"Beste vrienden", zo begint Federico zijn bericht op Facebook, waarin hij schrijft dat hij opstapt als hoofdredacteur van Swide. "Ik ben van overtuiging dat mode-ontwerpers zich bij de taak voor handen moeten houden, namelijk kleding ontwerpen. De recente uitspraken die Stefano en Domenico hebben gedaan staan niet alleen in schril contrast met die overtuiging, maar ook met mijn persoonlijke gevoelens en de strijd naar een meer menswaardige samenleving."

Federico verwijst hiermee naar de uitlatingen die Domenico Dolce en Stefano Gabbana lieten optekenen in Panorama magazine. Ze legden uit dat ze met hun meest recente kledingcollectie, die 'la mamma' in de verf zette, ode wilden brengen aan de traditionele familie, ofte "de enige echte familie." "'Geen chemische, synthetische kinderen, want het leven moet natuurlijk komen. Er zijn dingen die niet veranderd zouden moeten worden."

De uitspraak dat kinderen een 'daad van liefde' zijn en dus geen gevolg mogen zijn van IVF, draagmoederschap of donoren, kan nog steeds op heel veel boze reacties rekenen. Onder meer Elton John en Ricky Martin, beiden ouders van kinderen die op deze manier op de wereld werden gezet, reageerden al en riepen op tot een boycot.

Nu schaart dus ook Giuliano Federico zich in het tegenkamp. "Het is tijd dat mensen acties ondernemen die hun eigen overtuigingen onderstrepen. Ik ben een trotse Italiaan, ontzettend fier op onze geschiedenis en tradities, maar ik ben er ook van overtuigd dat Italië haar best moet doen om een meer moderne en gelijkwaardige toekomst te creëren voor haar inwoners en kinderen. Al haar kinderen."

"Beste vrienden", zo begint Federico zijn bericht op Facebook, waarin hij schrijft dat hij opstapt als hoofdredacteur van Swide. "Ik ben van overtuiging dat mode-ontwerpers zich bij de taak voor handen moeten houden, namelijk kleding ontwerpen. De recente uitspraken die Stefano en Domenico hebben gedaan staan niet alleen in schril contrast met die overtuiging, maar ook met mijn persoonlijke gevoelens en de strijd naar een meer menswaardige samenleving." Federico verwijst hiermee naar de uitlatingen die Domenico Dolce en Stefano Gabbana lieten optekenen in Panorama magazine. Ze legden uit dat ze met hun meest recente kledingcollectie, die 'la mamma' in de verf zette, ode wilden brengen aan de traditionele familie, ofte "de enige echte familie." "'Geen chemische, synthetische kinderen, want het leven moet natuurlijk komen. Er zijn dingen die niet veranderd zouden moeten worden." De uitspraak dat kinderen een 'daad van liefde' zijn en dus geen gevolg mogen zijn van IVF, draagmoederschap of donoren, kan nog steeds op heel veel boze reacties rekenen. Onder meer Elton John en Ricky Martin, beiden ouders van kinderen die op deze manier op de wereld werden gezet, reageerden al en riepen op tot een boycot.Nu schaart dus ook Giuliano Federico zich in het tegenkamp. "Het is tijd dat mensen acties ondernemen die hun eigen overtuigingen onderstrepen. Ik ben een trotse Italiaan, ontzettend fier op onze geschiedenis en tradities, maar ik ben er ook van overtuigd dat Italië haar best moet doen om een meer moderne en gelijkwaardige toekomst te creëren voor haar inwoners en kinderen. Al haar kinderen."