Wordt Samantha Cameron, echtgenote van de conservatieve Britse leider David Cameron, het nieuwe mode-icoon? Als het aan de redactie van het glamoureuze Britse magazine Tatler ligt wel. In hun lijstje van 'best geklede vrouwen', dat donderdag verschijnt, prijkt ze op een zesde plaats en steekt daarmee de Franse première dame Carla Bruni-Sarkozy voorbij.

"De Franse first lady is het alfa en het omega van vrouwelijkheid en dat weerspiegelt zich in de manier waarop ze zich kleedt", luidt de commentaar van het blad. Toch krijgt ze slechts een zesde plaats toebedeeld, en daarmee moet ze Samanta Cameron, -volgens de peilingen mogelijk de volgende Britse first lady- laten voorgaan.

Tijdloos Brits

Tatler is van oordeel dat de 38-jarige Cameron "het modeniveau in Downing Street sterk zou verhogen". "Cameron maakt altijd de juiste keuze", luidt het. Volgens het magazine is haar tijdloze, elegante Britse stijl te danken aan het feit dat ze merkkleding combineert met pret-à-porter voor het grote publiek, een truuk die ook Michelle Obama toepast. Cameron kreeg trouwens al meermaals lof in de pers omdat ze modieus gekleed gaat tegen een bescheiden prijs. Zo werd ze al gespot met schoenen uit kledingketen Zara en een jurk uit Marks & Spencer. Begin juni zijn er verkiezingen in Groot-Brittannië en wordt duidelijk of Samantha Cameron de plaats van Sarah Brown inneemt.

Tatler plaatst trouwens de de Britse Caroline Sieber, gezicht van Chanel in Londen, op één in de lijst van best geklede vrouwen. Daarna volgen model Natalia Vodianova en haar collega Georgia May Jagger.

AFP/Ann Heylens.

Wordt Samantha Cameron, echtgenote van de conservatieve Britse leider David Cameron, het nieuwe mode-icoon? Als het aan de redactie van het glamoureuze Britse magazine Tatler ligt wel. In hun lijstje van 'best geklede vrouwen', dat donderdag verschijnt, prijkt ze op een zesde plaats en steekt daarmee de Franse première dame Carla Bruni-Sarkozy voorbij. "De Franse first lady is het alfa en het omega van vrouwelijkheid en dat weerspiegelt zich in de manier waarop ze zich kleedt", luidt de commentaar van het blad. Toch krijgt ze slechts een zesde plaats toebedeeld, en daarmee moet ze Samanta Cameron, -volgens de peilingen mogelijk de volgende Britse first lady- laten voorgaan. Tijdloos BritsTatler is van oordeel dat de 38-jarige Cameron "het modeniveau in Downing Street sterk zou verhogen". "Cameron maakt altijd de juiste keuze", luidt het. Volgens het magazine is haar tijdloze, elegante Britse stijl te danken aan het feit dat ze merkkleding combineert met pret-à-porter voor het grote publiek, een truuk die ook Michelle Obama toepast. Cameron kreeg trouwens al meermaals lof in de pers omdat ze modieus gekleed gaat tegen een bescheiden prijs. Zo werd ze al gespot met schoenen uit kledingketen Zara en een jurk uit Marks & Spencer. Begin juni zijn er verkiezingen in Groot-Brittannië en wordt duidelijk of Samantha Cameron de plaats van Sarah Brown inneemt. Tatler plaatst trouwens de de Britse Caroline Sieber, gezicht van Chanel in Londen, op één in de lijst van best geklede vrouwen. Daarna volgen model Natalia Vodianova en haar collega Georgia May Jagger. AFP/Ann Heylens.