Op de website wijst Peta de "Trollsen twins" met de vinger omdat de tweeling wel eens bont durft te gebruiken in hun kledingcollecties. Vooral hun nieuwste patchwork rugzak zet kwaad bloed bij de dierenactivisten.Hoewel Mary-Kate en Ashley Olsen goed bezig zijn op modegebied -ze wonnen onlangs nog de prestigieuze CFDA award- weten ze steevast dierenrechtenorganisaties op hun gevoelige tenen te trappen door hun voorliefde voor krokodillenleer en konijnenbont niet onder stoelen of banken te steken. Toegegeven, hun nieuwste rugzak voor de najaarscollectie van The Row die bestaat uit een patchwork van verschillende (gekleurde) bontsoorten gaat er misschien een tikkel over en dan hebben we u de prijs nog niet eens meegedeeld.

Voor 16.900 dollar (een slordige 13 500 euro) hebt u de volgens Rachel Zoe uitgeroepen it-bag van het najaar in uw handen, waaraan bij aankoop dus ook het bloed van verschillende onschuldige dieren zullen kleven.

PETA lanceerde dan ook het volgende persbericht: "Als het eruit ziet als een trol en zich gedraagt als een trol is het waarschijnlijk een Trollsen Twin - of iemand die een van hun nieuwe veel te dure tassen draagt, gemaakt van de huid van verschillende onschuldige dieren. Wat de Olsen tekort komen in creativiteit maken ze in ieder geval goed door te provoceren", aldus PETA. " Jammer genoeg zijn het de vossen, kalveren en alligators -die vaak de huid van hun lijf getrokken krijgen terwijl ze nog leven - die de hoogste prijs moeten betalen."

Wie de collecties van de Olsens een beetje kent vindt het niet verwonderlijk dat de tweeling de haat van PETA over zich heen gestort krijgt. Wel is het op z'n minst opmerkelijk te noemen dat de dierenrechtenorganisatie een volledige website heeft gewijd aan het afbreken van Hairy-Kate en Trashley Trollsen. Op deze stek kan je de alom bekende maagwentelende peta-filmpjes bekijken maar ook petities ondertekenen, lezen over het gebruik van bont in de kledingindustrie, fulmineren over een fotoslider van de Olsens in bont en Hairy-Kate en Trashley zelf een dodedieren make-over geven. Dat moest men ons natuurlijk geen twee keer zeggen. Ziehier onze poging. (KS)

Op de website wijst Peta de "Trollsen twins" met de vinger omdat de tweeling wel eens bont durft te gebruiken in hun kledingcollecties. Vooral hun nieuwste patchwork rugzak zet kwaad bloed bij de dierenactivisten.Hoewel Mary-Kate en Ashley Olsen goed bezig zijn op modegebied -ze wonnen onlangs nog de prestigieuze CFDA award- weten ze steevast dierenrechtenorganisaties op hun gevoelige tenen te trappen door hun voorliefde voor krokodillenleer en konijnenbont niet onder stoelen of banken te steken. Toegegeven, hun nieuwste rugzak voor de najaarscollectie van The Row die bestaat uit een patchwork van verschillende (gekleurde) bontsoorten gaat er misschien een tikkel over en dan hebben we u de prijs nog niet eens meegedeeld. Voor 16.900 dollar (een slordige 13 500 euro) hebt u de volgens Rachel Zoe uitgeroepen it-bag van het najaar in uw handen, waaraan bij aankoop dus ook het bloed van verschillende onschuldige dieren zullen kleven. PETA lanceerde dan ook het volgende persbericht: "Als het eruit ziet als een trol en zich gedraagt als een trol is het waarschijnlijk een Trollsen Twin - of iemand die een van hun nieuwe veel te dure tassen draagt, gemaakt van de huid van verschillende onschuldige dieren. Wat de Olsen tekort komen in creativiteit maken ze in ieder geval goed door te provoceren", aldus PETA. " Jammer genoeg zijn het de vossen, kalveren en alligators -die vaak de huid van hun lijf getrokken krijgen terwijl ze nog leven - die de hoogste prijs moeten betalen." Wie de collecties van de Olsens een beetje kent vindt het niet verwonderlijk dat de tweeling de haat van PETA over zich heen gestort krijgt. Wel is het op z'n minst opmerkelijk te noemen dat de dierenrechtenorganisatie een volledige website heeft gewijd aan het afbreken van Hairy-Kate en Trashley Trollsen. Op deze stek kan je de alom bekende maagwentelende peta-filmpjes bekijken maar ook petities ondertekenen, lezen over het gebruik van bont in de kledingindustrie, fulmineren over een fotoslider van de Olsens in bont en Hairy-Kate en Trashley zelf een dodedieren make-over geven. Dat moest men ons natuurlijk geen twee keer zeggen. Ziehier onze poging. (KS)