleden als vrouw geeft me een reden om te leven'Radar

Homoseksualeit in Cambodja: 'Me verkleden als vrouw geeft me een reden om te leven'

Op Internationale Coming-Outdag wordt aandacht besteed aan homo's, lesbiennes en bi's die openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid. Zo'n specifieke dag blijkt niet overbodig. Zeker in landen met een traditionele cultuur ligt homoseksualiteit nog altijd erg moeilijk. Wij nemen een kijkje in het nachtleven van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh.

Diervriendelijke legboerderij Kipster komt naar BelgiëCulinair

Diervriendelijke legboerderij Kipster komt naar België

Het Nederlandse bedrijf Kipster, naar eigen zeggen de meest dier- en mileuvriendelijke legboerderij ter wereld, wil volgend jaar een vestiging openen in ons land. De eieren die de kippen produceren, zullen verkocht worden bij supermarktketen Lidl.

Knack Weekend opent expo over Belgische mode: 'We mogen trots zijn op onze modesector'Mode

Knack Weekend opent expo over Belgische mode: 'We mogen trots zijn op onze modesector'

In Brussel loopt vanaf 12 oktober drie weken lang de tentoonstelling 35 jaar Mode, dit is Belgisch. Organisatoren Knack Weekend en Le Vif Weekend doorlopen drie decennia Belgische modegeschiedenis aan de hand van hun magazines. 'We zijn met heel veel plezier in onze archieven gedoken.'

Bruxelles: zo zien jongeren seksuele intimidatie op straatRadar

Bruxelles: zo zien jongeren seksuele intimidatie op straat

Jongeren krijgen regelmatig te maken met seksuele intimidatie op straat. Dat bracht Plan International België nu in beeld met een interessant fotografieproject. Ook in Ecuador en Vietnam zetten jongeren projecten op.

De kracht van de influencer: transparant duurt het langstBedrijven

De kracht van de influencer: transparant duurt het langst

Via blogs, YouTube, Facebook, Instagram en andere kanalen bereiken influencers massa's consumenten. Daar zijn ook jongeren bij, die via de klassieke media moeilijker te bereiken zijn. Geen wonder dat merken graag betalen voor een samenwerking met een influencer.

Coca-Cola, Pepsi en Nestlé grootste merken onder plasticvervuilingRadar

Coca-Cola, Pepsi en Nestlé grootste merken onder plasticvervuiling

Coca-Cola, PepsiCo en Nestlé zijn de merken achter de meeste plastic stukken afval die overal ter wereld worden verzameld in opruimacties op stranden. De bedrijven moeten dringend verantwoordelijkheid nemen voor hun vervuiling, zeggen milieuorganisaties.

Ontwerpster Anne Kurris stopt met kledinglabel voor kinderenMode

Ontwerpster Anne Kurris stopt met kledinglabel voor kinderen

Na een carrière van twintig jaar brengt Anne Kurris binnenkort haar laatste kledinglijn uit. De ontwerpster stond bekend voor haar speelse en kleurrijke kinderkledij.

Griekenland: zware mensen mogen niet langer op ezels rijdenReizen

Griekenland: zware mensen mogen niet langer op ezels rijden

Op het Griekse eiland zijn ze een populaire toeristische attracties: ezeltjes die met toeristen op hun rug de steile trappen in de hoofdstad Fira omhoog ploeteren. Een doorn in het oog van dierenrechtenorganisaties.

Dit zijn de beste chocolatiers van ons land volgens Gault & MillauCulinair

Dit zijn de beste chocolatiers van ons land volgens Gault & Millau

Voor de derde keer op rij heeft de gastronomiegids Gault & Millau een selectie van beste chocolatiers van ons land bekend gemaakt. Daarbij werden ook prijzen uitgereikt voor de 'Chocolatiers of the Year' in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Aantal toeristen naar Nederland groeit explosiefReizen

Aantal toeristen naar Nederland groeit explosief

Het toerisme in Nederland neemt tot 2030 explosief toe. Mogelijk groeit het aantal buitenlandse bezoekers van 18 miljoen in 2017 naar 29 miljoen. Het aantal binnenlandse toeristen stijgt naar verwachting van 24 miljoen tot bijna 31 miljoen in 2030.

