Suri Cruise, het dochtertje van Tom Cruise en Katie Holmes, is een echt rolmodel voor kinderen in de VS geworden. De Amerikaanse kinderen kopiëren massaal Suri's obsessie met het dragen van hakken.

De zevenjarige Suri Cruise wordt al enkele jaren telkens gespot in designerkledij, inclusief schoenen met hakken aan de voeten en een handtas om de arm. Naar verluidt wil het meisje zich kleden zoals haar mama Katie Holmes. Dankzij Suri is het dragen van kinderschoenen met hakken een ware hype geworden in de VS. De verkoop van kinderschoenen met een hak is de laatste tijd fors gestegen.

"Mijn dochter is geobsedeerd door alle soorten hakken," vertelt een Amerikaanse moeder aan de New York Times. De vrouw kocht haar elfjarige dochter onlangs nog een paar sneakers met gouden pailletten en een sleehak omdat haar dochter zo graag trendy hakken draagt.

Mini-me-trend

Volgens modespecialisten is de rage onderdeel van de zogenaamde 'mini-me-trend'. Kindermode wordt steeds vaker afgestemd op de kledij die volwassenen dragen zodat kinderen er net zoals mama en papa kunnen uitzien.

Ook de schoenenindustrie speelt in op deze trend. GapKids verkoopt al een tijdje sneakers en flip-flops met een sleehak. Zowat de helft van de schoenen uit de kindercollectie van Steve Madden heeft een hak of sleehak. Michael Kors heeft zelfs een kindersandaal met een sleehak van ruim vier centimeter op de markt gebracht.

Toch is niet iedereen even opgetogen over deze nieuwe wending in de kindermode. Tina Hambly, de oprichtster van Valentina Shoes, negeert de trend tot dusver. "Als moeders moeten we proberen onze kinderen hun jeugdjaren zo lang mogelijk te bewaren", vertelt ze aan de New York Times. Artsen waarschuwen dan weer voor de mogelijke medische gevolgen van de trend. Omdat hun voeten nog niet helemaal volgroeid zijn, zouden kinderen sneller allerlei letsels kunnen oplopen als ze vaak hakken dragen. (EL)

Suri Cruise, het dochtertje van Tom Cruise en Katie Holmes, is een echt rolmodel voor kinderen in de VS geworden. De Amerikaanse kinderen kopiëren massaal Suri's obsessie met het dragen van hakken. De zevenjarige Suri Cruise wordt al enkele jaren telkens gespot in designerkledij, inclusief schoenen met hakken aan de voeten en een handtas om de arm. Naar verluidt wil het meisje zich kleden zoals haar mama Katie Holmes. Dankzij Suri is het dragen van kinderschoenen met hakken een ware hype geworden in de VS. De verkoop van kinderschoenen met een hak is de laatste tijd fors gestegen. "Mijn dochter is geobsedeerd door alle soorten hakken," vertelt een Amerikaanse moeder aan de New York Times. De vrouw kocht haar elfjarige dochter onlangs nog een paar sneakers met gouden pailletten en een sleehak omdat haar dochter zo graag trendy hakken draagt.Mini-me-trend Volgens modespecialisten is de rage onderdeel van de zogenaamde 'mini-me-trend'. Kindermode wordt steeds vaker afgestemd op de kledij die volwassenen dragen zodat kinderen er net zoals mama en papa kunnen uitzien. Ook de schoenenindustrie speelt in op deze trend. GapKids verkoopt al een tijdje sneakers en flip-flops met een sleehak. Zowat de helft van de schoenen uit de kindercollectie van Steve Madden heeft een hak of sleehak. Michael Kors heeft zelfs een kindersandaal met een sleehak van ruim vier centimeter op de markt gebracht. Toch is niet iedereen even opgetogen over deze nieuwe wending in de kindermode. Tina Hambly, de oprichtster van Valentina Shoes, negeert de trend tot dusver. "Als moeders moeten we proberen onze kinderen hun jeugdjaren zo lang mogelijk te bewaren", vertelt ze aan de New York Times. Artsen waarschuwen dan weer voor de mogelijke medische gevolgen van de trend. Omdat hun voeten nog niet helemaal volgroeid zijn, zouden kinderen sneller allerlei letsels kunnen oplopen als ze vaak hakken dragen. (EL)