Patricia Field vindt dat Madonna één van haar signatuurstijlen gestolen heeft. De Amerikaanse styliste, kostuumontwerpster en modeontwerpster, bekend bij het grote publiek als styliste van 'Sex and the City' en 'The Devil Wears Prada', beschuldigt Madge ervan kopieën van haar "VOGUE" petten te verkopen onder het mom van merchandise voor haar MDNA Tour. Dat meldt The Huffington Post.

Op de Tumblr van Patricia Field werd een post geplaatst waarin Madonna een dief wordt genoemd :

"Onze eigen Patricia Field stylist, Hiraku, ontwierp de pet met het logo en we verkopen het ook als T-shirt, haarband en beanie. Ze gaan als zoete broodjes over de toonbank en werden het belangrijkste product van het merk Patricia Field dit jaar. We krijgen verzoeken van klanten over heel de wereld om ze te verzenden en wanneer mensen onze winkel binnenstappen, vragen ze naar de VOGUE producten onder hun specifieke naam. Ik heb hier eigenlijk niets aan toe te voegen... Behalve dat Madonna een dief is! [...]"

Het team van Patricia Field heeft vervolgens aan de volgers van de Tumblr pagina gevraagd of ze het recht hebben om zich hierdoor aangevallen te voelen, of dat ze het hele incident maar moeten laten varen. De reacties op de post zijn vrijwel eenzijdig pro Madonna aangezien iedereen haar associeert met zowel haar lied 'Vogue' als de bijpassende hoedjes die ze al draagt sinds de jaren 1990 en ook toen al deel uitmaakten van haar tour merchandise. We hebben te maken met een "kip of ei verhaal": we zullen waarschijnlijk nooit achterhalen wie er eerst op de proppen kwam met het concept en wie dus alleenrecht heeft op de "VOGUE" hoedjes.

Op de website van Patricia Field kan je "'The Original' VOGUE Snapback Cap" vinden voor $36. Ze worden beschreven als een eerbetoon aan "Vogueing", de urban dansstijl van de jaren '80.

De "VOGUE" petten die Madge zou verkopen als tour merchandise zijn nergens te bespeuren op de officiële webshop van de MDNA Tour. Een kleine zoektocht online levert echter twee exemplaren op die via ebay te koop aangeboden worden. De mysterieuze hoofddeksels bestaan dus wel degelijk, maar worden niet officieel online verkocht. Een truc om de exclusiviteit te vergroten, of heeft Madonna iets te verbergen? (LP)

Patricia Field vindt dat Madonna één van haar signatuurstijlen gestolen heeft. De Amerikaanse styliste, kostuumontwerpster en modeontwerpster, bekend bij het grote publiek als styliste van 'Sex and the City' en 'The Devil Wears Prada', beschuldigt Madge ervan kopieën van haar "VOGUE" petten te verkopen onder het mom van merchandise voor haar MDNA Tour. Dat meldt The Huffington Post.Op de Tumblr van Patricia Field werd een post geplaatst waarin Madonna een dief wordt genoemd : "Onze eigen Patricia Field stylist, Hiraku, ontwierp de pet met het logo en we verkopen het ook als T-shirt, haarband en beanie. Ze gaan als zoete broodjes over de toonbank en werden het belangrijkste product van het merk Patricia Field dit jaar. We krijgen verzoeken van klanten over heel de wereld om ze te verzenden en wanneer mensen onze winkel binnenstappen, vragen ze naar de VOGUE producten onder hun specifieke naam. Ik heb hier eigenlijk niets aan toe te voegen... Behalve dat Madonna een dief is! [...]" Het team van Patricia Field heeft vervolgens aan de volgers van de Tumblr pagina gevraagd of ze het recht hebben om zich hierdoor aangevallen te voelen, of dat ze het hele incident maar moeten laten varen. De reacties op de post zijn vrijwel eenzijdig pro Madonna aangezien iedereen haar associeert met zowel haar lied 'Vogue' als de bijpassende hoedjes die ze al draagt sinds de jaren 1990 en ook toen al deel uitmaakten van haar tour merchandise. We hebben te maken met een "kip of ei verhaal": we zullen waarschijnlijk nooit achterhalen wie er eerst op de proppen kwam met het concept en wie dus alleenrecht heeft op de "VOGUE" hoedjes.Op de website van Patricia Field kan je "'The Original' VOGUE Snapback Cap" vinden voor $36. Ze worden beschreven als een eerbetoon aan "Vogueing", de urban dansstijl van de jaren '80. De "VOGUE" petten die Madge zou verkopen als tour merchandise zijn nergens te bespeuren op de officiële webshop van de MDNA Tour. Een kleine zoektocht online levert echter twee exemplaren op die via ebay te koop aangeboden worden. De mysterieuze hoofddeksels bestaan dus wel degelijk, maar worden niet officieel online verkocht. Een truc om de exclusiviteit te vergroten, of heeft Madonna iets te verbergen? (LP)