In beeld: de werken van levende legende Ian SchragerDesign

In beeld: de werken van levende legende Ian Schrager

Mede-eigenaar van de legendarische Studio 54 in New York, grondlegger van het boetiekhotel: Ian Schrager is een levende legende. Een terugblik op zijn verwezenlijkingen.

L.A. aan de Leie: binnenkijken in een Gentse seventiesbungalowWonen

L.A. aan de Leie: binnenkijken in een Gentse seventiesbungalow

Ze is niet gebonden aan bakstenen en het maakt haar niet echt uit van wiens hand haar huis is. Wat Marij De Brabandere wél weet, is dat haar huis in de Drongense Assels, een natuurgebied net buiten Gent, haar plek is, waar ze zich omringt met haar dierbaarste voorwerpen en ontwerpen.

Een pondje boter uit de prehistorie!Antiek

Een pondje boter uit de prehistorie!

We kregen deze steen van vrienden uit Frankrijk. Gaat het soms om een voorhistorisch werktuig? De Steen is groot en zwaar.

Brugse kitschAntiek

Brugse kitsch

Heb dit net uit een container opgevist (!). Is dit een Brugse karper? Hoe oud denk je? Enige waarde?

Ontdek de mooiste gletsjers in de wereld voordat het te laat isNatuur

Ontdek de mooiste gletsjers in de wereld voordat het te laat is

Gletsjers behoren tot de meest spectaculaire natuurfenomenen en zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de vorm van het landschap op veel plaatsen in de wereld. Maar ze zijn ook in rap tempo aan het smelten. Ontdek de mooiste gletsjers voordat ze verdwenen zijn.

Waarvoor heeft dit bronzen voorwerp ooit gediend?Antiek

Waarvoor heeft dit bronzen voorwerp ooit gediend?

In bijlage enkele foto's van een bronzen voorwerp. Zeer zwaar voor zijn formaat 13x10x9 cm en 1,8 kg. Het lijkt wel een armband. Zou u ons iets meer kunnen vertellen over dit object?

In beeld: mode zonder poespasMode

In beeld: mode zonder poespas

Mode ontdaan van al haar frivoliteit. Donker versus licht, blikdicht versus transparant. Streng is soms spannend.

Bruno Pieters doekt eerlijke modemerk Honest By opMode

Bruno Pieters doekt eerlijke modemerk Honest By op

De Belgische ontwerper Bruno Pieters neemt afscheid van Honest By, het meest transparante modemerk ter wereld. 'De mode-industrie heeft de laatste jaren een grote vooruitgang geboekt op vlak van transparantie.'

Deze Spaanse plaatsen zijn het mooist in de herfstReizen

Deze Spaanse plaatsen zijn het mooist in de herfst

Van wandeltochten in de Pyreneeën tot genieten van de nazomer in een tropisch woud op de Canarische Eilanden: twaalf plaatsen in Spanje die je het beste in de herfst bezoekt.

Beroemde vismarkt Tsukiji in Tokio sluit de deurenCitytrips

Beroemde vismarkt Tsukiji in Tokio sluit de deuren

De beroemde Tsukiji vismarkt in Tokio, waar al meer dan tachtig jaar vis wordt verhandeld, is definitief gesloten. Ze geldt als één van de bekendste vismarkten ter wereld en is een belangrijke toeristische attractie in de Japanse hoofdstad.

Nieuw Zuid in Antwerpen wordt wijk van de toekomstWonen

Nieuw Zuid in Antwerpen wordt wijk van de toekomst

Plein Publiek opent opnieuw de deuren van de serre op het Nieuw Zuid in Antwerpen. Het wordt een duurzame plek, waar je kunt eten, dansen en shoppen: allemaal in teken van circulariteit. Een plaats waar pioniers samenkomen en het gezellig vertoeven is.

