De eigenwijze 'Girls'-schrijfster en -actrice siert het oktobernummer van de Britse Marie Claire. Om hun vijfentwintigste verjaardag te vieren koos Marie Claire met Dunham een erg originele covergirl.

De 27-jarige Lena Dunham gaat er prat op niet te willen conformeren met het huidige schoonheidsideaal. In de HBO-serie 'Girls' pronkt ze zonder gêne met haar lichaam. Uiterst verrassend dus dat een modemagazine als Marie Claire kiest voor Dunham om te schitteren op hun verjaardagscover en in de bijhorende fashionshoot.

Op de Marie Claire-website meldde de redactie dat ze een gigantische fan zijn van de hitserie. In het verjaardagsmagazine wordt vooruitgekeken naar de komende vijfentwintig jaar. 'En wie anders dan Lena Dunham konden we voor onze cover kiezen? Zij is nu eenmaal dé stem van een nieuwe generatie', aldus Marie Claire.

Via Instagram liet Lena Dunham zelf weten erg trots te zijn op haar shoot. Ze bedankt ook modeontwerper Erdem voor de jurk die ze draagt op de cover. 'Het is zo'n opluchting om gekleed te worden door een designer die niet denkt dat vrouwen met een size 4 of meer aan de kant moeten geschoven worden', aldus Dunham. Ook Marie Claire kreeg een dankwoordje: 'Bedankt om een beetje gek te zijn'. En wij danken Lena Dunham om 'een beetje gek' te zijn. (AB)

De eigenwijze 'Girls'-schrijfster en -actrice siert het oktobernummer van de Britse Marie Claire. Om hun vijfentwintigste verjaardag te vieren koos Marie Claire met Dunham een erg originele covergirl.De 27-jarige Lena Dunham gaat er prat op niet te willen conformeren met het huidige schoonheidsideaal. In de HBO-serie 'Girls' pronkt ze zonder gêne met haar lichaam. Uiterst verrassend dus dat een modemagazine als Marie Claire kiest voor Dunham om te schitteren op hun verjaardagscover en in de bijhorende fashionshoot.Op de Marie Claire-website meldde de redactie dat ze een gigantische fan zijn van de hitserie. In het verjaardagsmagazine wordt vooruitgekeken naar de komende vijfentwintig jaar. 'En wie anders dan Lena Dunham konden we voor onze cover kiezen? Zij is nu eenmaal dé stem van een nieuwe generatie', aldus Marie Claire.Via Instagram liet Lena Dunham zelf weten erg trots te zijn op haar shoot. Ze bedankt ook modeontwerper Erdem voor de jurk die ze draagt op de cover. 'Het is zo'n opluchting om gekleed te worden door een designer die niet denkt dat vrouwen met een size 4 of meer aan de kant moeten geschoven worden', aldus Dunham. Ook Marie Claire kreeg een dankwoordje: 'Bedankt om een beetje gek te zijn'. En wij danken Lena Dunham om 'een beetje gek' te zijn. (AB)