Plus-size model Candice Huffine: ‘Wie trots is op haar lichaam, vindt het ok om naakt te poseren’

Candice Huffine © Instagram

Voor het eerst in de 51-jarige geschiedenis poseert er een plus-size model voor de Pirellikalender. De lansbreker van dienst is Candice Huffine. ‘Ik heb het gevoel dat ik in stilte verandering teweeg breng,’ aldus het model.

Candice is met haar maatje 44 een vreemde eend in de bijt in de modellencast van de Pirellikaldender. De Italiaanse bandenfabriek lanceerde de kalender voor het eerst in 1964 en heeft voor het eerst een plus-size model voor de lens gehaald. Het thema voor deze editie is ‘fetisjen’ en de foto’s werden door Steven Meisel genomen in New York.

Geen problemen met esthetisch naakt

Aan de Britse Vogue vertelde Candice Huffine eerder al dat haar aanwezigheid in de kalender aantoont dat er veranderingen op til zijn op gebied van maten in de modewereld. Ze is zich ook bewust van haar taak als rolmodel en is erg blij met deze kans.

In het beeld dat van haar te zien zal zijn in de kalender, poseert ze topless. ‘Ik voelde me erg mooi tijdens de shoot. Het was dan ook niet mijn eerste naaktfoto. Wie haar lichaam mooi vindt en er trots op is, vindt het ok om naakt te poseren,’ legt ze uit aan de Telegraph.

‘Lena Dunham is een goed voorbeeld voor vrouwen’

Candice identificeert zichzelf met ‘Girls’-bedenkster Lena Dunham. ‘Ik denk dat ik en heel wat andere vrouwen haar zien als rolmodel omdat ze zich niet excuseert voor wat ze doet,’ licht het model toe. ‘Ik kijk op naar sterke vrouwen, vrouwen die dapper zijn. We zien er allemaal anders uit, maar worden wel gehoord en gezien. Daar ben ik erg enthousiast over,’ besluit ze. Nu enkel nog het stigmatiserende woord plus-size overboord gooien en we kunnen stellen dat het de goede kant uitgaat. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content