Het Russische topmodel én filantrope Natalia Vodianova vloog naar haar thuisland om de slachtoffers die getroffen zijn door de hevige overstromingen te helpen. Vodianova ging naar het stadje Krymsk, waar de overstroming een zware tol geëist heeft: 170 overledenen en meer dan duizend daklozen. Vodianova hielp met het uitdelen van water en luiers. Dat schrijft The Telegraph.
Het 30-jarige topmodel Natalia Vodianova, het gezicht van onder meer Louis Vuitton, Guerlain, Calvin Klein en L'Oréal, ging deze week helpen in het overstromingsgebied in Zuid-Rusland en meer bepaald in het stadje Krymsk. Daar leven momenteel duizenden mensen zonder een dak boven hun hoofd, zonder zuiver water of elektriciteit. Dit is het gevolg van de verwoestende overstromingen in het gebied eerder deze maand.

Vodianova, die al meer dan honderd defilés heeft gelopen, stapte nu door de vernielde straten van de stad Krymsk waar ze onder meer water, luiers en kleurboekjes voor de kinderen uitdeelde. Daarnaast hielp ze bij de bouw van een tentenkamp net buiten de stad.

Een speeltent voor kinderen opbouwen

Vodianova is een van de eerste supersterren die haar kapitaalkrachtige vrienden aansprak over de overstromingen en hen probeerde te overhalen om mee met haar actie te ondernemen. Met haar eigen stichting 'Naked Heart Foundation" wil het topmodel geld inzamelen om de mensen in de omgeving van Krymsk te helpen. Momenteel verzamelt de stichting geld voor de bouw van een speeltent voor de kinderen, waar ze kunnen spelen in een veilige omgeving terwijl hun ouders de huizen heropbouwen. Het doel van Vodianova is om minstens 150.000 euro in te zamelen om de speeltent te kunnen realiseren.

De band met Rusland

Natalia Vodianova zelf woont al geruime tijd in het Verenigd Koninkrijk, maar haar geboorteland Rusland ligt haar nog steeds erg nauw aan het hart. Ze groeide zelf op in armoede en verkocht fruit aan de kant van de weg. Ze beseft hoe hard het leven kan zijn wanneer je weinig hebt of alles verliest. Met haar eigen stichting 'Naked Heart Foundation' wil ze de getroffen Russische bevolking helpen, maar ook door persoonlijk naar het gebied te gaan en zo haar steentje bij te dragen door het uitdelen van basisproducten. (LVR)

Het Russische topmodel én filantrope Natalia Vodianova vloog naar haar thuisland om de slachtoffers die getroffen zijn door de hevige overstromingen te helpen. Vodianova ging naar het stadje Krymsk, waar de overstroming een zware tol geëist heeft: 170 overledenen en meer dan duizend daklozen. Vodianova hielp met het uitdelen van water en luiers. Dat schrijft The Telegraph. Het 30-jarige topmodel Natalia Vodianova, het gezicht van onder meer Louis Vuitton, Guerlain, Calvin Klein en L'Oréal, ging deze week helpen in het overstromingsgebied in Zuid-Rusland en meer bepaald in het stadje Krymsk. Daar leven momenteel duizenden mensen zonder een dak boven hun hoofd, zonder zuiver water of elektriciteit. Dit is het gevolg van de verwoestende overstromingen in het gebied eerder deze maand. Vodianova, die al meer dan honderd defilés heeft gelopen, stapte nu door de vernielde straten van de stad Krymsk waar ze onder meer water, luiers en kleurboekjes voor de kinderen uitdeelde. Daarnaast hielp ze bij de bouw van een tentenkamp net buiten de stad. Een speeltent voor kinderen opbouwen Vodianova is een van de eerste supersterren die haar kapitaalkrachtige vrienden aansprak over de overstromingen en hen probeerde te overhalen om mee met haar actie te ondernemen. Met haar eigen stichting 'Naked Heart Foundation" wil het topmodel geld inzamelen om de mensen in de omgeving van Krymsk te helpen. Momenteel verzamelt de stichting geld voor de bouw van een speeltent voor de kinderen, waar ze kunnen spelen in een veilige omgeving terwijl hun ouders de huizen heropbouwen. Het doel van Vodianova is om minstens 150.000 euro in te zamelen om de speeltent te kunnen realiseren. De band met Rusland Natalia Vodianova zelf woont al geruime tijd in het Verenigd Koninkrijk, maar haar geboorteland Rusland ligt haar nog steeds erg nauw aan het hart. Ze groeide zelf op in armoede en verkocht fruit aan de kant van de weg. Ze beseft hoe hard het leven kan zijn wanneer je weinig hebt of alles verliest. Met haar eigen stichting 'Naked Heart Foundation' wil ze de getroffen Russische bevolking helpen, maar ook door persoonlijk naar het gebied te gaan en zo haar steentje bij te dragen door het uitdelen van basisproducten. (LVR)