De Amerikaanse countryzangeres Taylor Swift is de best verdienende artiest onder de dertig jaar. Dit blijkt uit de lijst die het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes elk jaar opstelt. Tussen mei 2011 en mei 2012 verdiende de 22-jarige Taylor Swift maar liefst 46.8 miljoen dollar.
Taylor Swift staat op de eerste plaats van de lijst, gepubliceerd door Forbes, van jonge artiesten die vorig jaar het meest hebben verdiend. Haar goed gevulde bankrekening heeft ze vooral te danken aan het uitbrengen van drie albums, namelijk Fearless, Taylor Swift en SpeakNow. Elk album was maar liefst goed voor minstens vier keer platina. Daarnaast vraagt Taylor Swift ongeveer een miljoen dollar voor een optreden en doet ze ook reclamewerk voor het cosmeticamerk CoverGirl.

Modellenwerk voor CoverGirl
In 2010 werd Taylor Swift aangetrokken door het Amerikaanse make-upmerk CoverGirl als uithangbord voor de NatureLuxe foundation en lippenbalsem van het merk. Ze volgde in de voetsporen van Faith Hill, Drew Barrymore en Rihanna, die eerder modellenwerk deden voor CoverGirl.

Vorig jaar lokte de beelden van de nieuwe campagne van CoverGirl, met opnieuw Taylor Swift in de hoofdrol, controverse uit. De Amerikaanse reclamecommissie was van mening dat de beelden van Swift, waarin ze de nieuwe mascara van CoverGirl presenteerde, misleidend was voor de consument. De commissie vond dat de wimpers van Swift te nadrukkelijk waren bewerkt door Photoshop. Hoewel het bewerken van reclamefoto's verre van een ongewone praktijk is geworden, waren de reclamebeelden van CoverGirl met Taylor Swift toch een stap te ver voor de Amerikaanse reclamecommissie. (LVR)

De Amerikaanse countryzangeres Taylor Swift is de best verdienende artiest onder de dertig jaar. Dit blijkt uit de lijst die het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes elk jaar opstelt. Tussen mei 2011 en mei 2012 verdiende de 22-jarige Taylor Swift maar liefst 46.8 miljoen dollar. Taylor Swift staat op de eerste plaats van de lijst, gepubliceerd door Forbes, van jonge artiesten die vorig jaar het meest hebben verdiend. Haar goed gevulde bankrekening heeft ze vooral te danken aan het uitbrengen van drie albums, namelijk Fearless, Taylor Swift en SpeakNow. Elk album was maar liefst goed voor minstens vier keer platina. Daarnaast vraagt Taylor Swift ongeveer een miljoen dollar voor een optreden en doet ze ook reclamewerk voor het cosmeticamerk CoverGirl. Modellenwerk voor CoverGirl In 2010 werd Taylor Swift aangetrokken door het Amerikaanse make-upmerk CoverGirl als uithangbord voor de NatureLuxe foundation en lippenbalsem van het merk. Ze volgde in de voetsporen van Faith Hill, Drew Barrymore en Rihanna, die eerder modellenwerk deden voor CoverGirl. Vorig jaar lokte de beelden van de nieuwe campagne van CoverGirl, met opnieuw Taylor Swift in de hoofdrol, controverse uit. De Amerikaanse reclamecommissie was van mening dat de beelden van Swift, waarin ze de nieuwe mascara van CoverGirl presenteerde, misleidend was voor de consument. De commissie vond dat de wimpers van Swift te nadrukkelijk waren bewerkt door Photoshop. Hoewel het bewerken van reclamefoto's verre van een ongewone praktijk is geworden, waren de reclamebeelden van CoverGirl met Taylor Swift toch een stap te ver voor de Amerikaanse reclamecommissie. (LVR)