Ze wordt de Queen of Pop genoemd, maar waar de koningin van Engeland gerespecteerd wordt om haar leeftijd, wordt Madonna er steeds meer op afgerekend. De zangeres, die vaak te horen krijgt dat ze zich te jong kleedt voor haar leeftijd, dat ze maar beter haar microfoon aan de wilgen kan hangen en plaats moet maken voor een jongere generatie, deed haar beklag bij Rolling Stone Magazine.

"Het lijkt zowat de laatste barrière te zijn, althans in deze sector. Het is nog steeds helemaal ok om mensen te discrimineren omwille van hun leeftijd", aldus Madonna, die eraan toevoegt dat deze discriminatie vooral vrouwen te beurt valt.

"Vandaag de dag waagt niemand zich nog aan een minachtende opmerking over mensen met een andere huidskleur of homofielen", gaat de popster verder. "Maar mijn leeftijd, die mag misbruikt worden. Iedereen heeft er een mening over, iedereen gebruikt dat getal minachtend. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen dat soort denigrerende opmerkingen en racisme? Wat maakt leeftijdsdiscriminatie minder erg dan andere discriminatie?"

Het popfenomeen snapt niet hoe ze vroeger opgehemeld werd omwille van haar provocatie, en nu aan de schandpaal genageld wordt. Op de kritiek op haar outfit van de Grammy Awards, waarbij een heel deel van haar blote achterwerk te zien was, reageerde ze krachtig. "This is what a 56-year-old ass looks like, motherfuckers!"

"Blijkbaar moet ik de persoon zijn die vrouwen moet zeggen dat ze in hun fifties nog even relevant en sexy kunnen zijn dan in hun twenties. So be it."

Ze wordt de Queen of Pop genoemd, maar waar de koningin van Engeland gerespecteerd wordt om haar leeftijd, wordt Madonna er steeds meer op afgerekend. De zangeres, die vaak te horen krijgt dat ze zich te jong kleedt voor haar leeftijd, dat ze maar beter haar microfoon aan de wilgen kan hangen en plaats moet maken voor een jongere generatie, deed haar beklag bij Rolling Stone Magazine."Het lijkt zowat de laatste barrière te zijn, althans in deze sector. Het is nog steeds helemaal ok om mensen te discrimineren omwille van hun leeftijd", aldus Madonna, die eraan toevoegt dat deze discriminatie vooral vrouwen te beurt valt. "Vandaag de dag waagt niemand zich nog aan een minachtende opmerking over mensen met een andere huidskleur of homofielen", gaat de popster verder. "Maar mijn leeftijd, die mag misbruikt worden. Iedereen heeft er een mening over, iedereen gebruikt dat getal minachtend. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen dat soort denigrerende opmerkingen en racisme? Wat maakt leeftijdsdiscriminatie minder erg dan andere discriminatie?"Het popfenomeen snapt niet hoe ze vroeger opgehemeld werd omwille van haar provocatie, en nu aan de schandpaal genageld wordt. Op de kritiek op haar outfit van de Grammy Awards, waarbij een heel deel van haar blote achterwerk te zien was, reageerde ze krachtig. "This is what a 56-year-old ass looks like, motherfuckers!""Blijkbaar moet ik de persoon zijn die vrouwen moet zeggen dat ze in hun fifties nog even relevant en sexy kunnen zijn dan in hun twenties. So be it."