Het voormalige topmodel heeft het hart op de juiste plaats. Campbell zal unieke gesigneerde foto's verkopen ten voordele van het Rode Kruis-fonds dat de Filipijnse slachtoffers hulp zal bieden.

Enkele dagen geleden trok een niets ontziende tyfoon over de Filipijnen. Er vielen duizenden dozen en ontelbare gezinnen zijn hun huis en bezittingen kwijt. Overal ter wereld zijn mensen geraakt door de beelden van de radeloze Filippino's. Ook Naomi Campbell blijft niet bij de pakken zitten en startte een actie samen met fotograaf John-Paul Pietrus, zelf half-Filipijns.

Naomi Campbell zal gesigneerde foto's, genomen door John-Paul Pietrus, van zichzelf verkopen voor zo'n 24 euro per stuk. Pietrus voelde zich door zijn afkomst meteen geroepen om iets te ondernemen. 'Toen ik op de website van het Rode Kruis surfte, wilde ik iets meer doen dan gewoon een simpele donatie. Dus ik belde Naomi om te vragen of ze het ok vond om een foto van haar voor het goede doel te verkopen', vertelde Pietrus aan de Britse Vogue.

Het is niet de eerste keer dat Campbell haar schouders onder dit soort projecten zet. In 2005 richtte ze 'Fashion For Relief' op, dat sindsdien onder meer de slachtoffers van orkaan Katrina en de aardbeving in Haïti ondersteunde. Gelukkig is de familie van fotograaf Pietrus nog compleet, enkel het huis van zijn tante moest eraan geloven. Maar toch raakt de ramp hem heel hard en is een actie als deze broodnodig. (AB)

Het voormalige topmodel heeft het hart op de juiste plaats. Campbell zal unieke gesigneerde foto's verkopen ten voordele van het Rode Kruis-fonds dat de Filipijnse slachtoffers hulp zal bieden.Enkele dagen geleden trok een niets ontziende tyfoon over de Filipijnen. Er vielen duizenden dozen en ontelbare gezinnen zijn hun huis en bezittingen kwijt. Overal ter wereld zijn mensen geraakt door de beelden van de radeloze Filippino's. Ook Naomi Campbell blijft niet bij de pakken zitten en startte een actie samen met fotograaf John-Paul Pietrus, zelf half-Filipijns.Naomi Campbell zal gesigneerde foto's, genomen door John-Paul Pietrus, van zichzelf verkopen voor zo'n 24 euro per stuk. Pietrus voelde zich door zijn afkomst meteen geroepen om iets te ondernemen. 'Toen ik op de website van het Rode Kruis surfte, wilde ik iets meer doen dan gewoon een simpele donatie. Dus ik belde Naomi om te vragen of ze het ok vond om een foto van haar voor het goede doel te verkopen', vertelde Pietrus aan de Britse Vogue.Het is niet de eerste keer dat Campbell haar schouders onder dit soort projecten zet. In 2005 richtte ze 'Fashion For Relief' op, dat sindsdien onder meer de slachtoffers van orkaan Katrina en de aardbeving in Haïti ondersteunde. Gelukkig is de familie van fotograaf Pietrus nog compleet, enkel het huis van zijn tante moest eraan geloven. Maar toch raakt de ramp hem heel hard en is een actie als deze broodnodig. (AB)