Toen de eerste berichten over Lady Gaga's gewichtstoename verschenen wist de popster er een unieke draai aan te geven. Ze droeg haar fans op trots te zijn op hun lichaam, dik of dun, en vroeg hen foto's van hun lijven in ondergoed te posten. De website van de popster bulkte van de foto's van allerlei soorten lichamen, lichamen van tieners die zich eindelijk gesterkt voelden in hun onzekerheid door hun favoriete artieste. Bravo, Gaga.

Toch was dat voor de media geen duidelijk genoeg signaal. Kranten bleven koppen over de extra pondjes van de popster en Gaga begon er duidelijk genoeg van te krijgen. In een interview met Stylist Magazine verliest ze dan ook even de controle wanneer ze het -voor de zoveelste keer - moet hebben over haar gewicht:

"Toen ik hoorde dat mijn gewichtstoename een item was op het nieuws was ik stomverbaasd. Daar waren mijn foto's, tussen de oorlogen, de economie die in elkaar stort en de verkiezingsstrijd. "Dit is gewoon belachelijk", dacht ik. "Wat voor een voorbeeld geef je dan aan jonge meisjes?" Nu goed, het kan me niet schelen dat ze vinden dat ik dik ben, want eerlijk, ik ben zo'n 14 kilo bijgekomen maar Adele is nog steeds dikker dan ik. Waarom zegt niemand daar iets van?"

Gaga moet zich duidelijk onmiddellijk bewust zijn geweest van haar opmerking want voegde er nog haastig het volgende aan toe: "Adele is zo'n fantastische vrouw en ik wou dat ik even zelfzeker was als zij. Ze heeft de lat heel hoog gelegd. Ik moet ook een zelfzekere vrouw worden die enkel dingen zegt die behulpzaam zijn voor jonge mensen."

Toch bewijst Gaga's eerste quote voor eens en voor altijd dat dit popfenomeen geen alien is, zoals vaak wordt gesuggereerd, maar gewoon een onzekere en soms zelfs humeurige vrouw van vlees en bloed. (KS)

Toen de eerste berichten over Lady Gaga's gewichtstoename verschenen wist de popster er een unieke draai aan te geven. Ze droeg haar fans op trots te zijn op hun lichaam, dik of dun, en vroeg hen foto's van hun lijven in ondergoed te posten. De website van de popster bulkte van de foto's van allerlei soorten lichamen, lichamen van tieners die zich eindelijk gesterkt voelden in hun onzekerheid door hun favoriete artieste. Bravo, Gaga. Toch was dat voor de media geen duidelijk genoeg signaal. Kranten bleven koppen over de extra pondjes van de popster en Gaga begon er duidelijk genoeg van te krijgen. In een interview met Stylist Magazine verliest ze dan ook even de controle wanneer ze het -voor de zoveelste keer - moet hebben over haar gewicht: "Toen ik hoorde dat mijn gewichtstoename een item was op het nieuws was ik stomverbaasd. Daar waren mijn foto's, tussen de oorlogen, de economie die in elkaar stort en de verkiezingsstrijd. "Dit is gewoon belachelijk", dacht ik. "Wat voor een voorbeeld geef je dan aan jonge meisjes?" Nu goed, het kan me niet schelen dat ze vinden dat ik dik ben, want eerlijk, ik ben zo'n 14 kilo bijgekomen maar Adele is nog steeds dikker dan ik. Waarom zegt niemand daar iets van?" Gaga moet zich duidelijk onmiddellijk bewust zijn geweest van haar opmerking want voegde er nog haastig het volgende aan toe: "Adele is zo'n fantastische vrouw en ik wou dat ik even zelfzeker was als zij. Ze heeft de lat heel hoog gelegd. Ik moet ook een zelfzekere vrouw worden die enkel dingen zegt die behulpzaam zijn voor jonge mensen." Toch bewijst Gaga's eerste quote voor eens en voor altijd dat dit popfenomeen geen alien is, zoals vaak wordt gesuggereerd, maar gewoon een onzekere en soms zelfs humeurige vrouw van vlees en bloed. (KS)