Hollywood-ster Tom Cruise (50) spant wegens roddels over zijn dochter Suri een miljoenenrechtszaak aan tegen twee tijdschriften. Celebrity-website "TMZ.com" heeft bericht dat de acteur bij een rechtbank in Los Angeles een klacht heeft ingediend wegens laster.

Cruise eist 50 miljoen dollar schadevergoeding van de magazines "In Touch" en "Life & Style". De tijdschriften van de mediagroep Bauer schreven in juli en in oktober dat hij zijn 6-jarige dochter Suri "verlaten" zou hebben. Volgens de aanklacht zijn die uitspraken vals.

"Zodra we een aanklacht ontvangen, zullen wij de inhoud ervan beoordelen en daarop reageren", liet de uitgeverij donderdag weten. Cruise is een "zorgzame vader", die zijn dochter heel graag ziet, zegt Bert Fields, de advocaat van Cruise.

"Suri is een belangrijk deel van zijn leven en zal dat altijd zijn. Beweren dat hij haar verlaten heeft, is een grove leugen." Een deel van de schadevergoeding zou Cruise aan een goed doel schenken, volgens Fields. Cruise en Katie Holmes zijn in augustus na bijna zes jaar huwelijk gescheiden. Uit een vorig huwelijk met actrice Nicole Kidman heeft Cruise twee geadopteerde kinderen, Bella en Connor. (Belga/RDM)

Hollywood-ster Tom Cruise (50) spant wegens roddels over zijn dochter Suri een miljoenenrechtszaak aan tegen twee tijdschriften. Celebrity-website "TMZ.com" heeft bericht dat de acteur bij een rechtbank in Los Angeles een klacht heeft ingediend wegens laster.Cruise eist 50 miljoen dollar schadevergoeding van de magazines "In Touch" en "Life & Style". De tijdschriften van de mediagroep Bauer schreven in juli en in oktober dat hij zijn 6-jarige dochter Suri "verlaten" zou hebben. Volgens de aanklacht zijn die uitspraken vals. "Zodra we een aanklacht ontvangen, zullen wij de inhoud ervan beoordelen en daarop reageren", liet de uitgeverij donderdag weten. Cruise is een "zorgzame vader", die zijn dochter heel graag ziet, zegt Bert Fields, de advocaat van Cruise. "Suri is een belangrijk deel van zijn leven en zal dat altijd zijn. Beweren dat hij haar verlaten heeft, is een grove leugen." Een deel van de schadevergoeding zou Cruise aan een goed doel schenken, volgens Fields. Cruise en Katie Holmes zijn in augustus na bijna zes jaar huwelijk gescheiden. Uit een vorig huwelijk met actrice Nicole Kidman heeft Cruise twee geadopteerde kinderen, Bella en Connor. (Belga/RDM)