Kunnen we vanaf 2018 heerlijk wegdromen op Isla DiCaprio? Wie daar een stevige duit voor neerlegt wel. De acteur heeft immers bekendgemaakt dat hij op zijn privé-eiland een ecoresort aan het bouwen is met 68 villa's en 48 privéhuizen. De prijs van zo'n optrekje? Tussen de 5 en 15 miljoen dollar.

Waar voor je zuurverdiende centen lijkt ons, want niet alleen krijg je zo het zand waar Leo met zijn tenen in gewroet heeft in je zwembroek: je houdt er het ecosysteem van het eiland mee in stand.

Samen met een team van wetenschappers houdt Leonardo DiCaprio namelijk nauwlettend in de gaten welke invloed de bouw van het resort heeft op het eiland en wat ze kunnen doen om de plek voor de kust van Belize een extra boost te geven. Zo worden de gastenvilla's op een enorm platform gebouwd waaronder een kunstmatig rif en beschuttingsplekken voor zeldzame vissen wordt geïnstalleerd. Op het eiland komt er ook een conservatieplantage voor mangrovebomen.

"Het is belangrijk om iets te doen wat de wereld verandert", aldus DiCaprio, die al jaren een fervent milieu-activist is aan de New York Times. "Ik zou niet naar Belize kunnen gaan, een eiland kopen en er zoiets iets mee doen, als het niet baanbrekend zou zijn voor de milieubeweging."

Bekijk hier alvast enkele foto's van de bouwwerken

Kunnen we vanaf 2018 heerlijk wegdromen op Isla DiCaprio? Wie daar een stevige duit voor neerlegt wel. De acteur heeft immers bekendgemaakt dat hij op zijn privé-eiland een ecoresort aan het bouwen is met 68 villa's en 48 privéhuizen. De prijs van zo'n optrekje? Tussen de 5 en 15 miljoen dollar.Waar voor je zuurverdiende centen lijkt ons, want niet alleen krijg je zo het zand waar Leo met zijn tenen in gewroet heeft in je zwembroek: je houdt er het ecosysteem van het eiland mee in stand. Samen met een team van wetenschappers houdt Leonardo DiCaprio namelijk nauwlettend in de gaten welke invloed de bouw van het resort heeft op het eiland en wat ze kunnen doen om de plek voor de kust van Belize een extra boost te geven. Zo worden de gastenvilla's op een enorm platform gebouwd waaronder een kunstmatig rif en beschuttingsplekken voor zeldzame vissen wordt geïnstalleerd. Op het eiland komt er ook een conservatieplantage voor mangrovebomen. "Het is belangrijk om iets te doen wat de wereld verandert", aldus DiCaprio, die al jaren een fervent milieu-activist is aan de New York Times. "Ik zou niet naar Belize kunnen gaan, een eiland kopen en er zoiets iets mee doen, als het niet baanbrekend zou zijn voor de milieubeweging."