Gent verbiedt permanente toeristische verhuur van woningenCitytrips

Gent verbiedt permanente toeristische verhuur van woningen

Gentenaars mogen hun woning niet langer permanent verhuren voor toerisme. Het stadsbestuur kondigt een 'vakantiewoningenstop' aan om de druk op de verzadigde Gentse huizenmarkt te verlichten.

Niet langer feesten en drank op het bezoedelde paradijs BoracayReizen

Niet langer feesten en drank op het bezoedelde paradijs Boracay

Op Boracay, het paradijselijke eiland in de Filippijnen dat sinds bijna zes maanden verboden is voor toeristen, mogen toeristen geen alcohol meer drinken op de stranden. Ook zal het aantal toeristen beperkt worden. Het eiland gaat eind oktober weer open.

Boeren & Buren lanceert campagne rond lokale voedingCulinair

Boeren & Buren lanceert campagne rond lokale voeding

Stemmen doe je met je vork, en niet louter in de stemhokjes, klinkt het bij boerenmarktorganisatie Boeren & Buren. Met de campagne Vorken Aan De Macht roepen ze op om lokale producten te consumeren.

Milieu vraagt om drastische omslag in eetgedragCulinair

Milieu vraagt om drastische omslag in eetgedrag

Een drastische verandering van de manier waarop we eten, drinken en denken over voedsel is noodzakelijk om verdere milieuschade en zelfs een epidemie aan gezondheidsproblemen te voorkomen, stellen experts. Wereldwijd zijn veel mensen echter niet in de gelegenheid die omslag te maken.

Vlees zonder dieren: wat schuilt er achter de hype van de Beyond burger?Culinair

Vlees zonder dieren: wat schuilt er achter de hype van de Beyond burger?

Het smaakt naar vlees, ziet er ook zo uit, maar is enkel gemaakt van plantaardige ingrediënten. Is de populaire Beyond Meat burger, exclusief verkrijgbaar bij het Belgische restaurant Greenway, ook een goede zaak voor het milieu?

Recordbedrag opgehaald voor zeldzame fles whiskyCulinair

Recordbedrag opgehaald voor zeldzame fles whisky

Een zeldzame fles whisky is voor omgerekend 947.000 euro geveild bij Bonhams in Edinburgh. Dat is een recordbedrag, meldde het veilinghuis gisteren.

Vlaamse boeren hebben mager jaar achter de rugCulinair

Vlaamse boeren hebben mager jaar achter de rug

De Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven hebben hun gezamenlijke omzet dit jaar zien dalen met 6 procent tot 5,2 miljard euro. Dat blijkt uit een raming van landbouworganisatie Boerenbond. De oorzaken moeten worden gezocht bij de droogte en te lage prijzen.

Met de hond op vakantie? In deze landen zijn honden welkomActieve reizen

Met de hond op vakantie? In deze landen zijn honden welkom

In de meeste Europese landen kan je gemakkelijk met je hond op vakantie gaan, maar in sommige landen is de liefde voor honden groter dan in andere. Een overzicht van de bestemmingen waar je grootste vriend hartelijk wordt ontvangen.

Hondenrassen die passen bij een sportieve levensstijlActieve reizen

Hondenrassen die passen bij een sportieve levensstijl

Houdt u van wandelen, fietsen, kamperen, hardlopen of zwemmen? Deze honden passen, met de juiste opvoeding, uitstekend bij baasjes met een actieve levensstijl.

Paul Smith eert Bauhaus-icoon Anni AlbersMode

Paul Smith eert Bauhaus-icoon Anni Albers

De Duitse textielkunstenares Anni Albers krijgt dit najaar een expo in Tate Modern. En ook de Britse ontwerper Paul Smith zet haar in de spotlight met een capsulecollectie.

'Witte handen oogsten geen cacao, die komen pas op de proppen wanneer de winst geteld wordt'Culinair

'Witte handen oogsten geen cacao, die komen pas op de proppen wanneer de winst geteld wordt'

Vrije Tribune - Hoofd Politiek bij Oxfam-Wereldwinkels Thomas Mels signaleert bij de start van Week van de Fair Trade een opmerkelijke promocampagne. 'Niet zozeer dat de chocolade fair trade is valt op, wel dat de cacao wordt geoogst door witte handen. Normaal komen die witte handen pas later op de proppen: bijvoorbeeld om de winst te tellen, of om een smakelijk stukje chocolade te verorberen.'

