Het is niets nieuws, (her)verkozen presidenten die hun grootste fondsenwervers een mooie post toekennen, diplomatieke ervaring ten spijt. Zo kregen onder meer al beroemde footballcoaches en bedrijfsleiders een ambassadeursfunctie in het buitenland. Ook Anna Wintour zou op deze manier bedankt worden door de regering Obama voor haar niet aflatende steun tijdens de herverkiezingscampagne.

Hoewel het buiten kijf staat dat de in Engeland geboren Wintour over bijzondere capaciteiten beschikt, mag ze toch op fikse concurrentie rekenen. Matthew Barzun, de financiële leider van Obama's campagne, heeft namelijk ook zijn zinnen gezet op de ambassadeursfunctie. Ook de stichter van Avenue Capital Management, Marc Lasry, ziet een verblijf op de ambassade in Parijs best zitten.

Voorlopig heeft Wintour nog niet gereageerd op de berichten. Het mag duidelijk wezen dat ze een groot voorstander is van Barack Obama. Vier jaar geleden organiseerde ze immers al allerlei events om geld in te zamelen voor zijn campagne en werd er eveneens gefluisterd dat Obama haar wel eens een zitje op de ambassade zou toekennen. Ook dit jaar zamelde ze ruim een half miljoen dollar in. Toch lijkt het ons onwaarschijnlijk dat Wintour haar Fendi vol dinner invitations zal inruilen voor een Filofax vol diplomaten. (KS)

Het is niets nieuws, (her)verkozen presidenten die hun grootste fondsenwervers een mooie post toekennen, diplomatieke ervaring ten spijt. Zo kregen onder meer al beroemde footballcoaches en bedrijfsleiders een ambassadeursfunctie in het buitenland. Ook Anna Wintour zou op deze manier bedankt worden door de regering Obama voor haar niet aflatende steun tijdens de herverkiezingscampagne. Hoewel het buiten kijf staat dat de in Engeland geboren Wintour over bijzondere capaciteiten beschikt, mag ze toch op fikse concurrentie rekenen. Matthew Barzun, de financiële leider van Obama's campagne, heeft namelijk ook zijn zinnen gezet op de ambassadeursfunctie. Ook de stichter van Avenue Capital Management, Marc Lasry, ziet een verblijf op de ambassade in Parijs best zitten. Voorlopig heeft Wintour nog niet gereageerd op de berichten. Het mag duidelijk wezen dat ze een groot voorstander is van Barack Obama. Vier jaar geleden organiseerde ze immers al allerlei events om geld in te zamelen voor zijn campagne en werd er eveneens gefluisterd dat Obama haar wel eens een zitje op de ambassade zou toekennen. Ook dit jaar zamelde ze ruim een half miljoen dollar in. Toch lijkt het ons onwaarschijnlijk dat Wintour haar Fendi vol dinner invitations zal inruilen voor een Filofax vol diplomaten. (KS)