Nigella Lawson geeft cocaïnegebruik toe

© Reuters

In Londen heeft de bekende Britse tv-kok toegegeven dat ze cocaïne heeft gebruikt. Maar Lawson (53) nuanceerde ook meteen de hele situatie, dit door te zeggen dat het gebruik in het verleden plaatsvond én dat ze geen verslaafde is.

In Londen heeft de bekende Britse tv-kok toegegeven dat ze cocaïne heeft gebruikt. Maar Lawson (53) nuanceerde ook meteen de hele situatie, dit door te zeggen dat het gebruik in het verleden plaatsvond én dat ze geen verslaafde is.

De bekentenis van Nigella kwam er op het proces rond een fraudezaak, waarbij twee van haar voormalige assistentes betrokken zijn. Zo zouden de twee assistentes zonder toestemming zo’n 845.000 euro gespendeerd hebben. Ze trakteerden zichzelf op allerlei luxe-items en luxereizen. De zaak kwam voor de rechter en Nigella moest komen getuigen.

De rechter vroeg ook naar de mogelijke geruchten van drugsgebruik bij de televisiepersoonlijkheid. Dit omdat de twee assistentes beweren dat Nigella zwijgend toestemming had gegeven voor het ‘verbrassen’ van dit geld omdat ze vaak te high was om nog helder te kunnen denken. Nigella vertelde op het proces openlijk over haar cocaïnegebruik.Ze vertelde aan de rechter dat ze in het verleden zeven keer cocaïne heeft gebruikt , maar ze vertelde er meteen ook bij dat ze geen verslaafde is. Nigella bekende dat ze voor het eerst drugs heeft gebruikt sinds het overlijden van haar eerste man, John Diamond, in 2010. Maar naar eigen zeggen is ze nu volledig gestopt.

2013 is rampjaar voor Nigella

2013 is voor Nigella alvast een jaar om snel te vergeten. Zo verschenen er vorige zomer foto’s in de pers waarop te zien was hoe Nigella bij de keel werd gegrepen door haar man Charles Saatchi. Dit gebeurde op het terras van een restaurant waardoor zowat heel de wereld getuige was van dit incident. Wat daarna volgde was een vechtscheiding, waarbij Charles Saatchi noch Nigella zich inhielden voor de pers. Ondertussen zou Saatchi al een relatie hebben met de Britse modegoeroe Trinny Woodall. Na het incident op het terras en vechtscheiding volgt nu de fraudezaak, die niet fraai blijkt te zijn voor Nigella.

Hoewel haar privéleven een puinhoop is, gaat het professioneel nog altijd heel erg goed met Nigella. Zo begint binnenkort het tweede seizoen van ‘The Taste’ in de Verenigde Staten, waarin Nigella Lawson een van de teamleiders is. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content