Deze plaatsen moet je zien in BelizeReizen

Deze plaatsen moet je zien in Belize

Eindeloze zandstranden met palmbomen, een van 's werelds grootste koraalriffen: de Caribische kust van Belize is een gekoesterde parel. Maar het binnenland, met overwoekerde Mayaruïnes in het regenwoud, is evenzeer het reizen waard.

Inheemse Mexicaanse bevolking niet blij met aanleg MayatreinReizen

Inheemse Mexicaanse bevolking niet blij met aanleg Mayatrein

De Mayatrein, een prestigeproject van de Mexicaanse president López Obrador, dendert straks door het hart van het Mayagebied. De inheemse bevolking vreest de komst van het massatoerisme.

Ontdek Leuven al lopend met de nieuwe Runnin'City appCitytrips

Ontdek Leuven al lopend met de nieuwe Runnin'City app

Het Leuvense stadsbestuur en toeristische dienst van de provincie Vlaams-Brabant hebben de Runnin'City app voor de stad Leuven gelanceerd, waarmee sportievelingen al lopend in Leuven kunnen kennismaken met de toeristische troeven in de stad.

Ken je klassiekers: make-up artist Nanja Massy tipt haar iconische beautyfavorietenBeauty

Ken je klassiekers: make-up artist Nanja Massy tipt haar iconische beautyfavorieten

Welke flesjes en flacons gebruiken beautybloggers tot op de laatste druppel? Die vraag stelden we aan make-up artist en influencer Nanja Massy. Zij maakte voor ons een lijst met de klassiekers die een permanent plaatsje in haar badkamerkast hebben veroverd.

Stem nu voor Belgische Vegan Awards 2018Culinair

Stem nu voor Belgische Vegan Awards 2018

Voor het vierde jaar op rij organiseert de vereniging BE Vegan de Vegan Awards. De prijzen bekronen bedrijven die een inspanning doen om het diervriendelijk aanbod te vergroten.

Opbouw van de grote moskee in Mosul gestartReizen

Opbouw van de grote moskee in Mosul gestart

In Irak is de eerste steen gelegd voor de heropbouw van de Grote Moskee van Mosul, die in juni 2017 werd vernietigd.

Zeven redenen om het Canarische eiland La Gomera te bezoekenReizen

Zeven redenen om het Canarische eiland La Gomera te bezoeken

La Gomera is veel minder bekend en moeilijker te bereiken dan de buureilanden Tenerife en Gran Canaria. De grote troef van het kleine vulkanische eiland is de prachtige natuur, waaronder een heuse jungle.

Het perfecte eindejaarsfeest volgens... Leentje Speybroeck (Leentje Kookt)Culinair

Het perfecte eindejaarsfeest volgens... Leentje Speybroeck (Leentje Kookt)

Guerillakok Leentje Speybroeck leeft en kookt duurzaam, en doet dat ook in de eindejaarsperiode. Inspiratie over hoe uitbundigheid hand in hand kan gaan met zorgen voor jezelf én de planeet vind je in haar hemels feestmenu.

Deze zeven hotelkamers speelden de hoofdrol in een beroemde filmHotels

Deze zeven hotelkamers speelden de hoofdrol in een beroemde film

Overnachten in een hotelkamer is toch altijd net een beetje anders dan thuis. Het is dan ook niet vreemd dat de nodige films zich juist daar afspelen. Expedia maakte een plattegrond van zeven hotelkamers die de hoofdrol speelden in films als The Shining, Lost in Translation en Pretty Woman.

35 prachtige plaatsen in PortugalReizen

35 prachtige plaatsen in Portugal

Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met de prachtige zandstranden, kleurrijke vissersdorpjes, historische steden, eeuwenoude monumenten, de groene en afwisselende natuur en de vriendelijke bevolking zal telkens weer terug willen reizen naar Portugal.

Reisadvies Buitenlandse Zaken: ga komend weekend niet naar ParijsCitytrips

Reisadvies Buitenlandse Zaken: ga komend weekend niet naar Parijs

De Belgische overheid raadt reizen naar Parijs komend weekend af wegens de geplande protesten van de 'gele hesjes'. Touroperator Tui belooft alvast een integrale terugbetaling van de reiskosten.

