"De samenwerking met Lady Gaga is altijd een spannende ervaring voor mij", stelt Giorgio Armani. Wie de excentrieke zangeres een klein beetje volgt, zal daar niet van verschieten. Keer op keer weet ze te verrassen met haar outfits, die wereldwijd bij miljoenen mensen over de tongen gaan.

Armani stelt dan ook dat hij de manier waarop Lady Gaga mode inzet om een karakter op te bouwen erg bewondert. "Ze is een veelzijdig kunstenaar en een groot talent", vertelt de Italiaanse modeontwerper aan WWD.

Voor haar nieuwste tournee, die Born this Way Ball heet, schakelt Lady Gaga de Italiaanse modeontwerper dus in voor de kostuums. Enkele schetsen lichten al een tipje van de sluier op. Zo integreert Armani onder andere hoge, blinkende dijlaarzen, handschoenen met spiegelnagels, een zwart korset met transparant plexiglas, latex en knoopjes in de vorm van abstracte gitaren.

Ook voor de Grammy's in 2010 mocht Armani het kostuum van Lady Gaga ontwerpen. De tournee gaat op 27 april van start in het Koreaanse Seoul, op 29 en 30 september staat Lady Gaga in het Antwerpse Sportpaleis. (EH)

"De samenwerking met Lady Gaga is altijd een spannende ervaring voor mij", stelt Giorgio Armani. Wie de excentrieke zangeres een klein beetje volgt, zal daar niet van verschieten. Keer op keer weet ze te verrassen met haar outfits, die wereldwijd bij miljoenen mensen over de tongen gaan. Armani stelt dan ook dat hij de manier waarop Lady Gaga mode inzet om een karakter op te bouwen erg bewondert. "Ze is een veelzijdig kunstenaar en een groot talent", vertelt de Italiaanse modeontwerper aan WWD. Voor haar nieuwste tournee, die Born this Way Ball heet, schakelt Lady Gaga de Italiaanse modeontwerper dus in voor de kostuums. Enkele schetsen lichten al een tipje van de sluier op. Zo integreert Armani onder andere hoge, blinkende dijlaarzen, handschoenen met spiegelnagels, een zwart korset met transparant plexiglas, latex en knoopjes in de vorm van abstracte gitaren. Ook voor de Grammy's in 2010 mocht Armani het kostuum van Lady Gaga ontwerpen. De tournee gaat op 27 april van start in het Koreaanse Seoul, op 29 en 30 september staat Lady Gaga in het Antwerpse Sportpaleis. (EH)