Een serene en bedeesde Naomi Campbell (40) -het haar in een dot en met minimale make-up -getuigde vanmorgen voor het Sierra Leonatribunaal in de Den Haag. In haar getuigenis gaf ze toe diamanten te hebben gekregen waarvan ze denkt dat ze een geschenk waren van de Liberiaanse ex-president Charles Taylor.

Het Britse topmodel kreeg de edelstenen, die er volgens haar 'vuil' uitzagen, in september 1997, na een galadiner aangeboden door Nelson Mandela. Twee mannen van wie niet duidelijk was door wie ze gestuurd waren, hadden aangeklopt bij haar kamer om het cadeau te brengen.

Taylor (62) wordt ervan verdacht 'bloeddiamanten' te hebben gebruikt om wapens te kopen voor de rebellen in Sierra Leone. Tijdens de burgeroorlog in de jaren negentig zijn in dat land duizenden mensen verminkt en vermoord. Taylor wordt beschuldigd van volkerenmoord en misdaden tegen de mensheid, maar ontkent.

Naomi Campbell, die vanmorgen onder uitgebreide veiligheidsmaatregelen naar het gerechtsgebouw gebracht werd, is een van de meer dan 90 getuigen in het proces tegen de Liberiaanse ex-president.

AH.

Bron: Belga/WWD

Een serene en bedeesde Naomi Campbell (40) -het haar in een dot en met minimale make-up -getuigde vanmorgen voor het Sierra Leonatribunaal in de Den Haag. In haar getuigenis gaf ze toe diamanten te hebben gekregen waarvan ze denkt dat ze een geschenk waren van de Liberiaanse ex-president Charles Taylor. Het Britse topmodel kreeg de edelstenen, die er volgens haar 'vuil' uitzagen, in september 1997, na een galadiner aangeboden door Nelson Mandela. Twee mannen van wie niet duidelijk was door wie ze gestuurd waren, hadden aangeklopt bij haar kamer om het cadeau te brengen. Taylor (62) wordt ervan verdacht 'bloeddiamanten' te hebben gebruikt om wapens te kopen voor de rebellen in Sierra Leone. Tijdens de burgeroorlog in de jaren negentig zijn in dat land duizenden mensen verminkt en vermoord. Taylor wordt beschuldigd van volkerenmoord en misdaden tegen de mensheid, maar ontkent. Naomi Campbell, die vanmorgen onder uitgebreide veiligheidsmaatregelen naar het gerechtsgebouw gebracht werd, is een van de meer dan 90 getuigen in het proces tegen de Liberiaanse ex-president.AH. Bron: Belga/WWD