Prada ontwerpt outfits voor het Italiaanse Olympische zeilteam

Giorgio Armani neemt de rest van het team voor zijn rekening.

Prada zal het Italiaanse zeilteam voorzien van outfits tijdens de Olympische Spelen deze zomer in Londen.

Stella McCartney en Stijn Helsen zijn niet de enige ontwerpers die betrokken worden in hét sportevenement van 2012. Terwijl McCartney bekend maakte dat ze het Britse Olympische team zal kleden en Stijn Helsen hetzelfde doet voor de Belgische atleten kondigt Prada aan dat ze het Italiaanse nationale zeilteam zullen sponsoren en voorzien van stijlvolle outfits tijdens de Olympische en Paralympische Spelen. Ook de uniformen van de technische staf van het team worden onder handen genomen door het Italiaanse modehuis. Het logo van Prada zal verschijnen op alle rompen en zeilen van de deelnemende boten, alsook de ondersteuningsschepen.

Prada is ondertussen geen vreemde meer in de zeilsport. Ze sponsorde eerder al vier zeilwedstrijden van America’s Cup, één van de oudste internationale sportevenementen. Ervaringen uit het verleden hebben het merk ook voorzien van specifieke kennis over racekledij, materialen, fabricagetechnieken en pasvormen. De keuze voor Prada om de outfits te ontwerpen, lijkt dus een evidentie.

Patrizio Bertelli Carlo Croce, voorzitter van de Italiaanse Zeilfederatie is alvast enthousiast over de samenwerking in The Telegraph: ‘We zijn enorm trots om Prada onze sponsor te kunnen noemen. Het merk is niet alleen het vlaggenschip van Italië, maar is altijd al zeer nauw verbonden geweest met de sport, en is bijna een synoniem geworden voor grote zeilwedstrijden over de hele wereld.’

Het feit dat Prada’s CEO Patrizio Bertelli zelf een ervaren zeiler is, verklaart natuurlijk ook de samenwerking tussen het zeilteam en het modehuis. ‘De Olympische Spelen zijn voor een zeiler de ideale gelegenheid om zijn talent tot bloei te laten komen. Jammer genoeg wordt het grote potentieel van het Olympische zeilen vaak over het hoofd gezien. Voor een merk als Prada, dat zo nauw verbonden is met de sport, is het vanzelfsprekend dat de zeilers tijdens De Spelen aangemoedigd en ondersteund worden.’

Stijlvolle Spelen Terwijl Prada de sponsoring van het zeilteam op zich neemt, heeft collega-Italiaan Giorgio Armani al laten weten dat het Italiaanse Olympische team zijn uniformen zal dragen. Armani zal ook schitteren in de nieuwe Emporio Armani campagne naast Britse atlete Emily Pidgeon en Liam Philips.

Het Olympische team van de Verenigde Staten wil zich niet buitengesloten voelen en roept de hulp in van Ralph Lauren. Door de atleten rond te laten lopen in creaties van Ralph tijdens de openings- en sluitingsceremonie, wordt de langdurende relatie met de ontwerper in stand gehouden.

De ontwerpen van Stella McCartney voor het Britse Olympische team werden niet erg enthousiast onthaald door het Britse publiek. De sportoutfits zouden ’te blauw’ zijn en eerder doen denken aan de Schotse vlag in plaats van de Britse.

De outfits van Prada voor het Italiaanse zeilteam zijn nog niet publiekelijk vertoond, maar er mag geen twijfel over bestaan dat we een stijlvolle editie tegemoet gaan van de Olympische Spelen deze zomer. (YU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content