Politie op zoek naar dakloze vriend van Miley Cyrus

Jesse Helt is geen onbeschreven blad. Hoewel hij enkele dagen geleden nog de MTV Video Music Award voor Miley Cyrus in ontvangst mocht nemen, wordt hij nu gezocht door de Amerikaanse politie.

Jesse Helt is geen onbeschreven blad. Hoewel hij enkele dagen geleden nog de MTV Video Music Award voor Miley Cyrus in ontvangst mocht nemen, wordt hij nu gezocht door de Amerikaanse politie.

Miley Cyrus zorgde op de uitreiking van de VMA’s voor een verrassing. Zo ging ze niet zelf haar award ophalen, maar stuurde Jesse Helt, een dakloze jongeman die ze eerder had leren kennen, het podium op. Helt nam van de gelegenheid gebruik om de schrijnende toestand waarin dakloze mensen moeten leven aan te kaarten. Iedereen was dolenthousiast over dit nobele initiatief van Miley Cyrus.

Inbraak

Toch blijkt nu dat Jesse Helt niet zo heilig is als hij eruit ziet. Zo wordt Helt, die koos voor een nomadeleven in de hoop het te maken als model, gezocht door de politie in Oregon. Hij wordt namelijk gezocht voor de inbraak in een huis, een inbraakpoging uit 2010, van een man die hun ‘slechte marihuana’ had verkocht. De zaak kwam voor de rechter en de 22-jarige Helt werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie weken en een voorwaardelijke straf van enkele maanden daarbovenop. Daarnaast moest de jongeman zich ook laten behandelen voor een drugverslaving. Na nog twee veroordelingen werd hem een gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd als hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke straf zou schenden. Helt heeft zich nooit bij zijn reclasseringsambtenaar aangemeld en vandaar dat de politie nu op zoek is naar hem.

Mediastorm

Sinds Jesse Helt werd opgevoerd door Miley Cyrus is hij terechtgekomen in een mediastorm en wordt geen detail van hem gespaard. Iedereen is op zoek naar informatie over de man en dan komen er ook minder aangename verhalen uit het verleden naar boven. Wat begon als een nobel initiatief van Miley, lijkt uit te draaien op een klopjacht op Helt. Miley zelf heeft al laten weten dat ze erg betreurt wat haar vriend Jesse nu moet doormaken. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content