Kim Kardashian is nooit echt een groot modelicht geweest. Haar jurkjes waren vaak schreeuwerig van kleur of pijnlijk kort van snit, en ontwerpers wilden niet met haar geassocieerd worden. Jazeker, Kim kocht merkkledij, maar 'niet de juiste', volgens lief, rapper en zelfverklaard stylist Kanye West. Hij wilde zijn vriendin dan ook heel graag afhelpen van haar "goedkope" look.

Dankzij het wondere fenomeen van de reality tv kon heel de wereld meekijken hoe Kanye de kleerkast van Kim ondersteboven haalde en alle kleurrijke strakke jurkjes in de vuilnisbak kieperde. Hoewel ze er zelf duidelijk haar bedenkingen bij heeft, loopt de donkerharige schone voortaan rond in monochrome zwart-,wit-, grijs- en beigetinten en neemt ze haar kleding letterlijk niet meer zo nauw. Bodyconrokken van Versace hebben plaats moeten maken voor wijde broeken van Helmut Lang en gesloten truitjes van Givenchy. Een drastische stijlverandering die niet enkel de kijkers van Keeping Up With The Kardashians bezighoudt, zo blijkt.

Toen de redactrices van fashionista openlijk op twitter discussieerden over het fenomeen wees @Iam_Ideal van IDEAlmag hen op de opvallende gelijkenissen tussen Kim's nieuwe look en de kleerkast van Christine Centenera. Centenera, die als broodwinning op een toetsenbord tokkelt in de kantoren van Vogue Australië, is dan ook niet toevallig een van de 'consultants' die meedenken over de vormgeving van Kanye's modelabel. De Vogue-redactrice is een graag gekiekt persoon bij streetstylers en contrasteert haar ranke lijf graag met volumineuze sweaters of broeken en houdt van labels als Ksuby Jeans en Pierre Hardy: niet verkeerd, maar niets voor Kim. Kanye denkt daar duidelijk anders over.

Het lijkt wel alsof hij helemaal niet ziet dat de rondingen van zijn vriendin nu eenmaal niet het beste tot hun recht komen in lederen joggingbroeken of zware mantels van mohair, al hoeven we hier niet van te schrikken. Hoewel de rapper zelf meestal goedgekleed voor de dag komt is zijn visie op vrouwenmode immers niet helemaal je-dat.

Zo werd zijn debuut op de modeweek van Parijs in 2011 niet bijzonder enthousiast onthaald. "De show van Kanye was alsof je onderworpen werd aan een uur durende MRI scan - maar dan minder leuk" (The Telegraph) "Wij zitten ook graag op goedgemaakte stoelen maar dat wil niet zeggen dat wij meubelontwerpers kunnen zijn." (Style.com) "Ik denk dat vrouwen die geld over hebben voor high-end designer kleding even graag zoveel vlees willen laten zien als dat ze Snooki willen zijn." (New York Magazine)

Ook voor Kim Kardashian doet Kanye's styling geen wonderen. Haar zelfvertrouwen lijkt te smelten in alle Wangs en Langs en haar heupen en borsten worden haast in een hoek geduwd, waar ze vroeger in haar bandagejurkjes vrolijk vrijspel kregen. Kim, we hadden nooit gedacht dit te moeten typen maar voor jou geldt duidelijk "Leger > Chloé". (KS)

Kim Kardashian is nooit echt een groot modelicht geweest. Haar jurkjes waren vaak schreeuwerig van kleur of pijnlijk kort van snit, en ontwerpers wilden niet met haar geassocieerd worden. Jazeker, Kim kocht merkkledij, maar 'niet de juiste', volgens lief, rapper en zelfverklaard stylist Kanye West. Hij wilde zijn vriendin dan ook heel graag afhelpen van haar "goedkope" look. Dankzij het wondere fenomeen van de reality tv kon heel de wereld meekijken hoe Kanye de kleerkast van Kim ondersteboven haalde en alle kleurrijke strakke jurkjes in de vuilnisbak kieperde. Hoewel ze er zelf duidelijk haar bedenkingen bij heeft, loopt de donkerharige schone voortaan rond in monochrome zwart-,wit-, grijs- en beigetinten en neemt ze haar kleding letterlijk niet meer zo nauw. Bodyconrokken van Versace hebben plaats moeten maken voor wijde broeken van Helmut Lang en gesloten truitjes van Givenchy. Een drastische stijlverandering die niet enkel de kijkers van Keeping Up With The Kardashians bezighoudt, zo blijkt. Toen de redactrices van fashionista openlijk op twitter discussieerden over het fenomeen wees @Iam_Ideal van IDEAlmag hen op de opvallende gelijkenissen tussen Kim's nieuwe look en de kleerkast van Christine Centenera. Centenera, die als broodwinning op een toetsenbord tokkelt in de kantoren van Vogue Australië, is dan ook niet toevallig een van de 'consultants' die meedenken over de vormgeving van Kanye's modelabel. De Vogue-redactrice is een graag gekiekt persoon bij streetstylers en contrasteert haar ranke lijf graag met volumineuze sweaters of broeken en houdt van labels als Ksuby Jeans en Pierre Hardy: niet verkeerd, maar niets voor Kim. Kanye denkt daar duidelijk anders over. Het lijkt wel alsof hij helemaal niet ziet dat de rondingen van zijn vriendin nu eenmaal niet het beste tot hun recht komen in lederen joggingbroeken of zware mantels van mohair, al hoeven we hier niet van te schrikken. Hoewel de rapper zelf meestal goedgekleed voor de dag komt is zijn visie op vrouwenmode immers niet helemaal je-dat. Zo werd zijn debuut op de modeweek van Parijs in 2011 niet bijzonder enthousiast onthaald. "De show van Kanye was alsof je onderworpen werd aan een uur durende MRI scan - maar dan minder leuk" (The Telegraph) "Wij zitten ook graag op goedgemaakte stoelen maar dat wil niet zeggen dat wij meubelontwerpers kunnen zijn." (Style.com) "Ik denk dat vrouwen die geld over hebben voor high-end designer kleding even graag zoveel vlees willen laten zien als dat ze Snooki willen zijn." (New York Magazine) Ook voor Kim Kardashian doet Kanye's styling geen wonderen. Haar zelfvertrouwen lijkt te smelten in alle Wangs en Langs en haar heupen en borsten worden haast in een hoek geduwd, waar ze vroeger in haar bandagejurkjes vrolijk vrijspel kregen. Kim, we hadden nooit gedacht dit te moeten typen maar voor jou geldt duidelijk "Leger > Chloé". (KS)