Tim Gunn, de mentor van Project Runway, geeft in een interview met The Huffington Post kritiek op modeontwerpers die enkel ontwerpen voor vrouwen met standaardmaten. Winkelen is voor vrouwen die afwijken van deze standaard vaak een hel. Dit is niet alleen vervelend voor hen, maar ook dom van de ontwerpers omdat ze zo een groot aandeel potentiële klanten negeren.


Het valt Gunn op dat de deelnemers van Project Runway het altijd moeilijk hebben met de opdracht om te ontwerpen voor 'normale' vrouwen in plaats van modellen. Hij merkt ook op dat dit probleem zich over heel de mode-industrie uitstrekt. Mode lijkt wel te stoppen bij maat 42, stelt de modegoeroe.


Gunn benadrukt dat er een hele markt aan vrouwen met grotere maten dan maatje 36 bestaat. Ook vrouwen die petite zijn, en dus kleiner en fijner dan de gemiddelde vrouw, hebben weinig keuze in de kledingwinkel. "De meeste ontwerpers waar ik mee praat hebben totaal geen interesse in het aanspreken van deze twee populaties, wat ik misselijkmakend vind", vertelde hij aan The Huffington Post.


Het lijkt wel alsof ontwerpers denken dat vrouwen met grotere maten totaal geen interesse hebben in mode of stijl. Gunn vindt dat de meeste winkels die kleren aanbieden voor 'plus size' afzichtelijke ontwerpen verkopen. Hij noemt het een regelrechte belediging tegenover vrouwen die hun gading niet vinden in de standaardmaten.


Het hele ontwerpproces moet herdacht worden volgens Gunn. "Het draait niet om het groter of kleiner maken vanaf een ontwerp in maatje 36. Het is een zaak van herdenken. Er zijn gewoon dingen die niet kunnen of niet zouden mogen kunnen op gebied van ontwerp", legde hij uit aan The Huffington Post. Hij daagt, met andere woorden, de ontwerperswereld uit om vrouwen die geen standaardmaat hebben te voorzien van stijlvolle, modieuze kledij gericht op hun lichaamsvormen. De nieuwe kandidaten van Project Runway weten dus wat hun te doen staat. (LP)

Tim Gunn, de mentor van Project Runway, geeft in een interview met The Huffington Post kritiek op modeontwerpers die enkel ontwerpen voor vrouwen met standaardmaten. Winkelen is voor vrouwen die afwijken van deze standaard vaak een hel. Dit is niet alleen vervelend voor hen, maar ook dom van de ontwerpers omdat ze zo een groot aandeel potentiële klanten negeren. Het valt Gunn op dat de deelnemers van Project Runway het altijd moeilijk hebben met de opdracht om te ontwerpen voor 'normale' vrouwen in plaats van modellen. Hij merkt ook op dat dit probleem zich over heel de mode-industrie uitstrekt. Mode lijkt wel te stoppen bij maat 42, stelt de modegoeroe. Gunn benadrukt dat er een hele markt aan vrouwen met grotere maten dan maatje 36 bestaat. Ook vrouwen die petite zijn, en dus kleiner en fijner dan de gemiddelde vrouw, hebben weinig keuze in de kledingwinkel. "De meeste ontwerpers waar ik mee praat hebben totaal geen interesse in het aanspreken van deze twee populaties, wat ik misselijkmakend vind", vertelde hij aan The Huffington Post. Het lijkt wel alsof ontwerpers denken dat vrouwen met grotere maten totaal geen interesse hebben in mode of stijl. Gunn vindt dat de meeste winkels die kleren aanbieden voor 'plus size' afzichtelijke ontwerpen verkopen. Hij noemt het een regelrechte belediging tegenover vrouwen die hun gading niet vinden in de standaardmaten. Het hele ontwerpproces moet herdacht worden volgens Gunn. "Het draait niet om het groter of kleiner maken vanaf een ontwerp in maatje 36. Het is een zaak van herdenken. Er zijn gewoon dingen die niet kunnen of niet zouden mogen kunnen op gebied van ontwerp", legde hij uit aan The Huffington Post. Hij daagt, met andere woorden, de ontwerperswereld uit om vrouwen die geen standaardmaat hebben te voorzien van stijlvolle, modieuze kledij gericht op hun lichaamsvormen. De nieuwe kandidaten van Project Runway weten dus wat hun te doen staat. (LP)