Het showbizzpaar Tom Cruise (49) en Katie Holmes (33) gaat scheiden. Ze waren vijf jaar getrouwd en hebben samen een dochter, Suri.
Volgens tmz leefde de twee al een tijdlang niet meer samen en heeft Katie nu ook haar eigen appartement. Het nieuws kwam als een volledige verrassing voor de Amerikaanse acteur, die volgens Holmes een controlefreak en workaholic geworden is. Volgens de Daily Mail was Katie Holmes het controlerende gedrag van haar man volledig beu. Ze vond ook dat zijn werkethiek een negatieve invloed had op hun relatie.

Toen Cruise dan ook nog liet weten dat hij zijn vijftigste verjaardag op de set van zijn film Oblivion in IJsland ging vieren, was de emmer vol. Eerder was Katie al niet te spreken over de pittige fotoshoot met Tom voor het magazine W., waarop hij met twee blondines is te zien. Een bron bij RadarOnline zegt dan weer dat de carrière van Katie de reden van de breuk is. "Katie wilde uit zijn schaduw stappen. Ze wilt zich opnieuw focussen op haar acteercarrière, want die staat sinds haar huwelijk op een heel laag pitje", aldus RadarOnline.

Wat ook vast staat is dat Katie Holmes het niet eens was met het opvoeden van zesjarige dochter volgens de leer van Scientology. Ze wil dan ook het volledig hoederecht over Suri. Jonathan Wolfe, de advocaat van Holmes, zegt dat ze het beste wil voor haar zesjarige dochter Suri: "Dit is iets persoonlijks en privé waar enkel Katie en haar familie iets mee te maken hebben. Katie's eerste zorg is wat het beste is voor haar dochter."

Ze diende haar aanvraag tot scheiding in bij een New Yorkse rechtbank; in New York gaat de voogdij over een kind vaker naar één ouder dan in Californië. Hun huwelijkscontract bepaalt dat Katie Holmes 2,4 miljoen euro krijgt per jaar dat ze getrouwd zijn, maal vijf jaar komt dat op 12,5 miljoen euro plus een huis van 28 miljoen euro in Beverly Hills. Bronnen zeggen dat Katie Holmes daarmee geen genoegen neemt. (RDM)

Het showbizzpaar Tom Cruise (49) en Katie Holmes (33) gaat scheiden. Ze waren vijf jaar getrouwd en hebben samen een dochter, Suri. Volgens tmz leefde de twee al een tijdlang niet meer samen en heeft Katie nu ook haar eigen appartement. Het nieuws kwam als een volledige verrassing voor de Amerikaanse acteur, die volgens Holmes een controlefreak en workaholic geworden is. Volgens de Daily Mail was Katie Holmes het controlerende gedrag van haar man volledig beu. Ze vond ook dat zijn werkethiek een negatieve invloed had op hun relatie. Toen Cruise dan ook nog liet weten dat hij zijn vijftigste verjaardag op de set van zijn film Oblivion in IJsland ging vieren, was de emmer vol. Eerder was Katie al niet te spreken over de pittige fotoshoot met Tom voor het magazine W., waarop hij met twee blondines is te zien. Een bron bij RadarOnline zegt dan weer dat de carrière van Katie de reden van de breuk is. "Katie wilde uit zijn schaduw stappen. Ze wilt zich opnieuw focussen op haar acteercarrière, want die staat sinds haar huwelijk op een heel laag pitje", aldus RadarOnline. Wat ook vast staat is dat Katie Holmes het niet eens was met het opvoeden van zesjarige dochter volgens de leer van Scientology. Ze wil dan ook het volledig hoederecht over Suri. Jonathan Wolfe, de advocaat van Holmes, zegt dat ze het beste wil voor haar zesjarige dochter Suri: "Dit is iets persoonlijks en privé waar enkel Katie en haar familie iets mee te maken hebben. Katie's eerste zorg is wat het beste is voor haar dochter." Ze diende haar aanvraag tot scheiding in bij een New Yorkse rechtbank; in New York gaat de voogdij over een kind vaker naar één ouder dan in Californië. Hun huwelijkscontract bepaalt dat Katie Holmes 2,4 miljoen euro krijgt per jaar dat ze getrouwd zijn, maal vijf jaar komt dat op 12,5 miljoen euro plus een huis van 28 miljoen euro in Beverly Hills. Bronnen zeggen dat Katie Holmes daarmee geen genoegen neemt. (RDM)