De 10-jarige Anastasiya Petryk uit Oekraïne stond net niet in haar blootje op het podium van het Junior Eurosongfestival. De winnares zag eruit als een mini-volwassene in een doorkijkjurk en met wel heel erg veel make-up.

Het leek wel alsof de 'jeugdige kenmerken' van de jonge zangeres zo goed mogelijk verborgen moesten worden. Anastasiya Petryk stond op het podium van het Junior Eurovisiesongfestival 2012 in Amsterdam en wist alle aandacht naar zich te trekken. Dat niet enkel met haar muziek en volwassen-klinkende stem, maar zeker ook met haar looks.

Het jonge meisje had een blauwe jurk aan die bijzonder gewaagd was voor een meisje van die leeftijd. De jurk was half doorschijnend. Daarnaast werden de 'looks' van Anastasiya ook stevig aangepakt: het meisje kreeg lange blonde krullen in haar haar en ze kreeg tonnen make-up over zich heen. Elk sprankeltje 'jeugdigheid' werd op die manier weggewerkt. Op die manier lopen ze het doel van Junior Eurosong voorbij, waar het vooral de bedoeling is om kinderen 'kinderen' te laten zijn.

De kleine diva gaf het beste van zichzelf op het podium. Zelfs haar bewegingen hadden veel weg van de dames die we zien passeren op het 'Eurosongfestival voor volwassenen'. Anastasiya slaagde er dan ook in om het publiek, thuis en in de zaal, voor zich te winnen. Ze mocht de hoofdprijs op het einde van de avond mee naar huis nemen. (LVR)

De 10-jarige Anastasiya Petryk uit Oekraïne stond net niet in haar blootje op het podium van het Junior Eurosongfestival. De winnares zag eruit als een mini-volwassene in een doorkijkjurk en met wel heel erg veel make-up. Het leek wel alsof de 'jeugdige kenmerken' van de jonge zangeres zo goed mogelijk verborgen moesten worden. Anastasiya Petryk stond op het podium van het Junior Eurovisiesongfestival 2012 in Amsterdam en wist alle aandacht naar zich te trekken. Dat niet enkel met haar muziek en volwassen-klinkende stem, maar zeker ook met haar looks. Het jonge meisje had een blauwe jurk aan die bijzonder gewaagd was voor een meisje van die leeftijd. De jurk was half doorschijnend. Daarnaast werden de 'looks' van Anastasiya ook stevig aangepakt: het meisje kreeg lange blonde krullen in haar haar en ze kreeg tonnen make-up over zich heen. Elk sprankeltje 'jeugdigheid' werd op die manier weggewerkt. Op die manier lopen ze het doel van Junior Eurosong voorbij, waar het vooral de bedoeling is om kinderen 'kinderen' te laten zijn. De kleine diva gaf het beste van zichzelf op het podium. Zelfs haar bewegingen hadden veel weg van de dames die we zien passeren op het 'Eurosongfestival voor volwassenen'. Anastasiya slaagde er dan ook in om het publiek, thuis en in de zaal, voor zich te winnen. Ze mocht de hoofdprijs op het einde van de avond mee naar huis nemen. (LVR)