Opening Ceremony staat bekend om opvallende samenwerkingen maar deze is er toch eentje om in te kaderen. Yoko Ono, mevrouw wijlen John Lennon, zal een kledingcollectie uitbrengen die volledig geïnspireerd is op haar man's "sexy lichaam"

Yoko Ono is 79 jaar, maar nog bijzonder bij de pinken. Ze werd bekend als liefje en later vrouw van John Lennon. Voor hun huwelijk in 1969 gaf ze hem een volgekrabbeld schetsboek cadeau met de titel "Fashions For Men". De tekeningen van Yoko Ono worden nu, meer dan veertig jaar later, uitgewerkt en uitgebracht bij Opening Ceremony.

"Ik wilde deze collectie echt uitbrengen omdat ik vond dat mijn man er altijd zo goed uitzag", schrijft Yoko Ono in een persbericht. "Ik heb alle kleren destijds getekend met Johns sexy lichaam in mijn achterhoofd en heb het aan hem gegeven als huwelijksgeschenk. Je kan je wel voorstellen hoe gek hij werd toen hij het zag, en dat hij nog meer verliefd op me werd dan daarvoor", aldus Ono.

In totaal zal de collectie bestaan uit 18 modellen waarvan er elk maar 52 stuks beschikbaar zullen zijn. In tegenstelling tot andere limited edition-series valt die van Yoko Ono best mee. Prijzen variëren van 112 euro voor een topje met tepeluitsnijdingen tot 585 euro voor een paar lederen laarzen met wierrookstokjeshouders op de tip. Wie net zo'n sexy lichaam als John Lennon wil kan zich vanaf 27 november naar de Opening Ceremony winkels in New York, Londen of Tokio begeven. (KS)

Opening Ceremony staat bekend om opvallende samenwerkingen maar deze is er toch eentje om in te kaderen. Yoko Ono, mevrouw wijlen John Lennon, zal een kledingcollectie uitbrengen die volledig geïnspireerd is op haar man's "sexy lichaam" Yoko Ono is 79 jaar, maar nog bijzonder bij de pinken. Ze werd bekend als liefje en later vrouw van John Lennon. Voor hun huwelijk in 1969 gaf ze hem een volgekrabbeld schetsboek cadeau met de titel "Fashions For Men". De tekeningen van Yoko Ono worden nu, meer dan veertig jaar later, uitgewerkt en uitgebracht bij Opening Ceremony. "Ik wilde deze collectie echt uitbrengen omdat ik vond dat mijn man er altijd zo goed uitzag", schrijft Yoko Ono in een persbericht. "Ik heb alle kleren destijds getekend met Johns sexy lichaam in mijn achterhoofd en heb het aan hem gegeven als huwelijksgeschenk. Je kan je wel voorstellen hoe gek hij werd toen hij het zag, en dat hij nog meer verliefd op me werd dan daarvoor", aldus Ono. In totaal zal de collectie bestaan uit 18 modellen waarvan er elk maar 52 stuks beschikbaar zullen zijn. In tegenstelling tot andere limited edition-series valt die van Yoko Ono best mee. Prijzen variëren van 112 euro voor een topje met tepeluitsnijdingen tot 585 euro voor een paar lederen laarzen met wierrookstokjeshouders op de tip. Wie net zo'n sexy lichaam als John Lennon wil kan zich vanaf 27 november naar de Opening Ceremony winkels in New York, Londen of Tokio begeven. (KS)