Op 2 december mag de internationaal gerenommeerde moderedactrice Suzy Menkes de 'Special Recognition Award' in ontvangst nemen tijdens de British Fashion Awards. Hiermee wordt onder meer haar 25-jarige carrière voor The International Herald Tribune gevierd.

'Suzy is de snelst bewegende persoon die ik ken in het Westen én het Oosten', vertelt Sarah Mower, ambassadrice van de 'British Fashion Awards', aan Vogue. 'Ik ben vol verwondering voor de spraakmakende stukken die ze schrijft tijdens de modeweken van Milaan en Parijs. Artikels die zowel op modevlak sterk zijn, maar ook alles in het juiste culturele en economische perspectief.'

Sarah Mower vermeldde ook nog dat 'Suzy de grootste verdediger is van journalistieke integriteit'. We herinneren ons alvast nog de column die Suzy Menkes schreef over fashionbloggers. Menkes is niet te spreken over de manier waarop bloggers zich in de modewereld binnenwerken. Bloggers praten de modemerken naar de mond, zodat ze op een goed blaadje staan.

Suzy Menkes is ondertussen 69 jaar en staat al 25 jaar paraat als modejournaliste voor The International Tribune. In de jaren zestig trok ze naar Parijs om het ontwerpersvak te leren. Ze zag voor het eerst een coutureshow, die van Nina Ricci, en dit was het begin van haar carrière in fashion. Daarna studeerde ze aan de universiteit van Cambridge en begon ze haar carrière bij The International Herald Tribune. (AB)

Op 2 december mag de internationaal gerenommeerde moderedactrice Suzy Menkes de 'Special Recognition Award' in ontvangst nemen tijdens de British Fashion Awards. Hiermee wordt onder meer haar 25-jarige carrière voor The International Herald Tribune gevierd.'Suzy is de snelst bewegende persoon die ik ken in het Westen én het Oosten', vertelt Sarah Mower, ambassadrice van de 'British Fashion Awards', aan Vogue. 'Ik ben vol verwondering voor de spraakmakende stukken die ze schrijft tijdens de modeweken van Milaan en Parijs. Artikels die zowel op modevlak sterk zijn, maar ook alles in het juiste culturele en economische perspectief.'Sarah Mower vermeldde ook nog dat 'Suzy de grootste verdediger is van journalistieke integriteit'. We herinneren ons alvast nog de column die Suzy Menkes schreef over fashionbloggers. Menkes is niet te spreken over de manier waarop bloggers zich in de modewereld binnenwerken. Bloggers praten de modemerken naar de mond, zodat ze op een goed blaadje staan.Suzy Menkes is ondertussen 69 jaar en staat al 25 jaar paraat als modejournaliste voor The International Tribune. In de jaren zestig trok ze naar Parijs om het ontwerpersvak te leren. Ze zag voor het eerst een coutureshow, die van Nina Ricci, en dit was het begin van haar carrière in fashion. Daarna studeerde ze aan de universiteit van Cambridge en begon ze haar carrière bij The International Herald Tribune. (AB)