Geëngageerde beroemdheden verzamelden zich in Central Park van New York ten voordele van de VN-ontwikkelingshulp. Ook de oprichter van Microsoft, Bill Gates, koningin Rania van Jordanië, First Lady Michelle Obama en vredesnobelprijswinnares Malala Yousafzai waren aanwezig.

'Er is klimaatverandering op alle continenten en zeeën', zei DiCaprio. 'De waarheid is dat er oplossingen zijn. Het enige wat we nodig hebben, is de wil van iedereen. Maar de wereld verliest kostbare tijd.'

Koningin Rania wees vooral op het leed in haar buurland: 'Zorg ervoor dat de jeugd in Syrië geen verloren generatie is. Ze hongeren naar onderwijs, naar een kindertijd, een huis.' De achttienjarige Malala zei: 'Laat ons de verandering zijn. En laat ons ervoor zorgen dat elk kind zijn fundamenteel recht krijgt: onderwijs.' (Belga/LP)

Geëngageerde beroemdheden verzamelden zich in Central Park van New York ten voordele van de VN-ontwikkelingshulp. Ook de oprichter van Microsoft, Bill Gates, koningin Rania van Jordanië, First Lady Michelle Obama en vredesnobelprijswinnares Malala Yousafzai waren aanwezig.'Er is klimaatverandering op alle continenten en zeeën', zei DiCaprio. 'De waarheid is dat er oplossingen zijn. Het enige wat we nodig hebben, is de wil van iedereen. Maar de wereld verliest kostbare tijd.' Koningin Rania wees vooral op het leed in haar buurland: 'Zorg ervoor dat de jeugd in Syrië geen verloren generatie is. Ze hongeren naar onderwijs, naar een kindertijd, een huis.' De achttienjarige Malala zei: 'Laat ons de verandering zijn. En laat ons ervoor zorgen dat elk kind zijn fundamenteel recht krijgt: onderwijs.' (Belga/LP)