Er komt een nieuw album 'Artpop' aan van de Amerikaanse zangeres. Om de lancering wat extra kracht bij te zetten is de zangeres van look veranderd en straalt ze meer soberheid uit. Maar speciaal, dat blijft ze in elk geval.

Het is een tijdje stil geweest rond Lady Gaga (27). Maar stilaan komt ze terug meer in de kijker te staan en licht de sluier rond haar nieuwe album zich op. Ze is de studio ingedoken, maar brak ook haar heup in maart van dit jaar. Een lange, stille periode rond de zangeres was het gevolg waarin ze duidelijk ook wat over zichzelf heeft kunnen nadenken. De zangeres, die we kennen van grote opvallende creaties, lichtblauwe of blonde lokken en felle make-up, lijkt een hele transformatie (weeral) te hebben ondergaan en is nauwelijks nog te herkennen.

Ze heeft de felle, soms schreeuwerige kleuren en make-up achter zich gelaten en kiest nu voor een meer natuurlijke look. Lady Gaga blijft wel Lady Gaga uiteraard. De nieuwe soberheid wordt overgoten met een sausje van 'kunstigheid' en ingetogenheid, maar het moet de fans uiteraard wel blijven verrassen.

Zo zien we op de cover van haar nieuwe single 'Applause' een beeld, gemaakt door Inez Van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, van de ster met op haar gezicht verf in verschillende kleuren. Toch is dit niet schreeuwerig of 'over-the-top', deze nieuwe soberheid lijkt de zangeres een heel stuk beter af te gaan dan de knotsgekke versie van zichzelf die ze daarvoor was.

Haar derde studio-album 'Artpop' is verkrijgbaar vanaf november. Vanaf 19 augustus kan je het album wel al bestellen via Itunes (pre-order) en op dezelfde dag wordt de eerste single 'Applause' op de wereld losgelaten.

Laura Van Roey

Er komt een nieuw album 'Artpop' aan van de Amerikaanse zangeres. Om de lancering wat extra kracht bij te zetten is de zangeres van look veranderd en straalt ze meer soberheid uit. Maar speciaal, dat blijft ze in elk geval. Het is een tijdje stil geweest rond Lady Gaga (27). Maar stilaan komt ze terug meer in de kijker te staan en licht de sluier rond haar nieuwe album zich op. Ze is de studio ingedoken, maar brak ook haar heup in maart van dit jaar. Een lange, stille periode rond de zangeres was het gevolg waarin ze duidelijk ook wat over zichzelf heeft kunnen nadenken. De zangeres, die we kennen van grote opvallende creaties, lichtblauwe of blonde lokken en felle make-up, lijkt een hele transformatie (weeral) te hebben ondergaan en is nauwelijks nog te herkennen. Ze heeft de felle, soms schreeuwerige kleuren en make-up achter zich gelaten en kiest nu voor een meer natuurlijke look. Lady Gaga blijft wel Lady Gaga uiteraard. De nieuwe soberheid wordt overgoten met een sausje van 'kunstigheid' en ingetogenheid, maar het moet de fans uiteraard wel blijven verrassen. Zo zien we op de cover van haar nieuwe single 'Applause' een beeld, gemaakt door Inez Van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, van de ster met op haar gezicht verf in verschillende kleuren. Toch is dit niet schreeuwerig of 'over-the-top', deze nieuwe soberheid lijkt de zangeres een heel stuk beter af te gaan dan de knotsgekke versie van zichzelf die ze daarvoor was. Haar derde studio-album 'Artpop' is verkrijgbaar vanaf november. Vanaf 19 augustus kan je het album wel al bestellen via Itunes (pre-order) en op dezelfde dag wordt de eerste single 'Applause' op de wereld losgelaten.Laura Van Roey