Koningshuizen zijn doorgaans erg strikt met hun tradities, maar het Britse koningshuis staat open voor nieuwigheidjes. Vooral onder de leiding van de hertog en hertogin van Cambridge, ofte William en Kate, heeft het koningshuis sociale media als Twitter en Facebook in hun armen gesloten.

De komst van de nieuwste telg zal groots worden aangekondigd via hun officiële pagina's op Twitter en Facebook. Traditioneel werd na een hele ceremonie een officieel papier op een schildersezel bevestigd aan de poorten van Buckingham Palace als eerste bekendmaking van de heuglijke geboorte. Dat laatste zal nog steeds gebeuren, maar met heel wat minder show en het zal niet meer de eerste prioriteit zijn.

Instagram
© Instagram

Aangezien de Britse royals ook goed willen staan met de traditionele media, zullen ze het nieuws via een officieel persbericht eerst aan hen overmaken. Niet veel later volgt dan de verspreiding via het wereldwijde web. De geboorte van George, het eerste kindje van William en Kate, was het ideale testmoment van deze nieuwe traditie. Nu het koningshuis resoluut kiest voor een moderne berichtgeving toont dit aan dat ze deze manier van werken zeker weten te appreciëren. (AB / Via The Telegraph)

Koningshuizen zijn doorgaans erg strikt met hun tradities, maar het Britse koningshuis staat open voor nieuwigheidjes. Vooral onder de leiding van de hertog en hertogin van Cambridge, ofte William en Kate, heeft het koningshuis sociale media als Twitter en Facebook in hun armen gesloten.De komst van de nieuwste telg zal groots worden aangekondigd via hun officiële pagina's op Twitter en Facebook. Traditioneel werd na een hele ceremonie een officieel papier op een schildersezel bevestigd aan de poorten van Buckingham Palace als eerste bekendmaking van de heuglijke geboorte. Dat laatste zal nog steeds gebeuren, maar met heel wat minder show en het zal niet meer de eerste prioriteit zijn.Aangezien de Britse royals ook goed willen staan met de traditionele media, zullen ze het nieuws via een officieel persbericht eerst aan hen overmaken. Niet veel later volgt dan de verspreiding via het wereldwijde web. De geboorte van George, het eerste kindje van William en Kate, was het ideale testmoment van deze nieuwe traditie. Nu het koningshuis resoluut kiest voor een moderne berichtgeving toont dit aan dat ze deze manier van werken zeker weten te appreciëren. (AB / Via The Telegraph)