Een ophefmakende campagne om haar kleding in de verf te zetten? Allerminst. Dame Viv is naast een begenadigd ontwerpster ook een fervent voorvechtster van het milieu en dierenrechten. Zo lanceerde ze vorige maand nog de Save The Arctic campagne met Maisie Williams, Kate Moss en Naomi Campbell. Ook deze witte tank is een bewustmakingsstunt.

Westwood hoopt om op een luid bulderende manier de aandacht van de eerste minister te trekken en hem te doen inzien dat hij zijn plannen om aan fracking te doen te staken.

Fracking is een techniek waarbij gas- en oliehoudende gesteenten gekraakt worden door er onder hoge druk water, zand en chemicaliën in te pompen om zo schaliegas te winnen. Deze manier van "boren" veroorzaakt niet alleen aardschokken: het water dat gebruikt wordt om de gesteenten te kraken, raakt erg vervuild. Ook grondwater wordt aangetast. Bekend zijn beelden van mensen in de buurt van frackingsites die hun kraantjeswater in brand kunnen steken.

Bovendien ontstnapt er een nog steeds onbekende hoeveelheid methaan. Dat is een broeikasgas dat meer dan 20 keer sterker is dan CO2.

Het is echter wel te hopen dat Westwood achter het stuur van een elektrische tank is gekropen als ze zo om het milieu geeft... (KS)

Een ophefmakende campagne om haar kleding in de verf te zetten? Allerminst. Dame Viv is naast een begenadigd ontwerpster ook een fervent voorvechtster van het milieu en dierenrechten. Zo lanceerde ze vorige maand nog de Save The Arctic campagne met Maisie Williams, Kate Moss en Naomi Campbell. Ook deze witte tank is een bewustmakingsstunt.Westwood hoopt om op een luid bulderende manier de aandacht van de eerste minister te trekken en hem te doen inzien dat hij zijn plannen om aan fracking te doen te staken.Fracking is een techniek waarbij gas- en oliehoudende gesteenten gekraakt worden door er onder hoge druk water, zand en chemicaliën in te pompen om zo schaliegas te winnen. Deze manier van "boren" veroorzaakt niet alleen aardschokken: het water dat gebruikt wordt om de gesteenten te kraken, raakt erg vervuild. Ook grondwater wordt aangetast. Bekend zijn beelden van mensen in de buurt van frackingsites die hun kraantjeswater in brand kunnen steken.Bovendien ontstnapt er een nog steeds onbekende hoeveelheid methaan. Dat is een broeikasgas dat meer dan 20 keer sterker is dan CO2.Het is echter wel te hopen dat Westwood achter het stuur van een elektrische tank is gekropen als ze zo om het milieu geeft... (KS)