Prinses Charlène van Monaco verwacht een tweeling

© Reuters

De 36-jarige prinses en haar man prins Albert krijgen een tweeling. De geruchten, die al een tijdje de ronde deden, blijken dan toch te kloppen.

De 36-jarige prinses en haar man prins Albert krijgen een tweeling. De geruchten, die al een tijdje de ronde deden, blijken dan toch te kloppen.

Het koppel verklapte het grote nieuws aan ‘Hello Magazine’: “Ik voel me fantastisch”, aldus Charlène. Het nieuws van de tweeling komt wel niet echt als een verrasing. Zo zou de vader van Charène, Mike Wittstock, zijn mond enkele weken geleden al voorbijgepraat hebben. Hij verkondigde maar wat graag dat hij opa gaat worden van een tweeling.

De geboorte van de twee kindjes is gepland voor december. Het is de eerste keer dat Charlène en Albert samen ouders worden. De 56-jarige prins Albert II, de zoon van prins Rainier III van Monaco en prinses Grace Kelly, heeft al twee kinderen uit vorige relaties. Een dochter van 22, Jazmin Grace Grimaldi, en een zoon van 10 jaar oud, Alexandre Coste. Maar als buitenechtelijke kinderen van Albert kunnen zij geen aanspraak maken op de troon van het prinsendom Monaco. De twee kinderen van Albert en Charlène worden de eerste wettelijke troonopvolgers. In het gebied geldt nog een ‘voorkeur’ voor mannelijke leiders, dus stelt dat het een jongen en een meisje wordt. Dan zal de jongen de troonopvolger worden. Zijn het twee meisjes of twee jongens, dan is de eerstgeborene de troonopvolger.

Het koppel leerde elkaar in 2000 kennen tijdens een zwemwedstrijd, maar pas in 2006 kwamen ze officieel naar buiten als koppel. Ze trouwden in juli 2011. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content