Nieuwe Vogelatlas Nederland: 'vogelstand spectaculair veranderd'Natuur

Nieuwe Vogelatlas Nederland: 'vogelstand spectaculair veranderd'

Vogelliefhebbers keken zo reikhalzend uit naar de nieuwe editie van de Vogelatlas Nederland dat de eerste druk meteen uitverkocht was. De lijvige atlas voorzien van honderden prachtige foto's geeft een gedetailleerd beeld van de vogelstand in Nederland.

Deze gin drink je voor het goede doelCulinair

Deze gin drink je voor het goede doel

Ben je een levensgenieter die het goede doel wel wil steunen, maar daar het liefst van al iets voor terugkrijgt? Kijk dan eens uit naar een fles 67 Gin, want daarvan gaat de opbrengst integraal naar lokale non-profitorganisaties.

Uitgetest: een kerstboom aan huis geleverdRadar

Uitgetest: een kerstboom aan huis geleverd

Een kerstboom vanuit je luie zetel online bestellen en thuis laten leveren. Het kan. Of het ook handig is, ontdek je hier.

Kloosters op de plaats waar Jezus gedoopt werd na vijftig jaar hermetische sluiting binnenkort weer toegankelijkReizen

Kloosters op de plaats waar Jezus gedoopt werd na vijftig jaar hermetische sluiting binnenkort weer toegankelijk

Vijftig jaar geleden werd Qasr al-Yahud, de plaats waar Jezus gedoopt werd in de rivier de Jordaan, hermetisch afgesloten omdat het gebied vol lag met mijnen. Nu zijn drie van de zeven kloosters in het gebied mijnenvrij gemaakt. Eind 2019 zal het hele terrein ontmijnd zijn en kunnen pelgrims en toeristen er weer veilig rondlopen.

157 nieuwe soorten ontdekt in Mekong-stroomgebiedNatuur

157 nieuwe soorten ontdekt in Mekong-stroomgebied

Een vleermuis die uit boys band *NSYNC uit 1990 lijkt te zijn geplukt, een gibbon met een naam uit Star Wars en een pad die zo uit Midden-aarde zou kunnen komen. Het zijn slechts een paar van de 157 soorten die werden ontdekt in het Mekong-stroomgebied in 2017.

Een glazen parel uit Wallnonië!Antiek

Een glazen parel uit Wallnonië!

Op deze vaas staat er 'Scailmont', weet u er iets meer over? Is dit een unicum?

Een Afrikaans kunstwerkje?Antiek

Een Afrikaans kunstwerkje?

We zijn benieuwd naar de herkomst van dit stukje aardewerk!

De grande dame in lifestyle over het begin van Knack Weekend: 'En wat doen de meisjes deze week?'Radar

De grande dame in lifestyle over het begin van Knack Weekend: 'En wat doen de meisjes deze week?'

Tessa Vermeiren (69) is de grande dame van de Vlaamse lifestylemedia. Ze was van 1985 tot 2008 hoofdredacteur, redactiedirecteur en columniste van Knack Weekend. Ze startte ook de magazines Style, Spijs & Drank en Nest mee op en schreef in 2005 samen met politica Yamila Idrissi Kif Kif. Aan de ander herkent men zichzelf.

Terugblik op 2018: 'Banksy's stunt met Girl with Balloon is eigenlijk mislukt'Radar

Terugblik op 2018: 'Banksy's stunt met Girl with Balloon is eigenlijk mislukt'

5 oktober: tijdens een avondveiling van hedendaagse kunst bij Sotheby's wordt Banksy's Girl with Balloon als laatste lot van de avond verkocht. Meteen nadat de laatste slag van de hamer de koop heeft afgesloten, gaat er een sirene af en begint het werk zichzelf te versnipperen.

Zo kan je tweemaal Nieuwjaar op één dag vierenReizen

Zo kan je tweemaal Nieuwjaar op één dag vieren

Is nieuwjaar jouw lievelingsfeest? Met een goede reisplanning kan je dit jaar twee keer oud en nieuw vieren in 24 uur.

De heilige berg van JapanAntiek

De heilige berg van Japan

Beste, kan u mij iets meer vertellen over dit bord? Ik heb het ooit in een ecoshop op de kop kunnen tikken voor een appel en een ei. Ik heb het meegenomen omdat het mij aansprak, maar ik ben er tot nu toe nog niets wijzer over geworden.

Zijn Mechelse meubels nog verkoopbaar?Antiek

Zijn Mechelse meubels nog verkoopbaar?