Wat zijn deze twee desiginiconen van Paulin waard?Antiek

Wat zijn deze twee desiginiconen van Paulin waard?

Mag ik u om een waardebepaling vragen van twee Oyster fauteuils met voetenbankje van Pierre Paulin?De fauteuils en voetenbankje zijn als sinds de jaren 60 in familiebezit en in vrij goede staat. Wegens overlijden van mijn moeder, wensen mijn broer en zus en ikzelf de inboedel onderling eerlijk te verdelen.De poten zijn van geborsteld aluminium of nikkel (?), niet in gechromeerd. Alles werd een 10-tal jaren opnieuw gestoffeerd bij een stoffeerder in het Mechelse, niet met originele Paulin-stof.

Week van de Fair Trade moet Belgen aanzetten bewuster te winkelenCulinair

Week van de Fair Trade moet Belgen aanzetten bewuster te winkelen

De Week van de Fair Trade start vandaag. Tot en met 13 oktober roepen de organisatoren de Belgen op om hun engagement te verhogen. Dat blijkt nodig, want volgens cijfers van het Trade for Development Centre stagneert het aantal Belgen dat voor fair trade kiest.

Restaurant Zarza in Leuven: een harmonieus huwelijk tussen eten en wijnCulinair

Restaurant Zarza in Leuven: een harmonieus huwelijk tussen eten en wijn

Gert Cordemans (28) is chef bij Zarza in Leuven. Een paar maanden geleden kwam zijn vrouw en sommelière Francis Lelieveld mee aan boord van het team. Samen streven ze naar een harmonieus huwelijk tussen eten en wijn.

Hoe komt het dat we niet goed zijn in van mening verschillen?Radar

Hoe komt het dat we niet goed zijn in van mening verschillen?

'De lijm die onze samenleving bij elkaar houdt, lijkt zijn kleefkracht te verliezen', leest Knack Weekend-redactrice Nathalie Le Blanc in Van mening verschillen, het nieuwe boek van Ruben Mersch.

21 leeuwen dood in drie weken tijd in Indiaas natuurparkNatuur

21 leeuwen dood in drie weken tijd in Indiaas natuurpark

In het Nationaal Park Gir in het westen van India zijn op drie weken tijd 21 leeuwen gestorven. Er is vrees dat enkele van de reuzenkatten aan een dodelijk virus zijn bezweken.

Expo 'Soft? Tactiele dialogen': waarom textielkunst niet voor softies isMode

Expo 'Soft? Tactiele dialogen': waarom textielkunst niet voor softies is

Het Antwerpse MoMu stelt tentoon op verplaatsing. In 'SOFT? Tactiele Dialogen' krijgt de ondergewaardeerde textielkunst uit de jaren zeventig en tachtig de aandacht die het verdient en staat ook de nieuwe garde in de spotlight. Textielkunst voor doetjes? Absoluut niet.

Zoektocht naar beste Belgische foodblogs opnieuw geopendCulinair

Zoektocht naar beste Belgische foodblogs opnieuw geopend

Het worden weer spannende maanden voor de Belgische foodbloggers en hun fans, want de Belgian Food Blog Awards zijn terug. Het is de tweede keer dat de prijzen zullen worden uitgereikt.

Video: bekijk de show van Louis Vuitton hier liveMode

Video: bekijk de show van Louis Vuitton hier live

De modeshow van Louis Vuitton vindt plaats in Parijs op twee oktober om 20u. Het beste zitje vind je dankzij deze livestream gewoon in je eigen zetel.

Wat is deze kast uit de Voerstreek waard?Antiek

Wat is deze kast uit de Voerstreek waard?

Deze kast uit familiebezit lijkt heel oud en komt uit de Voerstreek. Kan je het meubel thuiswijzen?

Hebben deze gravures naar Rubens een hoge waarde?Antiek

Hebben deze gravures naar Rubens een hoge waarde?

