De Nederlandse prinses Maxima is voor de tweede keer uitgeroepen tot 'dom bontje'. Dat heeft de Nederlandse organisatie Bont voor Dieren bekendgemaakt. Het is al de tweede keer dat Maxima deze 'titel' krijgt. In 2004 werd ze door dezelfde organisatie al eens uitgeroepen tot 'dom bontje'.

Elk jaar wordt er een verkiezing georganiseerd door de organisatie Bont Voor Dieren, die op zoek gaat naar het 'dom bontje' van het jaar. Op deze verkiezing worden bekende Nederlanders beoordeeld op het dragen van bont. Dit jaar brachten bijna 20.000 mensen hun stem uit. Prinses Maxima eindigde op de eerste plaats en mag zichzelf vanaf nu 'dom bontje' noemen.

Bont voor Dieren stuurt Maxima nu een brief en een oorkonde met de vraag om in het vervolg af te zien van het dragen van bont.

De prinses was genomineerd omdat zij en haar dochter Amalia gezien waren in jassen met een kraag van wasbeerhondenbont, aldus de dierenbeschermers.

Het Nederlandse Koninklijke Hof heeft niet gereageerd op de 'nieuwe' titel van Maxima. (LVR)

De Nederlandse prinses Maxima is voor de tweede keer uitgeroepen tot 'dom bontje'. Dat heeft de Nederlandse organisatie Bont voor Dieren bekendgemaakt. Het is al de tweede keer dat Maxima deze 'titel' krijgt. In 2004 werd ze door dezelfde organisatie al eens uitgeroepen tot 'dom bontje'. Elk jaar wordt er een verkiezing georganiseerd door de organisatie Bont Voor Dieren, die op zoek gaat naar het 'dom bontje' van het jaar. Op deze verkiezing worden bekende Nederlanders beoordeeld op het dragen van bont. Dit jaar brachten bijna 20.000 mensen hun stem uit. Prinses Maxima eindigde op de eerste plaats en mag zichzelf vanaf nu 'dom bontje' noemen. Bont voor Dieren stuurt Maxima nu een brief en een oorkonde met de vraag om in het vervolg af te zien van het dragen van bont. De prinses was genomineerd omdat zij en haar dochter Amalia gezien waren in jassen met een kraag van wasbeerhondenbont, aldus de dierenbeschermers. Het Nederlandse Koninklijke Hof heeft niet gereageerd op de 'nieuwe' titel van Maxima. (LVR)