Nu heb ik van mijn ouders een kast mogen erven.Alleen heb ik geen idee hoe oud hij is ,waar hij vandaan komt en met wat voor reden deze kast gemaakt is.Je zou denken om iets in op te bergen.Echter is deze kast zo druk qua houtsnijwerk dat het eigenlijk wat overdreven lijkt.De deuren zijn voorzien van pianoscharnieren wat misschien een idee kan geven hoe oud hij kan zijn.Ik kan alleen nergens vinden wanneer er pianoscharnieren zijn uitgevonden.De afmetingen zijn; 3 meter breed 2 meter hoog en 60 cm diep en bestaat uit een onderkant uit één stuk de bovenkant uit één stuk.De beide zijkanten houden de buitenste deuren vast en de middelste deuren welke zijn voorzien van facet geslepen glas zitten vast aan de verticale wanden.En dan natuurlijk nog de achterpanelen van de kast.Kunt u misschien de kast beoordelen?Hopelijk kunt u mij helpen om nu eens een keer te weten van hoe, wat en waarom.

Leuke rommelmarktvondst: een antieke theebusAntiek

Leuke rommelmarktvondst: een antieke theebus

We tikten deze grote blikken trommel onlangs op de kop op een lokale rommelmarkt. Een theebus veronderstellen we. Maar hoe oud en waardevol? En uniek?

Amnesty International: 'Vrouwelijk protest in 2018 is hoopvol signaal'Radar

Amnesty International: 'Vrouwelijk protest in 2018 is hoopvol signaal'

In een rapport dat de balans opmaakt van de mensenrechtensituatie in 2018 stelt Amnesty International dat zogenaamd sterke wereldleiders vaak een vrouwonvriendelijk, xenofoob en homofoob beleid voeren. 'Wereldwijd zien we echter vrouwen op de barricades staan om actie te voeren', zegt de mensenrechtenorganisatie hoopvol.

Verder dan de verrassing: goede doelen om onder de kerstboom te leggenRadar

Verder dan de verrassing: goede doelen om onder de kerstboom te leggen

Heeft de persoon voor wie jij een cadeautje koopt het hart op de juiste plaats en wil je dit jaar méér geven dan een fysiek cadeau? Dan geven wij je hier met plezier inspiratie voor: dit zijn enkele goede doelen die zich maar al te graag laten uitpakken.

Deze podcast helpt je richting een afvalvrij levenRadar

Deze podcast helpt je richting een afvalvrij leven

Illustrator Veerle Colle wil mensen van hun plasticverslaving afhelpen. Daarom maakt ze ook al enkele maanden een podcast vol eerlijke antwoorden op soms moeilijke vragen.

In beeld: de impact van plasticvervuiling wereldwijdRadar

In beeld: de impact van plasticvervuiling wereldwijd

Een eigen drinkfles, wattenstaafjes uit bamboe en rietjes uit metaal in plaats van plastic. Het lijken misschien druppels op een hete plaat, maar die kleine ingrepen maken wel degelijk een wereld van verschil. Niet overtuigd? Dan trekken deze foto's je misschien over de streep.

Hernieuwd AfricaMuseum opent na vijf jaar weer de deurenDagje uit

Hernieuwd AfricaMuseum opent na vijf jaar weer de deuren

Het grondig gerestaureerde en herdachte Koninklijk Museum voor Midden-Afrika opent zaterdag na vijf jaar opnieuw de deuren als AfricaMuseum. De directie hoopt dat met dit vernieuwde museum de zware koloniale erfenis van haar schouders kan vallen.

#MeToo in Kameroen: 'Mijn eerste sollicitatie moest doorgaan op de hotelkamer van de baas'Radar

#MeToo in Kameroen: 'Mijn eerste sollicitatie moest doorgaan op de hotelkamer van de baas'

Vrije Tribune - Voor haar allereerste sollicitatie werd ze uitgenodigd in een hotelkamer. De Kameroense radiojournaliste Comfort Mussa bedankte voor de baan. Tien jaar later lanceert ze een lokale #MeToo-campagne, 'na het horen van té veel verhalen over seksuele intimidatie op de werkvloer.'

Klimaatbos komt er, deels in Vlaanderen en deels in de tropenNatuur

Klimaatbos komt er, deels in Vlaanderen en deels in de tropen

Bos+ komt zijn belofte na en gaat een vierkante meter bos aanplanten voor elke deelnemer aan de klimaatbetoging van afgelopen zondag. Willebroek en Kortrijk krijgen samen 3,75 hectare nieuwe klimaatbossen, de andere helft wordt aangeplant in Ecuador en Oeganda.