Ik bezit twee gravures naar Rubens van Corr, Michiels en Franck, maar weet niet hoe zeldzaam en waardevol ze zijn. Hebben antieke gravures uberhaupt veel waarde?

Waarom wandelaars moeten stoppen met het stapelen van stenenNatuur

Waarom wandelaars moeten stoppen met het stapelen van stenen

Het lijkt een onschuldig vermaak: stenen op elkaar stapelen tijdens een wandeling. Maar zo onschuldig is het niet. Het is zelfs zo schadelijk dat het op alsmaar meer plaatsen verboden wordt.

Best Chef Awards: drie Belgen in de top 50Culinair

Best Chef Awards: drie Belgen in de top 50

Gisteren zijn de uitslagen van The Best Chef Awards 2018 bekendgemaakt op het gala in het Teatro Vetra in Milaan. De hoofdprijs ging naar Joan Roca, maar ook verschillende Belgische chefs haalden mooie plaatsen.

Wat Zegt De Wetenschap: Is hoogbouw de oplossing voor het tekort aan open ruimte?Wetenschap

Wat Zegt De Wetenschap: Is hoogbouw de oplossing voor het tekort aan open ruimte?

Vlamingen doen wel elk weekend een wereldrecord sneuvelen: van het bouwen van de grootste suikerklontjestoren tot de langste mensenketting tegen pesten. Maar écht uitblinken doen we in het verkavelen. Waardoor er hier nauwelijks nog open ruimte is. Hoe kunnen we elke Vlaming een dak boven zijn hoofd geven én sparen we de weinige open ruimte die er is? Door allemaal in woontorens te gaan wonen? Of zijn er nog andere oplossingen? Wat zegt de wetenschap? Stedenbouwkundige Oswald Devisch geeft de feiten. Politici kunnen kiezen wat ze hiermee doen.

Voor het eerst in 108 dagen vriest het weer op Pic du Midi in FrankrijkWintersport

Voor het eerst in 108 dagen vriest het weer op Pic du Midi in Frankrijk

Voor het eerst in 108 dagen heeft het 'eindelijk gevroren' op de Pic du Midi, een van de symbolische bergen van de Franse Pyreneeën met een hoogste punt op 2.870 meter. Het is een ongekend record, dat gelinkt kan worden aan de opwarming van de aarde, meldt Météo France.

Ook antieke blikken trommels zijn gezochtAntiek

Ook antieke blikken trommels zijn gezocht

We vonden deze blikjes in een oude schoendoos op zolder en vinden ze te mooi om weg te gooien. Zijn ze oud en ietsje waard?

Een parel van een bureaulamp: de Horax!Antiek

Een parel van een bureaulamp: de Horax!

We tikten deze lamp zonet op de kop voor 20 euro op een rommelmarkt in de buurt. Op het kapje staat er Horax. Enig idee over de ouderdom. Lijkt ons behoorlijk oud!

UHasselt stelt eigen jenever voorCulinair

UHasselt stelt eigen jenever voor

De UHasselt opende maandag officieel het academiejaar. Behalve een traditionele togastoet hoorde daar dit jaar ook de voorstelling van een eigen jenever bij.

Campagne zet witlof, asperges en witbier in de schijnwerpersCulinair

Campagne zet witlof, asperges en witbier in de schijnwerpers

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert samen met zeven gemeenten de campagne 'Witte Goud'. Via fietstochten, wandelingen en proeverijen ondersteunt de campagne streekproducten zoals witlof, asperges en (wit)bier.

Textielkunstenaar Klaas Rommelaere: 'Alles is al gedaan in de mode'Design

Textielkunstenaar Klaas Rommelaere: 'Alles is al gedaan in de mode'

Met een opleiding modetechnologie, gevolgd door een masteropleiding Mode aan het KASK in Gent en stages bij Raf Simons en Henrik Vibskov, leek het pad van Klaas Rommelaere (31) geëffend voor een job in de mode. Klaas koos echter voor creatieve vrijheid en werd textielkunstenaar.