Hou van je lijf. Ongeacht alles. Dat is de oplossing die bodypositivity biedt voor de kreunende relatie die veel mensen vandaag met hun lichaam hebben. De vraag is of die liefdevolle boodschap helpt, en of een meer neutrale kijk op ons lijf eventueel een beter alternatief is.

Reizen we straks weer net zo vrij en zorgeloos als vroeger? De Nederlandse econoom en toerisme-expert Jan van der Borg had gehoopt dat de pandemie tot bezinning zou leiden. Maar de ontwikkelingen in zijn thuisstad Venetië, 'icoon van het overtoerisme', stemmen hem pessimistisch. 'De beleidsmakers hebben gewoon gewacht tot de crisis zou overwaaien.'

Venetië en Boedapest kunnen binnenkort op de lijst van bedreigd werelderfgoed komen te staan. Dat is althans een aanbeveling van het adviesorgaan van de VN-organisatie. Tezelfdertijd riskeert de oude haven van Liverpool zijn erkenning als werelderfgoed kwijt te spelen.

Huisdieren waren een gewenste extra huisgenoot bij het uitbreken van de coronacrisis. Maar nu keren we stilaan terug naar de werkvloer, en zijn die beestjes het niet gewend om alleen thuis te zijn. Opvang- en uitlaatdiensten zien een verdriedubbeling in de vraag naar gezelschap overdag.