Nederland voert vliegtaks in van 7 euro per ticketReizen

Nederland voert vliegtaks in van 7 euro per ticket

Nederland voert in 2021 een vliegtaks in van 7 euro per ticket, ongeacht de reisbestemming. Het gaat om één vast bedrag om het de Belastingdienst niet te moeilijk te maken. Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws hierover.

De beste plaatsen om het Noorderlicht te zienTop 10

De beste plaatsen om het Noorderlicht te zien

Je hebt tussen half augustus en half april kans om de spectaculaire natuurlijke lichtshow te zien. Naar welke plaatsen reis je het beste om het te aanschouwen?

Zo maak je de mooiste foto's van het noorderlichtNatuur

Zo maak je de mooiste foto's van het noorderlicht

Het noorderlicht behoort tot de mooiste natuurverschijnselen. Maar hoe leg je dit magische licht het beste vast op foto's? Brent d'Hooghe, die vanuit zijn passie voor het noorderlicht touroperator Xplore the North oprichtte, deelt zijn tips en tricks.

Antwerps icoon café Kiebooms heropent als restaurantCulinair

Antwerps icoon café Kiebooms heropent als restaurant

Het Antwerpse Café Kiebooms, dat al sinds de jaren '50 niets aan haar interieur heeft veranderd, komt na twee jaar afwezigheid terug met een nieuwe formule. Vzw Het Rekreatief brengt er nu betaalbare gerechten uit grootmoeders keuken.

David Yarrow: 'Het stoort me als mensen me louter als wildlifefotograaf bestempelen'Radar

David Yarrow: 'Het stoort me als mensen me louter als wildlifefotograaf bestempelen'

Al meer dan dertig jaar bekijkt de vermaarde Britse fotograaf David Yarrow (52) de wereld het liefst door zijn lens. Wie is de man achter de foto's die voor meer dan honderdduizend euro geveild worden? 'Als ik vier goede foto's op een jaar kan nemen, ben ik al gelukkig.'

Leuven viert een maand lang wintertijdCitytrips

Leuven viert een maand lang wintertijd

Op de Grote Markt in Leuven is Wintertijd van start gegaan, een bundeling van activiteiten die de universiteitsstad een maand lang in een kerstsfeer dompelt.

Grootschalige samenwerking: alle Belgische chocolade moet duurzaam tegen 2030Culinair

Grootschalige samenwerking: alle Belgische chocolade moet duurzaam tegen 2030

Overheid, bedrijven, ngo's, vakbonden en universiteiten: elke speler in de Belgische chocoladesector belooft vandaag om zich actief in te zetten voor een duurzamer product. De focus ligt op een leefbaar inkomen voor boeren, maatregelen tegen ontbossing en steun aan een Europese regelgeving.

Meisjes puberen vroeger door chemicaliën in cosmeticaBeauty

Meisjes puberen vroeger door chemicaliën in cosmetica

Ftalaten, parabenen en fenolen, die op grote schaal gebruikt worden in cosmetica en verzorgingsproducten, doen de puberteit bij meisjes vroeger beginnen. Dat blijkt uit een Amerikaanse langetermijnstudie bij meisjes en hun moeders.

Wat is dit schilderij van Modeste Huys waard?Antiek

Wat is dit schilderij van Modeste Huys waard?

Dit schilderij van Modeste Huys is sinds lang in familiebezit. Het werd ooit door Modeste Huys geschonken aan Emilie Kints, de echtgenote van toneelschrijver Pieter Kints die mijn voorouder was. Nu overwegen we het werk te verkopen. Graag een schatting.

Prachtige beelden van verdronken kerkenReizen

Prachtige beelden van verdronken kerken

Ooit maakten ze deel uit van een dorp of stadje dat om verschillende redenen onderwater verdween: kerken of torens die als enige nog boven het water uitsteken.

Knack Weekends Mens van het Jaar 2018: de plasticvechtersRadar

Knack Weekends Mens van het Jaar 2018: de plasticvechters

Lifestyletrends kwamen en gingen in 2018, maar slechts één hype kreeg het hele land mee, van activisten tot afvalrapers: Mei Plastic Vrij. Proficiat namens de redactie én de planeet.