Eén-gezicht Tom Waes, klankman Pascal Braeckman en Flemish Foodie Jason Blanckaert hebben zaterdag gekookt op de Gentse Kouter voor 1.000 mensen. De actie kadert in de actie Iedereen tegen Kanker.

"Voor 1.000 man koken is zeker een uitdaging", lachte Tom Waes. Koken tegen Kanker maakt deel uit van de campagne Iedereen tegen Kanker, een initiatief van Eén en Kom op tegen Kanker. Een hele maand lang zetten verschillende BV's en tal van Vlamingen zich in om geld in te zamelen voor het goede doel. "Tom Waes stunt vandaag!".

De Gentse Belleman lokte zaterdag vanaf 10.30 uur het publiek naar de Kouter. Samen met zijn klankman Pascal Braeckman ging Tom Waes aan de slag om broccolicouscous met yoghurt en rode poon te maken. Hij kreeg daarbij de hulp van Flemish Foodie Jason Blanckaert van het Gentse restaurant J.E.F. Burgemeester Daniël Termont toonde zich bijzonder fier.

"Kanker is een ziekte die jaarlijks duizenden mensen treft. Iedereen kent wel iemand die door de ziekte is getroffen. Het is belangrijk dat we de krachten bundelen." De strijd tegen kanker ligt Termont nauw aan het hart. "Al mijn vergoedingen die ik krijg voor bijvoorbeeld TV-optredens gaan al vele jaren naar het kinderkankerfonds."

Het is hartverwarmend te zien hoeveel vrijwilligers hier zijn.

Tom Waes zelf tapte het eerste pintje alvorens de keukenschort aan te binden. "We koken in vijf blokken van 200 man. Maar ik ga vandaag niet enkel in de keuken staan maar ook achter de bar en waar ik kan meehelpen. Koken voor 1.000 man is zeker een uitdaging, maar gelukkig krijg ik veel hulp", lachte hij. "Bovendien is het hartverwarmend te zien hoeveel vrijwilligers er hier zijn."

Kanker is ook een ziekte waar Waes nauw bij betrokken is, darmkanker zit bij hem in de familie. "Elke vijf jaar moet ik mij laten testen tegen darmkanker." Burgemeester Termont liet nog weten dat hij de beslissing had genomen dat het niet meer zou regenen. Pascal Braeckman -in korte broek- haalde opgelucht adem. "Gelukkig, want ik ben er niet op gekleed."

Eén-gezicht Tom Waes, klankman Pascal Braeckman en Flemish Foodie Jason Blanckaert hebben zaterdag gekookt op de Gentse Kouter voor 1.000 mensen. De actie kadert in de actie Iedereen tegen Kanker. "Voor 1.000 man koken is zeker een uitdaging", lachte Tom Waes. Koken tegen Kanker maakt deel uit van de campagne Iedereen tegen Kanker, een initiatief van Eén en Kom op tegen Kanker. Een hele maand lang zetten verschillende BV's en tal van Vlamingen zich in om geld in te zamelen voor het goede doel. "Tom Waes stunt vandaag!". De Gentse Belleman lokte zaterdag vanaf 10.30 uur het publiek naar de Kouter. Samen met zijn klankman Pascal Braeckman ging Tom Waes aan de slag om broccolicouscous met yoghurt en rode poon te maken. Hij kreeg daarbij de hulp van Flemish Foodie Jason Blanckaert van het Gentse restaurant J.E.F. Burgemeester Daniël Termont toonde zich bijzonder fier. "Kanker is een ziekte die jaarlijks duizenden mensen treft. Iedereen kent wel iemand die door de ziekte is getroffen. Het is belangrijk dat we de krachten bundelen." De strijd tegen kanker ligt Termont nauw aan het hart. "Al mijn vergoedingen die ik krijg voor bijvoorbeeld TV-optredens gaan al vele jaren naar het kinderkankerfonds." Tom Waes zelf tapte het eerste pintje alvorens de keukenschort aan te binden. "We koken in vijf blokken van 200 man. Maar ik ga vandaag niet enkel in de keuken staan maar ook achter de bar en waar ik kan meehelpen. Koken voor 1.000 man is zeker een uitdaging, maar gelukkig krijg ik veel hulp", lachte hij. "Bovendien is het hartverwarmend te zien hoeveel vrijwilligers er hier zijn." Kanker is ook een ziekte waar Waes nauw bij betrokken is, darmkanker zit bij hem in de familie. "Elke vijf jaar moet ik mij laten testen tegen darmkanker." Burgemeester Termont liet nog weten dat hij de beslissing had genomen dat het niet meer zou regenen. Pascal Braeckman -in korte broek- haalde opgelucht adem. "Gelukkig, want ik ben er niet op gekleed."