Een rechter in Parijs heeft het tijdschrift Closer verboden om de foto's van de topless Kate te publiceren. Prins William en Kate Middleton hadden een officiële klacht ingediend tegen het tijdschrift wegens schending van de privacy. De rechter in Parijs verbiedt nu de publicatie van de foto's en legt het tijdschrift een dwangsom op van 10.000 euro per dag dat de foto's worden gepubliceerd. Ook wordt de doorverkoop van de foto's verboden en moeten de originele beelden binnen de 24 uur aan het prinsenpaar worden bezorgd.

Eerder deze week dienden prins William en Kate Middleton een klacht in tegen het tijdschrift 'Closer'. Dit naar aanleiding van de publicatie van de topless-foto's van Kate. Deze foto's werden gemaakt door een stiekeme fotograaf toen het prinsenpaar op vakantie was in Frankrijk. Enkele dagen later verschenen deze foto's op de cover van 'Closer' en gingen ze de hele wereld rond.

De klacht van William en Kate werd behandeld door een rechter in Parijs. Er werd in de rechtbank vastgelegd dat de foto's niet meer mogen gepubliceerd worden (per dag van publicatie moet 'Closer' een dwangsom van 10.000 euro betalen) en moeten de beelden onmiddellijk van de website van het tijdschrift verdwijnen. De foto's mogen ook niet worden doorverkocht en de officiële beelden moeten overhandigd worden aan William & Kate. Volgens Aurélien Hamelle, raadsman van het Britse koningshuis, schenden de foto's een intiem moment in het leven van het prinselijk koppel en horen deze foto's niet thuis op de cover van een tijdschrift.

'Closer' reageerde dat de reactie van de prins 'buiten proporties' is en is het niet eens met de klacht dat ze de privacy van het koppel zouden geschonden hebben. 'Closer' beweert namelijk dat de foto's werden genomen vanaf een openbare weg en dus voor iedereen toegankelijk is. (LVR)

Een rechter in Parijs heeft het tijdschrift Closer verboden om de foto's van de topless Kate te publiceren. Prins William en Kate Middleton hadden een officiële klacht ingediend tegen het tijdschrift wegens schending van de privacy. De rechter in Parijs verbiedt nu de publicatie van de foto's en legt het tijdschrift een dwangsom op van 10.000 euro per dag dat de foto's worden gepubliceerd. Ook wordt de doorverkoop van de foto's verboden en moeten de originele beelden binnen de 24 uur aan het prinsenpaar worden bezorgd. Eerder deze week dienden prins William en Kate Middleton een klacht in tegen het tijdschrift 'Closer'. Dit naar aanleiding van de publicatie van de topless-foto's van Kate. Deze foto's werden gemaakt door een stiekeme fotograaf toen het prinsenpaar op vakantie was in Frankrijk. Enkele dagen later verschenen deze foto's op de cover van 'Closer' en gingen ze de hele wereld rond. De klacht van William en Kate werd behandeld door een rechter in Parijs. Er werd in de rechtbank vastgelegd dat de foto's niet meer mogen gepubliceerd worden (per dag van publicatie moet 'Closer' een dwangsom van 10.000 euro betalen) en moeten de beelden onmiddellijk van de website van het tijdschrift verdwijnen. De foto's mogen ook niet worden doorverkocht en de officiële beelden moeten overhandigd worden aan William & Kate. Volgens Aurélien Hamelle, raadsman van het Britse koningshuis, schenden de foto's een intiem moment in het leven van het prinselijk koppel en horen deze foto's niet thuis op de cover van een tijdschrift. 'Closer' reageerde dat de reactie van de prins 'buiten proporties' is en is het niet eens met de klacht dat ze de privacy van het koppel zouden geschonden hebben. 'Closer' beweert namelijk dat de foto's werden genomen vanaf een openbare weg en dus voor iedereen toegankelijk is. (LVR)